Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Τους εγκαταλείπει και ο Σταϊκούρας...

.

Του Γιάννη Δαίδαλου

.
Εντελώς διαλυτική η κατάσταση στη ΝΔ.
Ακόμη και ο Κώστας Σταϊκούρας -που παρεμένει, τυπικά όμως, διευθυντής του Γραφείου του Κ. Καραμανλή ως προέδρου της ΝΔ στη Ρηγίλλης- "ειδοποίησε" αρμοδίως ότι τους ... εγκαταλείπει διαφωνώντας με τις επιλογές που εισηγήθηκαν και οδήγησαν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στη σημερινή κατάσταση. Και ότι πλέον θα κινηθεί οπως ο ίδιος νομίζει στο εσωκομαμτικό τοπίο...
Ο Κ. Σταϊκούρας ήταν, εδώ και πολλά χρόνια, άνθρωπος της πλήρους εμπιστοσύνης του Κ. Καραμανλή αλλά σταδιακά τέθηκε, κι αυτός, στο περιθώριο από το
Για ακόμη μια φορά το
PRESS αποκαλύπτει κάτι πολύ σπουδαίο και αυτή τη φορά μάλιστα αρκετά επώδυνο για τη Ν.Δ.!
Διαβάστε τη συνέχεια...

Τι έχετε να πείτε και γι αύτο κύριε Πρωθυπουργέ?

Ένα απ΄τα πιο επικριτικά άρθρα που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια στο διεθνή Τύπο για οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση ,δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή το έγκυρο διεθνές οικονομικό περιοδικό Economist και αναδημοσιεύει σήμερα το Greece Salonika .Το άρθρο τιτλοφορείται "Ελληνική κυβέρνηση:σχολή για σκάνδαλα"!!
Το γνωστό περιοδικό επισημαίνει πως παρά της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή για την εξάλειψη της διαφθοράς, η κυβέρνησή του δεν έχει να επιδείξει καμία επιτυχία στον τομέα αυτό...

Υπογραμμίζει μάλιστα, πως παρά την συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη, η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αντιμέτωπη με την κακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας και το έλλειμμα που θα παρουσιαστεί στον προϋπολογισμό.
Επιπλέον, εκτιμά πως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης ήταν η υπόθεση Ζαχόπουλου. Ωστόσο, «ο Κ. Καραμανλής δεν μπορεί να παραβλέψει την ελληνική συμμετοχή στο σκάνδαλο δωροδοκίας του γερμανικού κολοσσού Siemens, ο οποίος προμήθευε με ηλεκτρονικό υλικό και εξοπλισμό τον ΟΤΕ» αναφέρει ο Economist και συμπληρώνει: «Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το 8% της αξίας του συμβολαίου πήγε σε offshore εταιρείες. Το συνολικό ποσό ξεπέρασε το 1 δισεκ. ευρώ, κατήγγειλε ο Κ. Καραμανλής. Προφανώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πήγε σε αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε από το 1993 έως το 2004, ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, που κέρδισε τις εκλογές εκείνη τη χρονιά, ενέκρινε συμβόλαιο ύψους 40 εκατομ. ευρώ και επέλεξε εξοπλισμό ασφαλείας από τη Siemens για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας."
Εν τω μεταξύ, ο Economist σημειώνει πως «οι ταλαιπωρημένοι οικονομικά πολίτες γίνονται ολοένα και πιο επικριτικοί στη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της διοίκησης. Μετά από μία δεκαετία συνεχούς ισχυρής ανάπτυξης, η οικονομία επιβραδύνεται, παρότι θ' αυξηθεί κατά 3,5% το 2008. Επιπλέον, τα αυξανόμενα επιτόκια πιέζουν περισσότερα τα νοικοκυριά, ενώ το πληθωρισμός αγγίζει το 5%, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί με νέους φόρους να ελέγξει το έλλειμμα».
Ο Economist δεν παραλείπει ωστόσο να αναφέρει πως η ισχνή πλειοψηφία της ΝΔ στη βουλή δεν επιτρέπει στον Κ. Καραμανλή να κάνει άλλα λάθη. Εν τω μεταξύ, αρκετοί από τους βουλευτές της κυβέρνησης έχουν επιστρέψει από τις διακοπές με «επαναστατική» διάθεση. "Η μόνη λύση για τον πρωθυπουργό είναι να θυσιάσει ορισμένους από τους υπουργούς του στο όνομα της διαφάνειας, προκειμένου ν' αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, που θα έθεταν σε κίνδυνο τη θέση του και την νίκη της παράταξής του..."


greece-salonika.blogspot.com

http://troktiko.blogspot.com/


Διαβάστε τη συνέχεια...

Τα στελέχη του Κ.Κ.Ε να μας δώσουν μια πειστική εξήγηση...

Ρε τι γίνεται σε αυτό τον κόσμο...Το τιμημένο ΚΚΕ τιμά τον Σωκράτη Κόκκαλη για τον Πατέρα του Πέτρο μέλος του κόμματος... Και γιατί τον Σωκράτη και όχι τον Πετράκη τον Κόκκαλη που έχει και το όνομα του παππού του ! Η εκδήλωση προτείνουμε να γίνει στο Ιsland...που είναι θαμώνας ο Πέτρος!!!
Αυτή την είδηση δημοσίευσε πριν λίγο ένα από τα καλύτερα blog το παραπολιτική: http://parapolitiki.blogspot.com/2008/09/blog-post_7186.html
Σίγουρα πρέπει να δώσει εξηγήσεις το Κομμουνιστικό Κόμμα και σύντομα μάλιστα πριν χλευαστεί από τους πολίτες, ξεχνώντας εκείνοι(και με το δίκιο τους με τα από κάτι τέτοιο) τους αγώνες που έχει δώσει κατά το παρελθόν για τον ελληνικό λαό. Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο νομος πλαισιο εφαρμοζεται και οι φοιτητες απλα...δεν κανουν τιποτα !

Ο νόμος πλαίσιο που καταδικάστηκε από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που κανένας άλλος πάρα μονάχα η κυβέρνηση και οι ακόλουθοι της τον υπερψήφισαν και τον στήριξαν εφαρμόζεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ! Σήμερα πρώτη ήμερα εγγραφών στο ΤΕΙ Ηρακλείου ζητήθηκε από τους σπουδαστές να αναγράψουν στην κατάλληλη στήλη των κωδικό ενός από τα προτεινόμενα συγγράμματα στα μαθήματα που επέλεγαν να παρακολουθήσουν στο νέο χειμερινό εξάμηνο μαζί με την δήλωση εκείνων των μαθημάτων, σύμφωνα πάντα με το άρθρο του νόμου πλαισίου για τα συγγράμματα που αλλάζει πλέον την διαδικασία διανομής των συγγραμμάτων προς στους σπουδαστές! Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι στο ΤΕΙ Ηρακλείου κανένας σπουδαστικός σύλλογος δεν έχει ταχθεί υπέρ του νόμου πλαισίου ενώ στην μεγαλύτερη σχολή του ιδρύματος, την Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) οι σπουδαστές αποφάσισαν να μην επιτρέψουν καμία εφαρμογή του νόμου πλαισίου στην τελευταία Γενική Συνέλευση της σχολής .Και εδώ φυσικά έρχονται μερικά αναπάντητα ερωτήματα από εμάς αλλά και από την πλειοψηφία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας πιστεύουμε:
  1. Πως είναι δυνατόν οι σπουδαστικοί σύλλογοι των σχολών να μην αντιδρούν σε κάτι που αντιβαίνει στις αποφάσεις που οι ίδιοι έχουν λάβει για μη εφαρμογή του νόμου πλαισίου?
  2. Τι κάνουν για αυτή τη κατάσταση οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που κόπτονται για την ''εξυπηρέτηση'' και ''διευκόλυνση'' του σπουδαστή, που στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα είναι όλες κατά του νόμου πλαισίου(και η ΔΑΠ έχει ταχθεί υπέρ της μη εφαρμογής του νόμου πλαισίου κατά καιρούς στο συγκεκριμένο ίδρυμα).Ποιες είναι οι δράσεις και οι πολιτικές παρεμβάσεις τους?
  3. Η κυβέρνηση τι είδους διάλογο έκανε με την φοιτητική κοινότητα όταν δεν σέβεται ούτε καν το ανώτατο διοικητικό όργανο των φοιτητικών συλλόγων, την Γ.Σ.,με ποιους ακριβώς συνδιαλέχτηκε πριν επιβάλει στην Ανώτατη Εκπαίδευση έναν νόμο που δεν αποδέχεται?
  4. Τέλος οι ίδιοι οι σπουδαστές πως είναι δυνατόν να αφήνουν να καταπατά ο οποιοσδήποτε δικές τους αποφάσεις, πως είναι δυνατόν να μη κάνουν τίποτα όταν ακυρώνετε το ανώτατο αντιπροσωπευτικό τους όργανο, η Γ.Σ., πως είναι δυνατόν να βλέπουν την υποβάθμιση της ίδιας τους της προσπάθειας και να μην αντιδρούν...τι περιμένουν άραγε?
Σας παραθέτουμε και την φόρμα εγγραφής σε ένα από τα τμήματα της σχολής ΣΤΕΦ το Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων όπου όπως θα δείτε και μόνοι σας δίνονταισαφείς οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης της στήλης με το όνομα <<Α/Α Συγγράμματος>> :
http://www.epp.teicrete.gr/UserFiles/File/PaketoAnanewshsEggrafwn2008-09XEIMERINO.pdf
Διαβάστε τη συνέχεια...

Στροφη αλλα οχι ανατροπη του πολιτικου σκηνικου!

Aναβρασμος και συνατησεις στο εσωτερικο της Ν.Δ. μετα την εκμηδενιση της διαφορας με το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπησεις και την οξυμενη εσωστρεφεια η οποια εχει μεταφερθει και στο εσωτερικο του υπουργικου συμβουλιου.Ο Πρωθυπουργος προετοιμαζει της τελευταιες δυνατες πολιτικες παρεμβεσεις που μπορει να κανει (με πιο βασικη την διαγραφη ανταρτη-βουλευτη), εξου και η σημερινη συναντηση με τον γραμματεα του κομματος, Λευτερη Ζαγοριτη θελοντας να αποφυγει με καθε τροπο τις προορες εκλογες.Εν΄τομεταξυ στο ΠΑΣΟΚ τα χαμογελα φαινετε οτι εχουν επιστερψει για τα καλα, μετα την οπως τη χαρακτηριζουν κορυφαια στελεχη, επιτυχημενη, συνενετευξη στη ΔΕΘ του Γ.Παπανδρεου.Εχοντας πλεον ως νεο πολιτικο στοιχημα την παρουσιαση συγκεκριμενου πολιτικου-κυβερνητικου σχεδιου για την ευρεση των απαραιτητων οικονομικων πορων που θα στηριχτει η προταση που παρουσιασε στην ΔΕΘ για την οικονομια το κομμα της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης θα προσπαθησει να πεισει την κοινωνια οτι μπορει να ανατρεψει την οικονομικη και κοινωνικη δυσφορια που εχει προκαλεσει η κυβερνητικη πολιτικη. Ολα τα παραπανω δειχνουν στροφη στη σκηνη του πολιτικου σκηνικου αλλα οχι ανατροπη, καθως η αυτοδυναμια που μοιαζει ονειρο θερινης νυχτος για τα δυο μεγαλα κομματα απο την μια, αλλα και η αποστροφη των πολιτων προς τα δυο κομματα εξουσιας συντηρουν το πολιτικο συστημα σε ρευστη κατασταση. Διαβάστε τη συνέχεια...

HACKERS ΧΤΥΠΟΥΝ........ΤΟ CERN

Και φυσικά είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Το Σάββατο, χάκερς εισέβαλαν στο σύστημα CMS,ενός από τους τέσσερις ανιχνευτές του επιταχυντή αδρονίων LHS. Αυτό το συμβάν επιβεβαιώθηκε και από αξιωματούχους επιστήμονες του CERN. Έγινε γνωστό, επίσης, ότι οι χάκερς που αυτοαποκαλούνται «Ελληνική Ομάδα Ασφάλειας», κατάφεραν να εισβάλουν στο σύστημα μέσω ενός σαιτ που υποδεχόταν επιστήμονες για τα εγκαίνια του επιταχυντή τη τετάρτη, και έβαλαν μια ιστοσελιδα που χλέυαζε τους υπεύθυνους ασφαλείας με τα εξής λόγια:

«Δεν σας ξεβρακώνουμε γιατί δεν θέλουμε να σας δούμε να τρέχεται όλοι πανικόβλητοι και γυμνοί ψάχνοντας το πώς θα κρυφτείτε»

Παρ' όλα αυτά ο Τζέιμς Γκίλις, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας διαβεβαίωσε ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι δεν ήθελαν να κάνουν ζημιά, αλλά να δείξουν στους υπεύθυνους ότι το CERN μπορεί να παραβιαστεί.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ..... Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com