Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ " ΑΠΟΘΑΝΟΥΜΕ" ΕΜΕΙΣ!

Αυτό το Βήμα βρε παιδί μου πως μας συγκινεί!

ε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΠαΣοΚ ετοιμάζει το κυβερνητικό πρόγραμμά του.

Για να παραφράσουμε τον ναύαρχο Κουντουριώτη* δεν αρκεί η σύνταξη προγράμματος, απαιτείται και να πετύχει (το πρόγραμμα).

* Ο ναύαρχος Κουντουριώτης προ της ναυμαχίας της Ελλης είπε στα πληρώματα: Η πατρίς δεν απαιτεί μόνον να αποθάνετε υπέρ αυτής. Απαιτεί και να νικήσετε."

Μόλις διαβάσαμε το κύριο άρθρο του σημερινού Βήματος(με τίτλο: "ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ") λοιπόν...

Το καταλαβαίνουμε, θέλει να κάνει το "καλό παιδί" στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου(μετά από εκείνο το "ομηρικό" χαστούκι που τους έδωσε προεκλογικά, με την απόσυρση της συνέντευξης του, την Κυριακή πριν τις Ευρωεκλογές).

Αλλά να μας κάνει να πιστέψουμε, ότι ο Βενιζέλος, η Διαμαντοπούλου, ο Πάγκαλος και τα λοιπό "παλικάρια", είναι έτοιμα να "αποθάνουν" υπέρ του Ελληνικού λαού...πολύ δύσκολο!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ...

Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα σ' αυτή τη χώρα.

'Η έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον. Από τη Βρετανία έρχεται η είδηση πως η Σκότλαντ Γιαρντ ερευνά καταγγελία δημοσιογράφων της εφημερίδας Guardian πως δημοσιογράφοι των εφημερίδων the Sun και News of the world, ιδιοκτησίας Μέρντοκ, μίσθωναν ιδιωτικούς ντετέκτιβ και παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τουλάχιστον 2.000-3.000 ανθρώπων.Στη λίστα αυτών που παρακολουθούσαν είναι πολιτικοί, καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές κ.ά.

Εννοείται πως το υλικό των ιδιωτικών συνομιλιών μετατρεπόταν σε "αποκλειστικά"ρεπορτάζ που δημοσίευαν οι εφημερίδες του Μέρντοκ για να τον κάνουν ακόμα πλουσιότερο. Αρα υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα, ο εθισμός ενός μεγάλου αριθμού αναγνωστών να διαβάζει τέτοιου είδους πληροφορίες.

Φυσικά ζήτημα σοβαρό υπάρχει όχι μόνο για το υλικό που δημοσιευόταν, αλλά και εκείνο που ποτέ δε θα δει το φως της δημοσιότητας, γιατί εύκολα γίνεται αντικείμενο αγοράς και πώλησης πληροφοριών, παζαριού, ή ακόμα πιο απλά εκβιασμού κ.α. Φυσικά, είναι σίγουρο πως για όλους αυτούς που συμμετείχαν σ' αυτή τη μέθοδο συλλογής "πληροφοριών" δεν θα "κολλούσε μύγα στο σπαθί τους" όσον αφορά τη λεγόμενη "ελευθερία του Τύπου" ή την "αντικειμενική πληροφόρηση".

Πρόκειται για ένα πολύ απλό και μικρό δείγμα για το πού μπορεί να φτάσει ένα μέσο ενημέρωσης που στόχο έχει να βγάλει όσο γίνεται περισσότερο κέρδος και ταυτόχρονα να αποπροσανατολίσει και να χειραγωγήσει την κοινωνική συνείδηση. Πρόκειται για ένα γέννημα θρέμμα του ανταγωνισμού, που ενώ έχει αφετηρία το κέρδος, αντικειμενικά λειτουργεί πολλαπλασιαστικά όσον αφορά τη διάδοση ό,τι πιο βρώμικου, χυδαίου και εγκληματικού παράγει το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Είπαμε αρχικά πως ελπίζουμε να μην έχουμε φτάσει σ' αυτό το σημείο σ' αυτή τη χώρα.
Πάντως έτσι κι αλλιώς δεν απέχουμε πολύ, γιατί το ίδιο σύστημα το γέννησε και στη Βρετανία. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ! (γ')

Φακέλωμα με DNA ακόμα και για πλημμελήματα!

Η εξιχνίαση συγκεκριμένων εγκλημάτων είναι το πρόσχημα για να θεσμοθετηθεί και το φακέλωμα με την ανάλυση και αρχειοθέτηση του DNA. Στην ίδια αιτιολογική έκθεση εξηγείται ότι τα μέτρα αυτά προέρχονται από την ΕΕ: "Είναι γνωστό ότι με την απόφαση 2008/615/ΔΕΥ του Συμβουλίου αναβαθμίζεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης η διασυνοριακή συνεργασία για την καταπολέμηση ιδίως της τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος, στο πλαίσιο και της Συνθήκης Προυμ".

Και συνεχίζει: "Στην απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων προβλέπεται, για τις ανάγκες δίωξης του εγκλήματος, η υποχρέωση των κρατών μελών να δημιουργήσουν και να τηρούν εθνικά αρχεία DNA. Με τα δεδομένα αυτά και προκειμένου η χώρα μας να συμμορφωθεί με τις διατάξεις της ως άνω απόφασης, απαιτείται η τροποποίηση του άρθρου 200 Α του ΚΠΔ, ώστε να προβλεφθεί η δημιουργία αρχείου DNA, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας".

Σύμφωνα με τη νέα τροπολογία θα διευρυνθούν τα εγκλήματα για τα οποία επιτρέπεται η ανάλυση του DNA, με την προσθήκη σε αυτά όλων των κακουργημάτων, καθώς και των πλημμελημάτων, που επισείουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών! Παραθέτουμε την νέα διατύπωση του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 200Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας: "Οταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ένα πρόσωπο έχει τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, οι διωκτικές αρχές λαμβάνουν υποχρεωτικά γενετικό υλικό για ανάλυση του δεοξυριβονουκλεϊκού οξέος (Deoxyribonucleic Acid- DNA) προς το σκοπό της διαπίστωσης της ταυτότητας του δράστη του εγκλήματος αυτού". Δηλαδή, η λήψη γενετικού υλικού θα επιτρέπεται ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος θεωρείται ένοχος και για ένα πλημμέλημα!

Σύμφωνα με την αντικατάσταση άλλου εδαφίου του ΚΠΔ, εάν η ανάλυση αποβεί αρνητική το γενετικό υλικό και τα γενετικά αποτυπώματα καταστρέφονται, ενώ "αν η ανάλυση αποβεί θετική το μεν γενετικό υλικό καταστρέφεται αμέσως, τα δε γενετικά αποτυπώματα του προσώπου, στο οποίο αποδίδεται η πράξη, τηρούνται σε ειδικό αρχείο που συνιστάται και λειτουργεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας". Είναι δεκάδες οι φορές που διαδηλωτές, συνδικαλιστές και πολλοί άλλοι διώχθηκαν και καταδικάστηκαν από δικαστήρια με ποινή πάνω από 3 μήνες. Συνεπώς τo DNA όποιου συμμετέχει σε κοινωνικούς αγώνες θα μπορεί να είναι στη διάθεση του κράτους...

Επίσης "τα στοιχεία αυτά τηρούνται για την αξιοποίηση στη διερεύνηση και εξιχνίαση άλλων εγκλημάτων και καταστρέφονται σε κάθε περίπτωση μετά το θάνατο του προσώπου που αφορούν. Τέλος, η καταστροφή του γενετικού υλικού και των γενετικών αποτυπωμάτων γίνεται παρουσία του δικαστικού λειτουργού που εποπτεύει το αρχείο. Στην καταστροφή καλείται να παραστεί με συνήγορο και τεχνικό σύμβουλο το πρόσωπο από το οποίο λήφθηκε το γενετικό υλικό".

Στρώνουν πολύμορφα το έδαφος.

Τα μέτρα που περιέχονται στην τροπολογία, σε συνδυασμό με τη νομιμοποίηση τις προηγούμενες μέρες νέων κατασταλτικών όπλων σε βάρος των διαδηλωτών, σηματοδοτούν ένταση του αυταρχισμού και μια νέα, ποιοτική μεταβολή προς το χειρότερο του τρόπου με τον οποίο οι διεφθαρμένοι πολιτικοί εκπρόσωποι του μεγάλου οικονομικού εσμού σπεύδουν να καταστείλουν τις λαϊκές αντιδράσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Με τον ίδιο τρόπο εξηγείται σε μεγάλο βαθμό και η υπερπροβολή που απολαμβάνουν από τα κυρίαρχα ΜΜΕ θέματα σχετικά με την εξιχνίαση εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου ή ζητήματα σχετικά με τη μετανάστευση και τους κινδύνους που δήθεν απορρέουν από την παρουσία χιλιάδων κατατρεγμένων στη χώρα μας. Ολα αυτά συγκλίνουν στην καλλιέργεια ενός κλίματος ανοχής απέναντι σε μέτρα που παρουσιάζονται σαν λύση απέναντι στο κοινό έγκλημα και την πρόληψή του, ενώ στην πραγματικότητα στο στόχαστρο δεν είναι άλλος από τους εργαζόμενους, τον "εχθρό" λαό και τα δικαιώματά τους.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ! (β')

"Για τη διαφύλαξη της ασφάλειας"...

Τώρα, πλέον, η διαδικασία αυτή θα μπορεί να γίνεται... προληπτικά. Σύμφωνα με την τροπολογία, η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εκτελείται "από δημόσια αρχή με τη λειτουργία ειδικών τεχνικών μέσων καταγραφής ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους για τη διαφύλαξη της ασφάλειας του κράτους, της άμυνας, της δημόσιας ασφάλειας, για την οποία είναι αρμόδια, και ιδίως για την προστασία προσώπων και πραγμάτων, καθώς και για τη διαχείριση της κυκλοφορίας". Συνεπώς, τα "υλικά" από τις κάμερες θα μπορεί η όποια δημόσια αρχή (Αστυνομία κ.ά.) να τα επεξεργάζεται κατά το δοκούν για χρονικά διάστημα επτά ημερών. Μετά (τυπικά) το υλικό θα καταστρέφεται.

Ολα αυτά γίνονται με πρόσχημα "την αύξηση της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα των εγκλημάτων βίας" και τη "μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες", όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση. Με βάση αυτά θα "ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας". Γι' αυτό με την πρώτη παράγραφο της τροπολογίας "εξαιρείται από την εφαρμογή του Ν. 2472/1997 η επεξεργασία δεδομένων η οποία ενεργείται στους τομείς της δημόσιας ασφάλειας, άμυνας και ασφάλειας του κράτους από τις αρχές, που είναι κατά νόμο υπεύθυνες για τα θέματα αυτά".

Στην αιτιολογική έκθεση εξηγείται πού θα βρουν οι κρατικές υπηρεσίες το υλικό για την προληπτική παρακολούθηση: "Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από τη λειτουργία ειδικών τεχνικών μέσων (κάμερες) με την καταγραφή ήχου ή εικόνας από δημόσιους χώρους, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή των εγκλημάτων, ιδιαίτερα εκείνων που στρέφονται κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών". "Εγκλημα" βεβαίως μπορεί να θεωρηθεί και η κατάληψη ενός υπουργείου από διαδηλωτές ή οποιοσδήποτε αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους...

Συνεχίζεται...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ!

Νέα τροπολογία - έκτρωμα, που κατέθεσε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση, εντείνει το κλίμα της τρομο-λαγνείας και επιχειρεί, στο όνομα της αντιμετώπισης δήθεν του κοινού εγκλήματος, να διευρύνει το κατασταλτικό της οπλοστάσιο σε βάρος των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου "Ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας" και έρχεται να νομιμοποιήσει την προληπτική παρακολούθηση και την επεξεργασία του υλικού των καμερών από την Αστυνομία, αλλά και από οποιαδήποτε αρμόδια δημόσια αρχή. Ταυτόχρονα προβλέπει τη δημιουργία αρχείου DNA στο αρχηγείο της Αστυνομίας, ενώ στο εξής θα φακελώνονται πολίτες που κατηγορούνται ακόμα και για ένα απλό πλημμέλημα!

Με πρόσχημα την αύξηση της λεγόμενης εγκληματικότητας και εφαρμόζοντας οδηγίες της ΕΕ, το κράτος, με τις χιλιάδες κάμερες που έχει εγκαταστήσει η Αστυνομία στους δρόμους, θα μπορεί στο εξής και με το γράμμα του νόμου να παρακολουθεί "προληπτικά" τους πολίτες, επικαλούμενο κατά περίπτωση λόγους άμυνας και δημόσιας ασφάλειας. Ενώ η δημιουργία βάσης DNA ενισχύει τους μηχανισμούς φακελώματος και αποτελεί πιστή αναπαραγωγή αντιδραστικών πρακτικών και συμμόρφωση με αποφάσεις της ΕΕ και διακρατικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

Η τροπολογία αφορά στο νόμο 2472/1997 (ο οποίος ενσωματώνει τη σχετική κοινοτική Οδηγία 95/46/ΕΚ) που είχε αντικείμενο τη θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Μέχρι σήμερα, η καταγραφή εικόνας και ήχου από τις κάμερες προβλεπόταν μόνο κατόπιν εντολής της εισαγγελικής αρχής και εφόσον υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Οπως όριζε ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε το 1997 από το ΠΑΣΟΚ και άνοιξε επί της ουσίας το δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις, σκοπός της καταγραφής ήταν μόνο η χρησιμοποίηση του υλικού αυτού σε ανακριτικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές.

Συνεχίζεται...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΟΜΙΜΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!

Τέτοια να ακουμε! "Ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά" η φοροδιαφυγή, μας είπε ο πρωθυπουργός, οργισμένος και αποφασισμένος!

Δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες του συνόλου οι ασυνείδητοι που φοροδιαφεύγουν. Δεν καταλαβαίνουν πως η χώρα περνάει κρίση και χρειάζεται τη συμβολή τους.

Γι' αυτό και η κυβέρνηση θα τους ...ταράξει στους ελέγχους. Θα "τσεκάρει" μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Το μόνο που δεν μας εξήγησε, όμως, είναι το ...ποιους ακριβώς εννοεί. Πού τους εντοπίζει αυτούς τους κακούς φοροφυγάδες.

Είναι απολύτως σίγουρο, πάντως, ότι δεν τους βρίσκει στις Ανώνυμες Εταιρείες, στις Τράπεζες και τις εφοπλιστικές επιχειρήσεις.

Αλλιώς, δύσκολα θα μπορέσει να μας εξηγήσει τις 6 (τουλάχιστον) ρυθμίσεις φοροαπαλλαγών γι' αυτούς, που νομοθέτησε μέσα στο καλοκαίρι.

Δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε ότι η (εντεταλμένη να αντιμετωπίσει την κρίση) κυβέρνηση νομιμοποιεί ...αντικοινωνικές συμπεριφορές. `Η, μήπως, το κάνει;

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com