Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

ΣΟΚ!!! Κανένα απολύτως δικαίωμα, στο να ελέγχει την ποιότητα των σπουδών στα κολέγια το Υπ.Παιδείας!!!

Η Ελλάδα και το Υπ.Παιδείας, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα, στο να ελέγχουν την ποιότητα των σπουδών στα κολέγια που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού παρά τον πρόσφατο νόμο που πέρασε η κυβέρνηση το καλοκαίρι για τον έλεγχο των κολεγίων, υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή...δήλωσε χθες,ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταρρίπτοντας έτσι, τα όσα δήλωνε τόσο καιρό ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. κ. ΜακΚρίβι,απαντώντας χθες σε ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού κ. Δ. Παπαδημούλη για το αν οι ελληνικές αρχές μπορούν, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, να ελέγχουν τα τυπικά προσόντα των διδασκόντων στα κολέγια, το πρόγραμμα σπουδών τους, και γενικά να αξιολογούν στο εξής αυτές τις επιχειρήσεις που λειτουργούν βάσει συμφωνιών με τα ξένα πανεπιστήμια, ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας δεν έχει δικαίωμα «να ελέγχει τους τίτλους εκπαίδευσης εκπαιδευτικών ή να αξιολογεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι βάσει της οδηγίας 36/05 για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων των κολεγίων τα μόνα δικαιώματα που έχει η ελληνική πολιτεία είναι να επαληθεύει αν η εκπαίδευση που παρέχει ένα κολέγιο έχει πιστοποιηθεί επισήμως από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο, αν το πτυχίο που χορηγείται είναι ίδιο με αυτό που ο απόφοιτος θα λάμβανε αν σπούδαζε απευθείας στο συνεργαζόμενο ίδρυμα και αν τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο αυτό, είναι ίδια και στο κράτος που χορηγεί τον τίτλο.


Μας κοροϊδεύουν χωρίς ίχνος σεβασμού οι κύριοι της Κυβέρνησης...αλλά οι φοιτητές δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Έπονται Γενικές Συνελεύσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις! Διαβάστε τη συνέχεια...

Η Φάνη τα κανονίζει όλα!


Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών εφθέγγετο "ότι φταίνε οι άπληστοι χρηματιστές και οι ανίδεες διοικήσεις ".
Η Κυβέρνηση προέβη σε θέσπιση διατάξεως στο Ν.3556/07 που καθόριζε τα προσόντα των Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ασφαλιστικών Φορέων, τα οποία ήσαν τα εξής:
α) πτυχιούχοι σχολών ΑΕΙ
β) να έχουν αποδεδειγμένη 5ετή εμπειρία σε θέματα Διοίκησης
γ) να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πολιτικής.
Η προαναφερόμενη διάταξη ήταν ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας τον Δεκέμβριο 2007 η νέα Υπουργός κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά επεξεργαζόμενη το σχέδιο της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης, διαπίστωσε ότι η διάταξη που προέβλεπε αποδεδειγμένη εμπειρία, δημιουργούσε προσκόμματα στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της και έπρεπε να τροποποιηθεί. Ετσι το αρθρο 134 του Ν. 3655/08 αντικατέστησε την συγκεκριμμένη παράγραφο και όρισε τα εξής:
"...οι Διοικητές και οι Πρόεδροι όλων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης πλήν του ΤΕΑΠΑΣΑ επιλέγονται με την διαδικασία του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής... οι Διοικητές και οι Πρόεδροι των Δ.Σ πρέπει να είναι πτυχιούχοι σχολών ΑΕΙ, να έχουν διοικητική εμπειρία και κατάρτιση σε διοικητικά ή οικονομικά θέματα ή θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης ή Κοινωνικής Πολιτικής ..."
Το πεδίον πλέον της Κοινωνικής Ασφάλισης καθίστατο ευάλωτο από τους αποδεδειγμένα μη έχοντας γνώση αυτής. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους Προέδρους που είχαν επιλεγεί με την αρχική διάταξη , μόνο ένας επανεπελέγη λόγω συγγένειας με μέλος της Επιτροπής.
πηγη:PRESS
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com