Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ

Έντονες βροχοπτώσεις καταγράφονται σήμερα στη χώρα μας. Εμάς μας φαίνεται λιγάκι παράξενο βέβαια για Απρίλιο μήνα να έχουμε τόσο έντονες βροχοπτώσεις.

Μόλις πριν λίγο είδαμε να τελειώνει κάπως άδοξα το δεύτερο γκραν πρι της formula 1, μιας και η Μαλαισία, όπου διεξάγονταν το γκραν πρι, χτυπήθηκε από τροπική καταιγίδα. Συναρπαστικός ο αγώνας εως ότου διακοπεί, όπως γενικότερα το φετινό πρωτάθλημα, με την Broun GP, αλλά και την Toyota να φαίνονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, με αποτέλεσμα να εκτοπίζουν, έως τώρα, τις κλασικές δυνάμεις, Ferrari και ΜcLaren. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στην πολιτική ζωή σήμερα, "πρώτο πιάτο", η συνάντηση Καραμανλή - Ομπαμα. Τρελάθηκαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού από την συνάντηση μέχρι το σημείο που ζήτησε την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ ο Αμερικάνος πρόεδρος. Επίσης ζήτησε την ενδυνάμωση των δυνάμεων κατοχής στο Αφγανιστάν και φυσικά οι Ελλάδα αποδέχτηκε το σχετικό κάλεσμα.
Η υπόθεση Παυλίδη από αύριο θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, αφού δείχνει την πόρτα της εξόδου από το Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό.
Στο ΠΑΣΟΚ αυγατίζουν με την δημοσκοπική τους δύναμη και την προσωπική βελτίωση του Παπανδρέου έναντι του Καραμανλή.

Στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τώρα, που το ξεχάσαμε μετά από τους αγώνες που έδωσε η "Εθνικάρα" μας. Καθοριστική η 28η αγωνιστική για αρκετές ομάδες, αναμένεται και η περισσότερο συναρπαστική ίσως, μιας και η σημερινή αγωνιστική ημέρα θα είναι η τελευταία ευκαιρία για κάποιες από τις ομάδες ανεξαρτήτως τελικού στόχου. Περιμένουμε με αγωνία τα σημερινά παιχνίδια...

Τα παραπάνω θέλαμε να σχολιάσουμε...δεν γνωρίζουμε αν ξεχάσαμε κάτι σημαντικό. Όπως κι αν είναι το βραδάκι μάλλον θα τα ξαναπούμε...

Καλό απόγευμα σε όλους σας...

Υ.Γ. Αγοράστε καμία εφημερίδα, όχι φυσικά για να την διαβάσετε, αλλά επειδή μοιράζουν χρήματα και αυτοκίνητα, μπορεί να είστε τυχεροί, μόνο υποχρεωμένοι σε καναεκδότη μη τυχόν και αισθανθείτε!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΩΡΑΚΙ 8εκατ. ΣΕ ΞΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

«Δώρο» 8 εκατ. ευρώ στα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού και τις ξένες αεροπορικές εταιρείες, αποφάσισε να κάνει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την... προσδοκία αύξησης της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα το καλοκαίρι.

Οπως ανακοίνωσαν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Μεταφορών - Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδης και Τουρισμού Κ. Μαρκόπουλος, έως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αναστέλλεται η είσπραξη των τελών χρήσης των 35 περιφερειακών αεροδρομίων. Από την εφαρμογή του μέτρου, όπως είπαν οι υπουργοί, η απώλεια εσόδων για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ. Ποσό που ουσιαστικά χαρίζεται είτε στους μεγάλους «tour operators» (ταξιδιωτικά γραφεία) του εξωτερικού είτε στις ξένες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν μισθωμένες πτήσεις («τσάρτερ»). Και αυτό προκύπτει σαφέστατα από όσα είπαν οι δύο υπουργοί, ανεξάρτητα από τον ισχυρισμό τους ότι τα 8 εκατ. ευρώ θα «επανεισπραχθούν, αλλά με άλλο τρόπο και από άλλο δρόμο»...

Ευρ. Στυλιανίδης: «...η κίνηση εμπεριέχει μία ιδιότυπη ευφυΐα, διότι αφήνει αυτόν που αποφασίζει που θα διοχετεύσει τη ροή, να τη διοχετεύσει προς την Ελλάδα. Και αυτός είναι ο tour operator... Στόχευση αυτής της κίνησης είναι να κινητροδοτήσει τον tour operator, ο οποίος διαμορφώνει τη διεθνή ροή».

Κ. Μαρκόπουλος: «Αυτό γίνεται γιατί είναι ένα ακόμα κίνητρο για τους μεγάλους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες να αποφασίσουν να αυξήσουν τον αριθμό των charters»...

Αλλωστε οι υπουργοί, δεν έπεισαν και με τις απαντήσεις που έδωσαν στις παρατηρήσεις των δημοσιογράφων ότι με το μέτρο αυτό ουσιαστικά εκείνοι που ωφελούνται είναι αποκλειστικά τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού και οι αεροπορικές εταιρείες. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Κ. Μαρκόπουλου στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι από το μέτρο αυτό θα υπάρξει όφελος και για τον τουρίστα που θα επιλέξει την Ελλάδα. Κ. Μαρκόπουλος: «Δε νομίζω ότι είναι δική μας δουλειά να εμπλακούμε σ' αυτό. Αφήνουμε τα περιθώρια οι tour operators και οι εταιρείες να διαχειριστούν αυτή τη δυνατότητα. Αυτό που κυρίως εμάς μας ενδιαφέρει είναι να κινητροδοτήσουμε σε σχέση με τους διεθνείς ανταγωνιστές μας την αύξηση περισσοτέρων τουριστών στην Ελλάδα».

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΙ ΑΛΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σε νέα ρύθμιση χρεών για τους εργοδότες που χρωστούν εισφορές στο ΙΚΑ προχώρησε χτες η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή. Πρόκειται για ρύθμιση πάνω σε αντίστοιχη ρύθμιση χρεών που έγινε το 2007 με το άρθρο 9 του νόμου 3551. Με το νόμο αυτό, η αναστολή πληρωμών στα χρέη επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ είχε χρονική διάρκεια μέχρι το τέλος του 2008. Τώρα η αναστολή πληρωμών επεκτείνεται για άλλα δύο χρόνια μέχρι το τέλος του 2010 και έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του τρέχοντος έτους!

Η ρύθμιση όπως προβλέπεται από τους παλιότερους νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δίνει τη δυνατότητα να πληρωθούν τα χρέη μέσα σε 96 δόσεις, δηλαδή κατά τη διάρκεια οκτώ ολόκληρων χρόνων. Με δεδομένο ότι η καταβολή θα γίνει μετά το τέλος του 2010, η αποπληρωμή θα γίνει - αν γίνει - το 2018! Δηλαδή σε δέκα ολόκληρα χρόνια από σήμερα. Σημειώνεται ότι η αναστολή των δύο χρόνων δίνεται και στις επιχειρήσεις εκείνες που είχαν κάνει ήδη «ρύθμιση» χρεών, κάνοντας χρήση των ευεργετικών γι' αυτές διατάξεων.

Η νέα ρύθμιση είναι μία ακόμα χαριστική πράξη προς τους εργοδότες, τη στιγμή μάλιστα που αυτοί όχι μόνο δεν καταβάλλουν τις εισφορές που τους αναλογούν, αλλά ούτε τις εισφορές που παρακρατούν από τους εργαζόμενους. Πέρα απ' αυτούς που μόνιμα και παράνομα εισφοροδιαφεύγουν και δεν κολλάνε ένσημα στους εργαζόμενους. Ερχεται μάλιστα σε μια στιγμή που το ΙΚΑ επιβαρύνεται από τη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση και τα οικονομικά του έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com