Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ


Τα παιδιά με χρόνιο νόσημα ή ανικανότητα μπορεί να ωφεληθούν από το σωστό πρόγραμμα σωματικής άσκησης, παρουσιάζοντας βελτιωμένη ποιότητα ζωής, μεγαλύτερη αεροβική ικανότητα και καλύτερη λειτουργικότητα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Current Sports Medicine Reports.

Τα παιδιά με χρόνιο νόσημα ή αναπηρία είναι λογικό να μη είναι σωματικά δραστήρια, να μην είναι σε φόρμα και να συσσωρεύουν εύκολα λίπος.

Ο Δρ. Πάτρικ Μόρρις και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα εξηγούν ότι τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση συχνά έχουν κινητικά προβλήματα που τα δυσκολεύουν να περπατήσουν, πόσο μάλλον να αθληθούν. Σε μελέτη που έκαναν όμως σε επτά εφήβους με εγκεφαλική παράλυση διαπιστώθηκε ότι με τρεις μήνες προπόνησης βελτιώθηκε η αεροβική τους ικανότητα και η ικανότητα να στέκονται, να περπατούν, να πηδούν και να τρέχουν. Η σωματική δραστηριότητα ήταν επωφελής, επίσης, για άτομα με τραύματα της σπονδυλικής στήλης.

Και ενώ η ετυμηγορία δεν έχει ακόμη εξαχθεί για το αν η γυμναστική είναι βοηθητική για άτομα με κυστική ίνωση ώστε να αναπνέουν καλύτερα και ευκολότερα, οι έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν έχουν παρουσιάσει στοιχεία ότι η γυμναστική είναι κακή για τους ασθενείς αυτούς. Ακόμη και τα παιδιά με αιμορροφιλία μπορούν να γυμναστούν, αν επιλέξουν ένα άθλημα κατάλληλο για την κατάστασή και το επίπεδο συντονισμού τους.

Η αερόβια άσκηση μπορεί ξεκάθαρα να βοηθήσει τα παιδιά με άσθμα να γίνουν πιο δυνατά και σε καλύτερη σωματική κατάσταση, αν και τα στοιχεία δεν είναι ξεκάθαρα για το αν η γυμναστική επηρεάζει τα συμπτώματα όπως η δύσπνοια ή η ποσότητα των φαρμάκων που χρειάζεται ο ασθενής.

Η γυμναστική είναι επίσης κρίσιμη για τα παιδιά με διαβήτη τύπου ΙΙ ως προς τη διαχείριση της πάθησης, αλλά μια περσινή έρευνα έδειξε ότι οι έφηβοι δυσκολεύονταν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα άθλησης λόγω έλλειψη κινήτρου.

Το γεγονός λοιπόν ότι η σωματική άσκηση είναι ωφέλιμη δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να πείσουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Για να τα κινητοποιήσουμε θα πρέπει να αναζητήσουμε διασκεδαστικές προσεγγίσεις με ταυτόχρονη ελευθερία, συμμετοχή της οικογένειας και ελπίδα επιτυχίας.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

"Δύο σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Η πρώτη,σύμφωνα με δημοσίευμα του Greece-Salonika αφορά την παράταση του τρέχοντος εξαμήνου κατά δύο εβδομάδες, στα τμήματα τα οποία υπέβαλαν σχετικό αίτημα.Η παράταση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η διδακτική ύλη που χάθηκε στη διάρκεια καταλήψεων και κινητοποιήσεων της χρονιάς...
Η δεύτερη απόφαση αφορά την ευθεία προειδοποίηση της Συγκλήτου για "επέμβαση της δημόσιας αρχής" εντός των χώρων του Πανεπιστημίου..
Συγκεκριμένα η Σύγκλητος εξέτασε το θέμα της κατάληψη από αγνώστους, βαγονιού του ΟΣΕ το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του συγκροτήματος του ΑΠΘ για να διευκολύνει τους φοιτητές στην έκδοση εισιτηρίων.Τα μέλη της Συγκλήτου υποστήριξαν την πρόταση του πρύτανη για απομάκρυνση του βαγονιού από το χώρο του πανεπιστημίου, εφόσον δεν λειτουργεί, καθώς ο ΟΣΕ δεν έχει τοποθετήσει προσωπικό ενώ προειδοποιούν με "επέμβαση της δημόσιας αρχής, εάν οι καταληψίες δεν συμμορφωθούν με το αίτημα της διοίκησης του πανεπιστημίου να απομακρυνθούν".."

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ...Η Ε.Ε. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙ "ΖΗΜΙΑ"...

Το έλλειμμα του αγροτικού ισοζυγίου στα τέλη του 2007 είχε εκτιναχτεί στα 3 δισ. ευρώ.

Το μεγάλο άνοιγμα του ελλείμματος έχει να κάνει με τις χώρες της ΕΕ.

Το 2007 το έλλειμμα με τις χώρες της ΕΕ έφτασε στα 2,477 δισ. ευρώ και με τις τρίτες χώρες στα 521,2 εκατ. ευρώ, από 1,951 δισ. ευρώ και 230,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2006.

Στις μόνιμες πληγές του ελλείμματος που ήταν τα τελευταία χρόνια τα ζωοκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, ήρθαν να προστεθούν μια σειρά από αγροτικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα:

  • Στα δημητριακά το έλλειμμα πήγε στα 450,1 εκατ. ευρώ το 2007, από 278,8 εκατ. ευρώ το 2006 (αύξηση 61%).
  • Στις ζωοτροφές πήγε στα 332,9 εκατ. ευρώ από 254,3 εκατ. ευρώ (αύξηση 31%).
  • Στη ζάχαρη το έλλειμμα το 2007 υπερτριπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2006, αφού έφτασε τα 182,8 εκατ. ευρώ, από 50,8 εκατ. ευρώ (αύξηση 260%!).
  • Στον καπνό το πλεόνασμα το 2007 έπεσε στα 28,1 εκατ. ευρώ, από 62,2 εκατ. ευρώ το 2006 και 130,7 εκατ. ευρώ το 2005. Δηλαδή, το πλεόνασμα μειώθηκε κατά 54,8% σε σύγκριση με το 2006 και κατά 78,5% σε σύγκριση με το 2005.
  • Στις φυσικές υφαντικές ίνες, όπου κυρίαρχο προϊόν είναι το βαμβάκι, το πλεόνασμα το 2007 έπεσε στα 168 εκατ. ευρώ, από 320,3 εκατ. ευρώ το 2006, δηλαδή περίπου στο μισό.
  • Στα έλαια και λίπη, όπου το λάδι κατέχει σημαντική θέση, το πλεόνασμα είχε επίσης πολύ μεγάλη μείωση, αφού από 314,8 εκατ. ευρώ το 2006 έπεσε στα 137,3 εκατ. ευρώ το 2007.
  • Στα κρέατα και στα παρασκευάσματα κρέατος το έλλειμμα έφτασε το 2007 τα 967,7 εκατ. ευρώ!
  • Στο γάλα, στα γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά το έλλειμμα ήταν 551,1 εκατ. ευρώ και για τα ζώντα ζώα 90,2 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com