Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ...ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Πριν από δέκα μέρες, στις 11 Ιούνη, ήταν η Παγκόσμια Μέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, περίπου 218 εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη εξαναγκάζονται να δουλεύουν, ενώ ένα στα έξι, περίπου 37 εκατομμύρια, εργάζεται σε περιβάλλον που βλάπτει τη σωματική και ψυχική του υγεία.

Την ίδια μέρα, το υπουργείο Απασχόλησης, με μια ανακοίνωσή του, επιδίδεται, δήθεν, σε μια προσπάθεια "ευαισθητοποίησης'' της ελληνικής κοινωνίας για το πρόβλημα της παιδικής εργασίας και καταγράφει με ένταση ότι στη χώρα μας "το φαινόμενο της παιδικής εργασίας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις". Αναφέρει, μάλιστα, ότι τουλάχιστον 80.000 παιδιά, ηλικίας 14 έως και 19 ετών, εργάζονται καθημερινά στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, στα χωράφια και στους δρόμους, ενώ αναγνωρίζει ότι για τις ηλικίες κάτω των 14 ετών δεν υπάρχουν στοιχεία!

Και όμως, αντί η πολιτεία, η κυβέρνηση και το υπουργείο Απασχόλησης να ανοίξουν μέτωπο με αυτήν τη μάστιγα, αντί να φροντίσουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά και έφηβοι να οδηγούνται στα μαθητικά θρανία, αντί, δηλαδή, για το στοιχειώδες καθήκον που έχει απέναντι στη νέα γενιά (την εξασφάλιση της μόρφωσης) φτιάχνει Προγράμματα που σπρώχνουν άρον - άρον δεκαεξάρηδες και δεκαεφτάρηδες στην εργασία.

Μάλιστα, διαφημίζει αυτά τα προγράμματα, ως συνεισφορά στη νεολαία, για να μη νιώθουν ότι είναι "στην απέξω"!

Οχι, τέτοιου είδους Προγράμματα δεν είναι ούτε μια "αρχή", ούτε "μια ευκαιρία" για τους νέους, όπως διαφημίζει το υπουργείο.

Το αντίθετο, είναι μια "αρχή και μια ευκαιρία" για φτηνή παιδική εργασία για τους εργοδότες.

Είναι πρόγραμμα για το κλείσιμο της πόρτας στη μόρφωση των παιδιών.

Και οι ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ, που συγχρηματοδοτεί τέτοια προγράμματα, είναι μεγάλες.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;
























>Αχ σπίτι μου σπιτάκι μου και...κεντροδεξιό μαξιλαράκι μου!
>Κυρία Γιάννα με τους εργαζόμενους τι θα κάνουμε;
>Δε μας χέζεις ρε Μήτσο...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ!

Όπως μάθαμε (και όπως είδαμε) τα δυο κόμματα της Αριστεράς ενώ προσκλήθηκαν στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, δεν παραβρέθηκαν.

Γιατί;

Γιατί κύριοι αφήσατε τον δικομματισμό να στήσει πάρτυ, σε αυτό το πολιτισμικό κάλεσμα;

Γιατί δε δώσατε το παρόν, υπενθυμίζοντας ότι το μουσείο αυτό καθ' αυτό, αλλά και τα εκθέματα του ανήκουν στον Ελληνικό λαό, που πλήρωσε την κατασκευή του Μουσείου και πληρώνει χρόνια τώρα και την συντήρηση των εκθεμάτων.

Απέχετε
...δυστυχώς περπατάτε στα δικά σας, κομματικά, μονοπάτια που μοιάζουν όμως τόσο ξένα στη κοινωνία όσο δε φαντάζεστε!


Έπρεπε να ήσασταν εκεί,

τόσο προς σεβασμό της Ιστορίας μας, όσο και προς σεβασμό του λαού που ψάχνει τους αντιπροσώπους του και δεν τους βλέπει πουθενά τριγύρω...


Κρίμα! Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Πληθαίνουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση ετοιμάζει μέσα στο κατακαλόκαιρο το ξεπούλημα ενός μεγάλου ποσοστού της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), ακολουθώντας τα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε διαθέσει ήδη το 26% των μετοχών της σε ιδιώτες μέσω του Χρηματιστηρίου.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, παραχωρούν ως εμπόρευμα φυσικά κοινω­νικά αγαθά, όπως το νερό και τη διαχείρισή του, σε μεγάλα επιχειρηματικά χέρια.

Βέβαια όλοι ξέρουμε τι επιπτώσεις έχει στους εργαζόμενους και γενικότερα στο λαό αυτή η πολιτική: Το βλέπουμε και με την ίδια την ΕΥΑΘ, η οποία μπροστά σε μια πορεία περαιτέρω ιδιωτικοποίησης παραχωρεί τομείς της δραστηριότητάς της σε υπεργολάβους, ενώ το 2007 προχώρησε σε αυξήσεις τιμολογίου μέχρι και 33% και ανάλογες προδιαγεγραμμένες αυξήσεις μέχρι το 2011!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση τώρα ψάχνει να βρει στρατηγικό επενδυτή για να του πουλήσει το 23% της ΕΥΑΘ, έναντι 50 εκατ. ευρώ. Και βέβαια οι μνηστήρες άρχισαν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον, με πρώτο τον πολυεθνικό κολοσσό Suez, ο οποίος κατέχει ήδη το 5,01% των μετοχών της.

Το νερό από κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να είναι, αποκλειστικά κάτω από το δημόσιο έλεγχο και να παρέχεται φθηνά και με όρους υγιεινής και ασφάλειας σε όλο το λαό, μετατρέπεται σε εμπόρευμα, που το πληρώνει ο λαός για ...χρυσάφι!

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com