Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Το πετρέλαιο ΠΕΦΤΕΙ...αλλά εδώ είμαστε σε κρίση(μάλλον ψυχολογική)!

Πάνω από 4% η υποχώρηση...της τιμής του πετρελαίου. Στο Λονδίνο αγοράζουν το πετρέλαιο με 63.43 ευρώ. Κάποιος να το πει και στον κ. Καραμανλή επιτέλους

.Για τέταρτη συνεχή μέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, μειώνεται. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 4,74%. Η τιμή για τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 89,43 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή στο Λονδίνο διαμορφώνεται στα 86,16 δολάρια το βαρέλι με πτώση 4,53%. Το αμερικανικό αργό κοστίζει 65.83 ευρώ. για παράδοση το Νοέμβριο, και το Μπρέντ 63.43 ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2007 η μέση τιμή ενός βαρελιού πετρελαίου στη διεθνή αγορά ήταν 67,69 ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2007 ήταν 65,15 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2008, 62.18 ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2008 , 68.37 ευρώ.
Επομένως ο κ. Καραμανλής ζει στον δικό του κόσμο και ενημερώνεται από τους μυαλοπώληδες που γράφουν τους λόγους του.
-«Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή. Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει, σήμερα, την πιο μεγάλη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Η έκρηξη στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, προκαλεί ήδη σοβαρές επιπτώσεις σε όλες τις οικονομίες του Κόσμου», τόνισε ο «ηθοποιός» πρωθυπουργός. .
-Πού την είδε την έκρηξη; Το πετρέλαιο τώρα είναι πιο φτηνό από πέρυσι τον Οκτώβριο.
Η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί κατά 37% από τις 11 Ιουλίου, όταν άγγιξε την τιμή ρεκόρ των 147,27 δολ. Ο πρωθυπουργός έχει μείνει ακόμα στην «σπέκουλα».
«Κάποιοι επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες ότι δεν μας αφορούν οι αυξήσεις, στις διεθνείς τιμές πετρελαίου. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι για όλα αυτά φταίει η Ελληνική Κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν έχασαν κάθε επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα» , είπε ο κ. Καραμανλής .
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. «πρωθυπουργός» επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι το πετρέλαιο είναι ακριβό για να δικαιολογήσει την πολιτική του καρτέλ, ώστε να συνεχιστεί το κλέψιμο.
Όταν η πρώτη ύλη κόστιζε 67,69 ευρώ ένα χρόνο πριν, το πετρέλαιο θέρμανσης πουλιόταν 64,8 λεπτά το λίτρο, και η βενζίνη 1,074 ευρώ ανά λίτρο. Τώρα που κοστίζει 3 ευρώ λιγότερο γιατί πληρώνουμε 30% παραπάνω;
Μήπως ο Καραμανλής δεν είναι πρωθυπουργός αλλά αρχηγός «επενδυτικής συμμορίας» των σπεκουλαδόρων;
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com