Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Βεντέτα εν εξελίξει στο ΑΠΘ...

.
Nέο επεισόδιο,το τρίτο μέσα σε τέσσερις μέρες, μεταξύ φοιτητών που πρόσκεινται στη ΔΑΠ και φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είχαμε σήμερα στους χώρους τους Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ένα επαναλαμβανόμενο σκηνικό που πλέον παίρνει τα χαρακτηρηστικά ανοιχτής "βεντέτας".
Συγκεκριμένα στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ,στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε η παράταξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, για τη μετεγκατάσταση της Σχολής.Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής, συμμετείχαν ο πρύτανης, ο κοσμήτορας της Σχολής, ο δήμαρχος Πολίχνης, ο πρόεδρος της Αρχιτεκτονικής, ο πρόεδρος του ΤΕΕ και φοιτητές.
Η εκδήλωση διεκόπη, όταν εισήλθαν στο αμφιθέατρο περίπου 20 άτομα με κουκούλες, (*φωτογραφία της"επίθεσης" που ανέρτησαν οι"δράστες" στο διαδύκτιο) τα οποία, με απειλές και χλευασμούς, άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα στους συμμετέχοντες, ζητώντας τους να απομακρυνθούν.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Γιατί αποκρύτπτουν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι την κατάθεση Πολέμη στην Εξεταστική για το Βατοπέδι?

Η τουλάχιστον περίεργη αγοραπωλησία του «Ολυμπιακού Ακινήτου» στους Θρακομακεδόνες, που πήρε η Μονή Βατοπεδίου, ως αντάλλαγμα για τη Λίμνη Βιστονίδα, απασχόλησε, μεταξύ άλλων, την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, στην οποία κατά τα άλλα συνεχίζεται το δικομματικό πινγκ - πονγκ σχετικά με την αξιοπιστία μαρτύρων, ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε φορά τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ.

Η κατάθεση του επιχειρηματία Σ. Πολέμη, μετόχου της κυπριακής εταιρείας, που αγόρασε το «Ολυμπιακό Ακίνητο» άφησε αναπάντητα ερωτήματα για την αγοραπωλησία του ακινήτου - φιλέτο - και μια «τρύπα» εννιά εκατομμυρίων ευρώ. Το ακίνητο εκτιμήθηκε κατά την ανταλλαγή με τη Βιστονίδα από τους Ορκωτούς Εκτιμητές στα 40 εκατομμύρια, πουλήθηκε στην κυπριακή εταιρεία για 41 εκατομμύρια, αλλά στη Μονή δόθηκαν επιπλέον και εννιά εκατομμύρια (χωρίς απόδειξη) ως δωρεά!

Ο επιχειρηματίας είπε στην Επιτροπή ότι μαζί με τους συνεταίρους του στην εταιρεία Noliden (που γνώριζε μόλις δύο μήνες) ενδιαφέρθηκαν για την αγορά από τη Μονή του «Ολυμπιακού Ακινήτου», για να πραγματοποιήσουν επένδυση που θα αφορούσε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο. Την ίδια μέρα που υπογράφηκαν τα συμβόλαια παράλληλα με τα 41 εκατομμύρια που ήταν το επίσημο τίμημα δόθηκαν στη Μονή και εννιά εκατομμύρια ως δωρεά χωρίς να ζητηθεί καμία απόδειξη!

Κατά τον Σ. Πολέμη, που δεν ήταν - όπως είπε - παρών στην υπογραφή των συμβολαίων, τα εννιά εκατομμύρια ήταν «δωρεά υπό όρους», προκειμένου να ιδρυθεί από τη Μονή ένα Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις βουλευτών, γιατί δε ζητήθηκε τουλάχιστον μια απόδειξη για ένα τόσο μεγάλο ποσό, ο Σ. Πολέμης δεν απαντούσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν ήταν παρών στη συναλλαγή. Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, είπε ο επιχειρηματίας, η Μονή τους ειδοποίησε ότι θα επιστρέψει πίσω το ποσό.

Η επιμονή του Σ. Πολέμη να μην απαντά στις ερωτήσεις γι' αυτά τα εννιά εκατομμύρια προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Εξεταστικής και είναι χαρακτηριστικό ότι ο προεδρεύων εκείνη τη στιγμή βουλευτής της ΝΔ Ν. Δένδιας του είπε «προκαλείτε βάρβαρα τη νοημοσύνη μας». Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η πραγματική τιμή της αγοράς του ακινήτου ήταν 50 εκατομμύρια (41 συν 9), αλλά τα εννιά δόθηκαν μαύρα, προκειμένου να μη φανεί ότι η Μονή πούλησε το ακίνητο πάνω από την τιμή που το αντάλλαξε με το Δημόσιο.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Το πραγματικό σκάνδαλο!

«Τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την εμπλοκή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση «του DVD του εκβιασμού», όπως το αποκάλεσε. Ασφαλώς και έχει τη σημασία του ότι κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ενημερωθεί για το επίμαχο βίντεο, αλλά φυσικά δεν είναι αυτό το μείζον πολιτικό ζήτημα. Κανείς άλλωστε δεν αμφέβαλε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στην υπόθεση Βατοπεδίου, αφού με δικές του αποφάσεις ξεκίνησε το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας από τους επιχειρηματίες μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου. Και όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες «μπίζνες», οι άμεσοι εμπλεκόμενοι φροντίζουν να έχουν ενημερώσει και να έχουν την κάλυψη και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Το κυρίαρχο λοιπόν πολιτικό ζήτημα είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας, δασών, λιμνών κ.ο.κ., που εφαρμόζουν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα ίδια κόμματα, όταν, για λόγους μοιρασιάς συνήθως, αποκαλύπτεται το σκάνδαλο, κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν τις ευθύνες τους και ταυτόχρονα να τις μετακυλίσουν στον άλλο μονομάχο και να τον φθείρουν. Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική τους μένει στο απυρόβλητο και συνεχίζει ανενόχλητη να παράγει διαρκώς σκάνδαλα. Αυτή είναι το τεράστιο σκάνδαλο, που ο ίδιος ο λαός πρέπει να «διαλευκάνει»...
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com