Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Μυρμήγκια 120 εκατομμυρίων ετών...!

Το αρχαιότερο είδος μυρμηγκιού που κατοικεί στον πλανήτη ανακάλυψαν επιστήμονες από το γερμανικό πανεπιστήμιο της Καρλσρούης, στα τροπικά δάση του Αμαζονίου.


Το μυρμήγκι ονομάζεται «Martialis heureka» και θεωρείται ότι βρίσκεται στη γη, στην ίδια μορφή, εδώ και 120 εκατομμύρια χρόνια. «Martialis» ονομάστηκε πιθανώς, λόγω του «επιθετικού» του χαρακτήρα και του γεγονότος ότι έχει πολύ μακριές δαγκάνες.Οι επιστήμονες το ανακάλυψαν κατά λάθος ψάχνοντας μύκητες.

Τα συγκεκριμένα μυρμήγκια, έχουν μήκος 3 χιλιοστά, είναι χλωμά στο χρώμα, ζουν κάτω από τη γη, είναι τυφλά και έχουν επιμηκυμένες δαγκάνες. Επίσης διαθέτουν κεντρί.

Ο βιολόγος Manfred Verhaagh από το πανεπιστήμιο της Καρλσρούης δήλωσε ότι η ανακάλυψη του είδους αυτού είναι «η πιο θεαματική ανακάλυψη της 26χρονης καριέρας του».

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου βρείκαν τομυρμήγκι αυτο στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Η ομάδα βρέθηκε στην περιοχή ερευνώντας μύκητες, όταν κατά λάθος «έπεσαν πάνω» στο μυρμήγκι, το οποίο ονόμασαν «Martialis heureka».

Ο «martialis» μοιάζει πολύ με μικρή σφήκα και η ηλικία του διαπιστώθηκε μέσω τεστ DNA, με γενετικό υλικό από το πόδι του. Σύμφωνα με το Reuters, η προηγούμενη φορά που ανακαλύφθηκε νέο είδος μυρμηγκιού ήταν το 1923.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν στο υπέδαφος του Αμαζονίου καθώς οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ιδιομορφία της συγκεκριμένης περιοχής πολύ πιθανόν να κρύβει και άλλες εκπλήξεις

Διαβάστε τη συνέχεια...

Και αλλη δημοσκοπηση!

Έρχεται και άλλη δημοσκόπηση..αυτή την φορά της MRB για τον ALPHA που φαίνεται να δείχνει ίδιες τάσεις με την σημερινή της ALCO! Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALTER=ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ

Στην Δημοσκόπηση του Άλτερ για πρώτη φορά εισήχθει η ερώτηση Καλύτερος για Πρωθυπουργός αντί για την ερώτηση Καταλληλότερος!!!!!
Για αυτό και η αλλαγή στο αποτέλεσμα!
Έτσι κι εγώ θα ψήφιζα Παπανδρέου σκεπτόμενος οτι με έναν τόσο μαλακό πολιτικό θα έκανα απεργίας πείνας και αμέσως τα αιτήματά μου θα πραγματοποιηθούν!!!
Είναι καλούλης ο Γιώργος μωρέ.....
Αλλά Καταλληλότερος είναι ο Κωστάκης!!!
Ακόμα δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός των Παπανδρέου και Καραμανλή!!!
Κάνοντας τον Πρετεντέρη στο Μεγκα να διαμαρτύρεται!!! Σου λέει καλά τον Αρχηγό τον Βενιζέλο γιατί δεν τον υπολογίζουν???
Πρόκειται για μια ερώτηση φάρσα λοιπόν που προφανώς άλλαξαν την ερώτηση για να αλλάξει το αποτέλεσμα!!!
Ακόμα και το Μέγκα που καθαρά υποστηρίζει το Πα.Σο.Κ. δεν μπόρεσε να αποδεχτεί αυτή την ερώτηση
Τέλος για την πρόθεση ψήφου υπάρχει το γνωστό δεν ξέρω/δεν απαντώ το οποίο είναι σε μεγαλο ποσοστό ακόμα!!!!!
Το τρίτο κόμμα δεν ξέρω/δεν απαντώ που όποιος το πάρει απο τους 2 είναι πρώτος!
Αφού σκέφτομαι να αλλάξω όνομα και να ονομαστώ Κανένας και να ιδρύσω κόμμα με όνομα Δεν ξέρω/Δεν απαντώ!!! Διαβάστε τη συνέχεια...

ΧΑΜΟΣ...

Ένας παραλυτικός ΧΑΜΟΣ υπάρχει στο εσωτερικό της Ν.Δ. μετά την όπως φαίνεται αυτή τη φορά αληθινή δημοσκόπηση της ALCO.

Το χειρότερο όλων είναι ότι ο Γιωργάκης αρχικά έγινε Γιώργος και τώρα Παπανδρέου. Τώρα θυμήθηκαν και το επίθετο του αφού περνάει μπροστά από τον Καραμανλή και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά . Όλα αυτά πλέον είναι σαφές ότι έρχονται ως αποτέλεσμα της λάθος πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στην οικονομία, την κακή στρατηγική του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και οι συνεχόμενες αποκαλύψεις από τα "ιερά" σκάνδαλα και την καλπάζουσα διαφθορά στον δημόσιο τομέα.

Βεβαίως δεν λείπουν τώρα και οι απανωτές προτάσεις προς τον πρωθυπουργό για αποφυγή της κρίσης. Μέσα στο χαμό κάποιοι, ελάχιστοι στον αριθμό προτείνουν άμεση προσφυγή στις κάλπες διότι φοβούνται παγίωση της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ που θα είναι μη αναστρέψιμη στο μέλλον, ενώ ακόμη πιστεύουν ότι με εκλογές τώρα η Ν.Δ. αλλάζει και την πολιτική ατζέντα που ουσιαστικά την έχει καταδικάσει!
Άλλοι τώρα πιστεύουν ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να εκθέσει έτσι τους αντάρτες βουλευτές.

Οι περισσότεροι προτείνουν άμεσα σαρωτικό ανασχηματισμό που όμως θα συνδυαστεί με αλλαγή πολιτικής στρατηγικής Θέτουν μάλιστα Αλογοσκούφη, Ρουσόπουλο εκτός υπουργικό συμβουλίου. Ενώ παράλληλα ζητούν την διαγραφή αντάρτη βουλευτή χωρίς φόβο και με πυγμή από τον Πρωθυπουργό!

Δεν υπάρχουν περιθώρια για την κυβέρνηση πλέον!

Ας πρόσεχε και ας έδινε σημασία στον λαό και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει…δεν χρειαζόμαστε άλλους διαχειριστές, χρειαζόμαστε αλλαγή πλεύσης, αλλαγή πολιτικής ουσίας, χρειαζόμαστε ΛΥΣΕΙΣ που αυτή η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ=ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!

Πραγματική ΑΝΑΤΡΟΠΗ του πολιτικού σκηνικού δείχνει η σημερινή δημοσκόπηση της ΑLCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Όπως διαβάσαμε στο pressmme η πρόθεση ψήφου δίνει:
Ν.Δ. 26,1%, ΠΑΣΟΚ 27,9%, ενώ εμφανής είναι και η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ(8,3%), με το Κ.Κ.Ε στο 6,6% και τον ΛΑΟΣ στο 5%.

Αλλά η μεγάλη έκπληξη είναι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία εκεί όπου ο Γ. Παπανδρέου μετά από 5χρόνια στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ περνάει μπροστά από τον Κ. Καραμανλή, πιο αναλυτικά:
Κ. Καραμανλής 30,7%, Γ. Παπανδρέου 34,2%.

Αν αυτή η δημοσκόπηση έχει ειλικρινείς σχέση με την πραγματικότητα τότε η Κυβέρνηση αλλά κυρίως ο πρωθυπουργός βρίσκονται στην δυσκολότερη χρονικά περίοδο των τελευταίων 8,5 χρόνων μετά την ήττα της Ν.Δ. στις εκλογές του 2000.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Σιμάο-Χριστοδουλόπουλος δεν βοήθησαν!!! Έκαναν ντεμπούτο οκ μην τους ξαναδώ να παίζουν έτσι όμως! Κλέϊτον μέτριος

Μα σοβαρολογείτε ότι θα κατηγορήσουμε τον τεν Κάτε επειδή πήγε με τους παίκτες του για καφέ; Τι να πούμε τότε για τον Ιμπραΐμοβιτς που τους έστειλε για τσάι;

Εννοείται ότι με τέτοια απόδοση εναντίον της Ιντερ οι παίκτες του ΠΑΟ άξιζαν κάτι καλύτερο. Ακου Πόρτο Ράφτη για καφέ.

Κι αυτός ο Ιμπραΐμοβιτς, είναι φορές που δε σταματιέται με τίποτα. Ούτε ο Ριέρα του Πανθρακικού να ήταν.

Μπράβο στους παίκτες του ΠΑΟ που μόνο όταν είχαν όλα κριθεί πείστηκαν να εγκαταλείψουν τη μάχη. Κάν’ το όπως η Ζαχαρέα.

Όχι βέβαια, ποιος είπε ότι δεν μπορεί ο ΠΑΟ να περάσει τον όμιλο; Εδώ πέρασε το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ.

Γενικά, αν ο ΠΑΟ παίξει έτσι και στα επόμενα ματς του ομίλου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μόνο Σιμάο - Γκούμα.

Εχετε δίκιο, από πού κι ως πού έκπληξη το X της Ανόρθωσης στη Βρέμη; Ούτε διπλό του Ολυμπιακού να ήταν.

Μετά κι απ’ αυτό το επίτευγμα της «κυρίας» άντε να ξαναμιλήσεις για όμιλο βατό. Καλύτερα για Βατοπέδι.

Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι θα καταφύγουμε πάλι σε πρόχειρες κρίσεις για τεν Κάτε του τύπου «τα έκανε Μουν». Εκτός αν εννοείτε Μονή.

Αμφιβάλλει κανείς ότι ο ΠΑΟ κοίταξε την Ιντερ κατάματα; Οχι, για να λέμε του στραβού το δίκιο.

Δεν αφήνει κι ο Μουρίνιο τις υπερβολές ότι κανένα ματς του τσάμπιονς λιγκ δεν είναι εύκολο; Και που να ‘βλεπε το Νόρτζελαντ – Ολυμπιακός του ΟΥΕΦΑ.

Α, κι όταν λέμε ότι ο θρύλος είναι με το ένα πόδι στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, κυριολεκτούμε. Κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα.
Σιγά το κατόρθωμα της ΑΕΚ να μη χάσει από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Λες και έπαιζε με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Μα σοβαρά, σας έκαναν τόση εντύπωση τα 3 γκολ του Εργοτέλη στον Αρη; Εδώ έβαλε 3 ο ΠΑΟ στον Πανθρακικό.

Ε, όχι και υπερβολική η δήλωση τεν Κάτε ότι ένας παίκτης της Ιντερ στοιχίζει όσο όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Εκτός αν βάλει μέσα και Κλέιτον - Χριστοδουλόπουλο.

Πραγματικά ανεξήγητο που ο τεν Κάτε άφησε εκτός αποστολής ενόψει Ιντερ τον Νίνη. Να ‘ταν ο Ρεχάγκελ, μάλιστα.

Αν μας έλεγε κάποιος ότι με τέτοια άμυνα ο ΠΑΟ θα κρατήσει το μηδέν κόντρα στην Ιντερ, σίγουρα θα τον περνούσαμε για Ντιαλό.

Και να πεις ότι με την επάνοδο του Γκούμα είδαμε βελτίωση στην άμυνα; Ισα ίσα, που βελτιώθηκε η επίθεση.

Καλά θα κάνει ο ΠΑΟ να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία του στο πρωτάθλημα για να μη βρεθεί κάποια στιγμή προ ευχάριστων εκπλήξεων: π.χ. του Εργοτέλη.

Για να μην είμαστε υπερβολικοί, μπορεί να έχει σοβαρά αμυντικά προβλήματα ο ΠΑΟ, αλλά δεν είναι πια και για να τα βάψει μαύρα. Εδώ ο Ογκουνσότο και τα ‘βαψε ξανθά.

Α μπα, δεν έγινε και τίποτα φοβερό μεταξύ Σάντος και Χουανφράν στη φυσούνα της Τούμπας. Aπλώς ένα Χουανφραστικό επεισόδιο.

Μα είναι δυνατόν να αποδίδονται ευθύνες στον Σάντος για την ισοπαλία με την ΑΕΚ; Που να την κέρδιζε κιόλας.

Για τις επιλογές του Δώνη κάτι πήγαμε να γράψουμε, αλλά τελικά το σβήσαμε. Με Μπλάνκο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ Στις Γρήγορες του http://www.contra.gr/
Διαβάστε τη συνέχεια...

Αν ειναι οπως παλια...καλυτερα να μας λειπει!

Είδαμε προχθές σε ομιλία του στην Λάρισα το κ. Σημίτη να επικροτεί και να συμφωνεί με την πολιτική πρόταση του Γ. Παπανδρέου για την οικονομία Μετά μάλιστα από εκείνη την ομιλία που εκτός των άλλων, ο πρώην Πρωθυπουργός επιτέθηκε και στην πολίτικη της κυβέρνησης πολλοί έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν ότι πρέπει να επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς απλά θέλουμε να θυμίσουμε στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο του ότι:
To 2004 το ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε για την πολιτική του κυρίως στην οικονομία και την εφαρμόσιμη επί χρόνια πολιτική της "λιτότητας".
Ο κ. Σημίτης ήταν ανένδοτος ως πρωθυπουργός, ακολουθώντας έναν "δεξιό" μονοπάτι, με αυταρχική διαδρομή, που οι πολίτες φυσικά το καταδίκασαν και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να το θυμούνται και να το καταδικάζουν όπως τότε, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ πληρώνει ακόμη και σήμερα τις επιλογές εκείνης της περιόδου!
Με λίγα λογία δεν ξέρουμε αν είναι καλό ή αν πρέπει ο κ Σημίτης να συμφωνεί με την προτεινόμενη οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά εάν αυτή η πολιτική πρότασηεγκρίνεται από τον πρώην Πρωθυπουργό ως συνέχεια του δικού του κυβερνητικού έργου, καλύτερά να λείπει από τον ελληνικό λαό μια τέτοια πρόταση! Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com