Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ "ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ"...

Μιας και οι χτεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αφορούσαν κουκούλες, καλά θα κάνει να δώσει απαντήσεις - όπως και εκείνη του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα - για το τι θα κάνει με τις άλλες «κουκούλες» που στέλνει με εντολή να παρακολουθούν τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος. Παραθέτουμε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις:
  • 2 Απρίλη 2001: Δύο άντρες του Σώματος Ειδικών Φρουρών εμφανίζονται στην αίθουσα, μέσα στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού», όπου εκπρόσωποι σωματείων συνεδριάζουν. Μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, οι αστυνομικοί απάντησαν ότι βρίσκονταν με εντολή της υπηρεσίας έξω από το νοσοκομείο.
  • 1 Μάη 2002: Οταν η πρωτομαγιάτικη πορεία φτάνει έξω απ' την αμερικάνικη πρεσβεία, η περιφρούρηση απ' τα μπλοκ του ΠΑΜΕ αποκαλύπτει ασφαλίτη που προσπαθεί να μπει στην πορεία. Οι διαδηλωτές ζητούν τα στοιχεία του κι εκείνος προσπαθεί να τραβήξει το πιστόλι που είχε περασμένο σε θήκη στη δεξιά πλευρά της ζώνης του. Η περιφρούρηση τον παραδίδει, όταν επισήμως ο επικεφαλής αξιωματικός ομολογεί ότι είναι ασφαλίτης.
  • 22 Νοέμβρη 2005: Δύο ασφαλίτες, οπλισμένοι με πολιτικά, συλλαμβάνονται να παρακολουθούν την πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ στο Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας. Η σύσκεψη αφορούσε την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας που είχε οριστεί για τις 14 Δεκέμβρη 2006. Το θέμα ήρθε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που συζητήθηκε στις 2/12/2005. Κατά τη συζήτηση ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης παραδέχτηκε ότι οι αστυνομικοί είχαν πάει στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ με εντολή της υπηρεσίας τους.
  • 26 Νοέμβρη 2005: Σε συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο σούπερ μάρκετ του «Σκλαβενίτη» στη Ν. Χαλκηδόνα εντοπίζεται ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ντυμένος πολιτικά, να εκτελεί ...χρέη παρακολούθησης των εργαζομένων.
  • 23 Νοέμβρη 2006: Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ανω Λιοσίων, συνοδευόμενος από τρεις ασφαλίτες, εμφανίζεται στη συνέλευση των εργαζομένων στη χωματερή, απαιτώντας από τους τελευταίους να του κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ! Β'

Αντίστοιχα, τη χρηματοδότηση ενός νέου μεταπτυχιακού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), που θα εδρεύει στη Βέροια, αποφάσισε ο Δήμος της πόλης με τις ψήφους των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Μαθηματικού του ΑΠΘ πρότεινε τη δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «Επιστήμη του διαδικτύου» (αλήθεια, πότε το διαδίκτυο αποτελεί επιστήμη;) και ο Δήμος Βέροιας «προσφέρεται» να καλύψει όλο το κόστος λειτουργίας του (που σύμφωνα με την απόφαση δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 100.000 ευρώ το χρόνο) για 5 χρόνια!

Ερωτηματικά προκαλεί πώς ο χρεωμένος Δήμος, μιας πόλης που μαστίζεται από την ανεργία και τις απολύσεις, θα καλύψει ένα τέτοιο κόστος... Η γαλαζοπράσινη πλειοψηφία, που αποφάσισε στο όνομα των δήθεν αναγκών της τοπικής κοινωνίας να χρηματοδοτήσει το μεταπτυχιακό, στην πραγματικότητα, αποπροσανατολίζει τον εργαζόμενο λαό της Βέροιας, προκειμένου να προωθήσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις: Ουσιαστικά, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση ενός ανύπαρκτου - αμφιλεγόμενου «επιστημονικού αντικειμένου», με προφανές ότι θα επιβαρυνθούν οι δημότες γι' αυτό. Οι μόνοι που καταψήφισαν την απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο (υπ' αριθμόν 154/2009, 6/23-02-2009 ) ήταν η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» κι ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Η λειτουργία αυτού του μεταπτυχιακού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης (ΓΣΕΣ) του Μαθηματικού του ΑΠΘ. Σημειώνεται ότι στη ΓΣΕΣ δε συμμετέχουν εκπρόσωποι των φοιτητών.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Το κοινωνικό αγαθό, παιδεία, ΠΩΛΕΙΤΑΙ...

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος (3685/08) για τις μεταπτυχιακές σπουδές και «ο κύβος ερρίφθη» για τη δημιουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων απευθείας από ιδιώτες και Τοπική Αυτοδιοίκηση! Ετσι, αποδεικνύεται πολύ γρήγορα ότι τα μεταπτυχιακά λειτουργούν ως ένας ακόμα μοχλός, για να γίνει πραγματικότητα εκείνο που η ΕΕ προωθεί: Το πανεπιστήμιο που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά και επιχειρηματικά κριτήρια.

Το ίδρυμα «Ι. Σ. Λάτση» ανέλαβε τη χρηματοδότηση (για τρία έτη, με το ποσό του 1.000.000 ευρώ) του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων», που θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του πανεπιστημίου, το ίδρυμα «Ι. Σ. Λάτση» ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση της «Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας», της οποίας πρωτοβουλία ήταν η δημιουργία αυτού του μεταπτυχιακού, ενώ η Διοικούσα Επιτροπή του πανεπιστημίου αρκέστηκε ...να ανοίξει την «αγκαλιά» της και να ευχαριστήσει το ίδρυμα «Λάτση». Χρειάζεται να σημειώσουμε ότι το ίδρυμα «Λάτση» μπορεί να μοστράρεται ως «κοινωφελές», πίσω του, όμως, βρίσκεται ένας επιχειρηματικός κολοσσός, που περιλαμβάνει καράβια, τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες...

Είναι χαρακτηριστικό ακόμα ότι το ίδιο το πανεπιστήμιο δεν είχε καν την πρωτοβουλία για την ίδρυση και λειτουργία αυτού του μεταπτυχιακού, αλλά η πρωτοβουλία ανήκε στην «Ακαδημία» (που λειτουργεί και «τρέφεται» από τους διάφορους μεγαλοχορηγούς) με προφανή σκοπό να εκπαιδεύονται σε αυτό τα νυν και μελλοντικά μεγαλοστελέχη που θα διαχειρίζονται τον αθλητισμό - εμπόρευμα! Επιβεβαιώνεται, έτσι, και το ότι ο χαρακτήρας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων δεν έχει καμιά σχέση με την παροχή επιστημονικής ειδίκευσης (η οποία έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να δινόταν μέσα στον προπτυχιακό κύκλο), αλλά ...κατρακυλάει στην παροχή πρόσκαιρης κατάρτισης. Το ίδιο, εξάλλου, ισχύει και για προπτυχιακά προγράμματα σε Τμήματα όπως αυτό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που θα υποστηρίξει το εν λόγω μεταπτυχιακό.

Να σημειώσουμε ότι το ίδρυμα «Λάτση» δραστηριοποιείται με θέρμη στην Ανώτατη Εκπαίδευση, χρηματοδοτώντας εδώ και δυο χρόνια ερευνητικές δραστηριότητες που επιλέγει για διάφορα θέματα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη δική του σχετική αξιολόγηση που έδωσε στη δημοσιότητα, οι χρηματοδοτήσεις του για το 2008/09 σε 6 ερευνητικές ομάδες (που συγκροτούνται υπό αντίστοιχο αριθμό πανεπιστημιακών ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων) φτάνουν στο ποσό των 320.000 ευρώ. Παράλληλα, το ίδρυμα συμμετέχει στην «πρωτοβουλία» για την εκπαίδευση, των 8 αντίστοιχων «ευαγών ιδρυμάτων» - επιχειρηματικών κολοσσών, που ειδικά για την Ανώτατη Εκπαίδευση επιδίδονται σε ένα «σχεδιασμό» των ειδικοτήτων που έχει σήμερα ανάγκη η «αγορά εργασίας», δηλαδή παρεμβαίνουν άμεσα στο σχεδιασμό της ανάπτυξης της Ανώτατης Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Διαβάστε τη συνέχεια...

TO ΠΑΣΟΚ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, με συνέντευξή του στο σταθμό «real news», αφού ...εγκάλεσε την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία που δεν εφαρμόζουν το νόμο που έχουν ψηφίσει εδώ και δυο χρόνια για το πανεπιστημιακό άσυλο επειδή «βολεύονται», στη συνέχεια πρόταξε την επικράτηση της παράταξης που στήριξε στην ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ) το ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή θα ...επιβάλει την τάξη. «Ευτυχώς, πριν από λίγες ημέρες οι πανεπιστημιακοί, έδωσαν μέσα από τις εκλογές τους μία απάντηση, με έναν τρόπο σύγχρονο, στο συνολικότερο θέμα του πανεπιστημίου και αυτό του ασύλου. Ελπίζω πολύ σύντομα και αυτό να αναδειχθεί στην πραγματικότητα»!!

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μάλιστα πρότεινε «ο υπουργός Εσωτερικών να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να συγκαλέσει πρυτανικές αρχές, δικαιοσύνη, αστυνομία και στην πρώτη φορά που θα εμφανιστεί πρόβλημα να υπάρξει επέμβαση. Με βάση το νόμο»...

Συγχρόνως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν ακόμα πιο σκληρά μέτρα και μεγαλύτερη κρατική καταστολή από αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντ. Ρόβλια να χαρακτηρίζει τα αντιδραστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας σαν «ρυθμίσεις που μοιάζουν γραφικές, στα όρια του φαιδρού, μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης»...Αυξάνοντας το κλίμα της τρομο-υστερίας και πάντα πατώντας πάνω στη δράση των κουκουλοφόρων, ο Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον παραδοσιακό αναρχικό χώρο και κάποιους "πατέρες" του αναρχισμού που οργάνωναν επεισόδια στην Αθήνα. Το πράγμα έχει πάρει πολύ άγριες διαστάσεις. Και φοβούμαι ότι θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα, αν δεν αντιμετωπιστούν πολύ γρήγορα».

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!


Μετά την επανεμφάνιση των κουκουλοφόρων, οι πράκτορες της «Σκότλαντ Γιαρντ» κατέφτασαν. Και όπως πολύ σωστά μας υπενθυμίζει ο Τάσος Αναστασίου με το σκίτσο του, κάτι τέτοιες ξένες υπηρεσίες (το απέδειξε η ανεξιχνίαστη ...ακόμα υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών) είναι απολύτως εξειδικευμένες στο θέμα της «κουκούλας»...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ"

Το 3% των κατοίκων της Ουάσιγκτον ζουν με τον ιό HIV ή έχουν προσβληθεί από AIDS! Μάλιστα, από το 2006 έως το τέλος του 2008, τα κρούσματα του AIDS αυξήθηκαν κατά 22%.

Τα στοιχεία περιέχονται σε κυβερνητική έκθεση και προσδίδουν πλέον στην ασθένεια διαστάσεις επιδημίας.

Οπως μετέδωσαν χτες τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με έκθεση του προγράμματος UNAIDS, που αποτελεί συνεργασία των αμερικανικών Κέντρων για τον Ελεγχο και την Αποτροπή Ασθενειών και των Ηνωμένων Εθνών, η αμερικανική πρωτεύουσα είναι η πόλη με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών του AIDS στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σημειωτέον ότι εφόσον το ποσοστό ξεπερνά το 1% σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, θεωρείται ότι έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.

«Τα ποσοστά μας είναι υψηλότερα από τη Δυτική Αφρική. Πρόκειται για ποσοστά ανάλογα με την Ουγκάντα και ορισμένες περιοχές στην Κένυα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Δρ. Σάνον Χέιντερ, διευθύντρια της υπηρεσίας για τον έλεγχο του HIV/AIDS στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Να θυμίσουμε ότι η Κένυα είναι μια χώρα, για την οποία έγιναν πολλές αναφορές τελευταία στις ΗΠΑ, καθώς εκεί υπάρχουν κάποιες από τις ρίζες του Μπάρακ Ομπάμα. Φυσικά, οι συγκρίσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κένυας στα ζητήματα του AIDS δεν αναμένεται να τύχουν ανάλογης προβολής. Δε συνάδουν, βλέπετε, με τα περί του «αμερικανικού ονείρου»...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Νάτα! Ο κ. Δένδιας - σκοπίμως ασαφής - προϊδέασε για λήψη μέτρων που φέρνουν στο μυαλό τα περί «ιδιωνύμου» που ξεφούρνισε ο Καρατζαφέρης με αφορμή τους κουκουλοφόρους. Οι τελευταίοι, δε, φαίνεται να έπαιξαν το ρόλο τους.

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι όλες συνήθως οι απαλλοτριώσεις δικαιωμάτων ξεκινούν από απαγορεύσεις που επιβάλλονται στο όνομα εκείνου που φαντάζει εξόφθαλμο, άρα η κοινή γνώμη είναι εύκολο να κάνει αποδεκτή την απαγόρευση. Τώρα, λοιπόν, έρχονται οι κυβερνώντες να πατήσουν πάνω στη δράση των κουκουλοφόρων και να νομοθετήσουν.

Ομως, το πρόβλημα, για να το κάνουμε «λιανά», δεν είναι το ποιος, ή αν φοράει κουκούλα. Το πρόβλημα είναι τι κάνει όταν φοράει την κουκούλα.

Η Αστυνομία, η κυβέρνηση, σημερινή και χτεσινή, δεν ελέγχονται γιατί δεν τσουβαλιάζουν όποιον φοράει κουκούλα, σκούφο, μαντίλι, φούτερ ή κασκόλ. Ελέγχονται γιατί παίζουν μ' αυτούς που κάνουν ό,τι κάνουν φορώντας κουκούλες.

Επομένως το θέμα με τους κουκουλοφόρους είναι το τι κάνουν και όχι το τι φοράνε. Και το γεγονός ότι δεν τους πιάνουν τόσα χρόνια, δεν οφείλεται ούτε στις «υπερευαισθησίες» του κ. Μαρκογιαννάκη και των προκατόχων του, ούτε στο ότι δεν υπήρχε διάταξη περί του τι φοράνε. Οφείλεται στο ότι αυτό που κάνουν οι κουκουλοφόροι μάλλον τους είναι χρήσιμο για να δικαιολογούν μέτρα σαν τα προαλειφόμενα. Που σημαίνει ότι θα τους είναι χρήσιμο και μετά την ενδεχόμενη διάταξη. Η οποία διάταξη, σε αυτή την περίπτωση, δε θα αφορά σε εκείνους που επιδίδονται σε μια άθλια προβοκατόρικη συμπεριφορά, αλλά θα στραφεί ενάντια στους άλλους, εκείνους δηλαδή που θα υπαχθούν στο καθεστώς μιας διά νόμου «αποκλίνουσας» ενδυματολογικής συμπεριφοράς!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΙΟΝ..;

Οταν φθάνει ακόμη και ο Χ. Αλμούνια να λέει ότι «οι κοινωνικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί» λόγω κρίσης, φανταστείτε τι γίνεται και τι έχουν ακόμη στο μυαλό τους να κάνουν...

Μάλιστα, για να μιλάει αυτός για «θερμό φθινόπωρο» μάλλον έχουν κανονίσει και τα χρονοδιαγράμματά τους.

Ομως, αν η Κομισιόν θέλει να αποδεχτούμε ως ...αντικειμενικό γεγονός το ότι θα πληρώσουμε τη δική τους κρίση τότε - ως συνήθως - είναι σε άλλο μήκος κύματος από αυτά που θέλουν και έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.

Κι όταν αυτοί είναι τόσο ξεδιάντροπα ωμοί απέναντί μας, τότε κι εμείς δικαιούμαστε να απαιτούμε όχι μόνο να μην πληρώσουμε αλλά να πληρώσουν αυτοί όσα μας χρωστάνε. Που είναι πάρα πολλά...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com