Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΚΟΙΜΑΤΑΙ";

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον η κυβέρνηση.

Χτες, την ώρα που εξακολουθούσε η φωτιά να καταστρέφει το περιβάλλον της Αττικής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, "έσπευσε" να στείλει στον πρόεδρο της Βουλής "ενημερωτικό σημείωμα" για το σχέδιο νόμου "Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων"!

Και αυτό "προκειμένου να γίνει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής"...

Πρόκειται για το νομοσχέδιο που κάνει ακόμη πιο ασύδοτη την εκμετάλλευση ανθρώπων και περιβάλλοντος από το κεφάλαιο, με πλήθος "διευρύνσεων", "απλοποιήσεων" και λοιπών "διευκολύνσεων" στις επιχειρήσεις.

Εν ολίγοις,είναι φανερό ότι και με το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των οικονομυκων συμφερόντων, στην εμπορευματοποίηση της γης, στην κατάργηση του όποιου προστατευτικού πλαισίου υπάρχει για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην αλλαγή των χρήσεων της γης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα».

Ποιος είπε ότι το κράτος "κοιμάται"...;


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ


Η τεράστια πτώση των βάσεων στις Αστυνομικές Σχολές αποδεικνύει ότι η νέα γενιά έχει αρχίσει πλέον να αντιδρά στην κατρακύλα της κοινωνίας μας...

Οι κάποτε περιζήτητες - λόγω άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης - σχολές προσέλκυσαν τους λιγότερους υποψηφίους από ποτέ .

Οι νέοι δεν είναι χαζοί .

Όταν το κράτος χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς για να δέρνουν τους φοιτητές και τους αγρότες , οι νέοι προτιμούν να μείνουν άνεργοι.

Η κοινωνία μας εκπέμπει...SOS και πρέπει όλοι μας να το κατανοήσουμε..

Όλα τα αγοράκια στα 12 ήθελαν να γίνουν αστυνομικοί για να βάλουν στη φυλακή τους "κακούς"...

Στα 17 τους προσπαθούν να διαχωρίσουν τους κακούς από τους καλούς...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΒΙΛΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ - ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ! (2)

ΑΝΘΟΥΣΑ - ΠΙΚΕΡΜΗ

Ας δούμε μερικά, ακόμα, παραδείγματα που αφορούν περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

* Το 2002, αποκαλύπτεται το περιεχόμενο σκανδαλώδους τροπολογίας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης τότε ΠΑΣΟΚ ("περί Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης"),
που ήρε όλες τις αποφάσεις με τις οποίες χαρακτηρίζονταν ως αναδασωτέες εκτάσεις στην κοινότητα Ανθούσας. Ανοιγε το δρόμο, ώστε οι εκτάσεις αυτές να πολεοδομηθούν και να νομιμοποιηθούν τα εκεί αυθαίρετα. Ο,τι ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το 2005 με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, τροποποιήθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής Ανθούσας και άνοιξε ο δρόμος για την ένταξη στο σχέδιο πόλης 2.000 και πλέον στρεμμάτων πρώην καμένων δασικών εκτάσεων, με εκατοντάδες αυθαίρετα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να αιτιολογήσει την απόφασή του, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ της ΝΔ «πάτησε» πάνω στην προαναφερόμενη τροπολογία του 2002 που έφερε το ΠΑΣΟΚ!

* Στις 30/7/2005, δυο μέρες μετά από πυρκαγιά που έπληξε πάλι την βορειοανατολική Αττική...

...ερχεται στη δημοσιότητα περίπτωση, όπου εταιρεία, "πατώντας" στους νόμους των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, πολύ πριν από την πυρκαγιά υποσχόταν τον αποχαρακτηρισμό του δάσους και των δασικών εκτάσεων της περιοχής και την ένταξή τους στο Σχέδιο Πόλης. Η SILVA NATURA ΕΠΕ (εταιρεία "δασικών μελετών") διένειμε φυλλάδιο στους Συλλόγους και Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς της Ραφήνας.

Επικαλούμενη την καταστροφική αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και τις ρυθμίσεις του δασοκτόνου νόμου 3208/2003, υποσχόταν ουσιαστικά την οικοπεδοποίηση του δάσους λίγες μέρες πριν παραδοθεί στις φλόγες από τη δράση των εμπρηστών. "Η ώρα των αποχαρακτηρισμών είναι ΤΩΡΑ!!!" έγραφε.

"Με βάση την παλιά Δασική Νομοθεσία αρκούσε μόλις το 15% εδαφοκάλυψης, για να χαρακτηριστεί μια περιοχή ως Δασική. Τώρα, με βάση το νέο Δασικό Νόμο το ποσοστό αυτό έχει ανέβει στο 25%. Αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των ιδιοκτησιών που χαρακτηρίστηκαν Δασικές μπορεί να επαναχαρακτηριστούν ως μη Δασικές. Αρκεί ο ιδιοκτήτης να προκαλέσει ένα νέο χαρακτηρισμό. Η ώρα για μια τέτοια ενέργεια έχει φτάσει. Είναι ΤΩΡΑ!!!".

"Βέβαια, ο επαναχαρακτηρισμός αυτός για να είναι σίγουρος, πρέπει να υποστηριχτεί με μια αναλυτική και πλήρη Φωτοερμηνεία" (σ.σ: ο προσδιορισμός με αεροφωτογραφίες του ποσοστού δασοκάλυψης μιας περιοχής), διαφημίζει τις υπηρεσίες της η εταιρεία. Συνεχίζει: "Το Γραφείο μας δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια στο χώρο του Χαρακτηρισμού Δασικών εκτάσεων και της Φωτοερμηνείας. Ηδη, μετά την ψήφιση του Νέου Νόμου και την έκδοση της Ερμηνευτικής εγκυκλίου του Νόμου, έχουμε συνεργαστεί με σκοπό τον αποχαρακτηρισμό μέρους ή του συνόλου των εκτάσεών τους με εκατοντάδες ιδιοκτήτες χωριστά, αλλά και με συνεταιρισμούς ή συλλόγους".

* Στις 28/8/2005 αποκαλυπτεται πάλι πως διάφοροι ιδιώτες, αξιοποιώντας νόμους του δικομματισμού, πουλάνε μέτρο το μέτρο το δάσος της Πεντέλης. Η "Κτήμα Πεντέλη ΑΕ" βγάζει στο σφυρί 641,6 στρέμματα δασικής έκτασης που είχε καεί δύο φορές, από τις πυρκαγιές του 1995 και του 1998. Η έκταση είχε κηρυχτεί αναδασωτέα, αλλά με νόμους και υπουργικές αποφάσεις που ψηφίστηκαν από το 1980, οι κερδοσκόποι προχωρούσαν ακάθεκτοι. Η ΑΕ διένειμε ενημερωτικό φυλλάδιο προς κάθε ενδιαφερόμενο, γνωστοποιώντας ότι κατέχει "ένα κτήμα στην
Πεντέλη (θέση Ντράφι Πικερμίου)". Σύστησε και σύλλογο με την επωνυμία "Κτήμα Πεντέλη" και καλούσε τους υποψήφιους πελάτες - αγοραστές - επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας και να γίνουν μέλη του συλλόγου, ώστε να αγοράσουν αυτήν την έκταση για να χτιστούν πολυτελείς κατοικίες.

Επαναλαμβάνουμε: Η έκταση ήταν χαρακτηρισμένη δασική, καμένη Ιούλη 1995 και Αύγουστο 1998. Οπως αναφερόταν στο ενημερωτικό έντυπο της εταιρείας, σκοπός του συλλόγου είναι και "να προβεί σε όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες ενώπιον πάσης αρχής με σκοπό τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης και την ένταξή της στο Σχέδιο Πόλης, καθώς και την οικιστική ανάπτυξη και αξιοποίηση είτε αποδεχόμενοι τα της
Υπουργικής Αποφάσεως 3679/348 είτε διά οιουδήποτε άλλου νόμιμου τρόπου".


Η Υπουργική Απόφαση που επικαλείται η ΑΕ, είναι εκείνη του Στέφανου Μάνου (υπουργός της ΝΔ και μετά εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ), όταν ήταν υπουργός Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος το 1980. Παραθέτουμε το κείμενο εκείνης της αλησμόνητης, όπως φαίνεται, για τους κερδοσκόπους της γης Υπουργική Απόφαση με θέμα: "Προώθηση μελέτης οικιστικής περιοχής στη θέση "Ντράφι" Πικερμίου Αττικής" ". "Αποφασίζουμε να κινηθούν οι διαδικασίες εντάξεως στο σχέδιο πόλεως σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ.γματος της 17.7./16.8.1923 "Περί σχεδίων πόλεως" κατ' εφαρμογήν του άρθρου 62 του Ν. 947/79 "Περί οικιστικών περιοχών" για την περιοχή "Ντράφι" της Κοινότητας Πικερμίου Αττικής».

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΒΙΛΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ - ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ!

ΠΕΝΤΕΛΗ

Πότε ξανακάηκαν και πώς χτίστηκαν βίλες
!

Μια αναδρομή σε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια (για ό,τι ακολούθησε στις καμένες περιοχές, πώς και πού οικοπεδοποιήθηκαν και τσιμεντοποιήθηκαν), αναδεικνύει τους πραγματικούς ενόχους πίσω από την επαναλαμβανόμενη καταστροφή. Τα δυο μεγάλα κόμματα και την πολιτική τους.

* Στις 19 Μάη 1998 στο Δασαμάρι Πικερμίου, περιοχή της Πεντέλης, λίγο πάνω από την Καλλιτεχνούπολη. Πυκνό δάσος από πεύκα κάλυπτε το μεγαλύτερο τμήμα της. Ομως δύο οικοδομικοί συνεταιρισμοί («Αγ. Σπυρίδων» και Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών/ΑΟΟΑ) διεκδικούσαν 6.000 στρέμματά της. Το 1995 καταστράφηκε στη μεγάλη φωτιάς της Πεντέλης.

Ενα χρόνο μετά εξόρμησαν μπουλντόζες και εκσκαφείς. Κτίστηκαν από μονοκατοικίες έως τριώροφα. Περίπου 35.000 πεύκα έγιναν καυσόξυλα.

Μπροστάρης της καταστροφής το ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο με εγκύκλιό του (2963/643, 3-2-1998 και θέμα "Πολεοδόμηση οικοδομικών συνεταιρισμών στο όρος Πεντέλη") θεώρησε ότι αυτές οι εκτάσεις οικοδομούνται κατ' αρχήν ως κατοικία, σύμφωνα με τη διαδικασία, τους όρους και τους περιορισμούς που προβλέπονται στο ΠΔ 93/87, ανεξάρτητα σε ποια ζώνη προστασίας και αν βρίσκονται. Σημειωτέον ότι το ρυμοτομικό σχέδιο του συνεταιρισμού "Αγ. Σπυρίδων", μέρος της έκτασης του οποίου αγόρασε ο ΑΟΟΑ, είχε εγκριθεί με διάταγμα της δικτατορίας. Το 1997, ο Οργανισμός Αθήνας (ΟΡΣΑ) ενέκρινε το πολεοδομικό σχέδιο Πικερμίου, ανοίγοντας (και αυτός) το δρόμο οικοπεδοποίησης για χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων στο Δασαμάρι.

* 24/1/2004 αναδεικνύεται πως άλλος οικοδομικός συνεταιρισμός, ο "Νέα Αιολίς" οικοδομεί παράνομα δασική και αναδασωτέα έκταση μέσα στο συμπαγές και πυκνόφυτο δάσος Διόνυσου και Ροδόπολης. Εγιναν αγοραπωλησίες σε εκτάσεις που είχαν κηρυχτεί αναδασωτέες και βρίσκονταν εκτός ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού. Αγόρασαν και έκτιζαν στα λεγόμενα ανοιχτά οικοδομικά τετράγωνα. Ο συνεταιρισμός πουλούσε οικόπεδα, ενώ βρισκόταν σε καθεστώς εκκαθάρισης από την 21/6/1982. Ολα αυτά χωρίς να προχωρά καμιά δικαστική έρευνα για την υπόθεση και με ερωτηματικό τι έγινε από το 1998 σχετική μηνυτήρια αναφορά του υπουργείου Γεωργίας, γιατί δεν παρενέβη εισαγγελέας.

Στο αρχείο λόγω ...πολυπλοκότητας

* Στις 13/10/2004 αναδεικνύεται η όλη σαπίλα. Στη δασική και αναδασωτέα έκταση της Ροδόπολης συνεχίζονται να χτίζονται πολυτελέστατες κατοικίες και ο "Νέα Αιολίς" επεκτείνεται στο παρακείμενο δάσος. Τα πορίσματα και οι εκθέσεις του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και του Συνηγόρου του Πολίτη, επιβεβαιώνουν τις αυθαιρεσίες και μιλούν για μη σύννομες ενέργειες των οργάνων της διοίκησης, παράνομες τροποποιήσεις ρυμοτομικών σχεδίων κ.ά.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σκανδαλίδης έστειλε το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου Κρουσταλάκη και στη συνέχεια ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Ωστόσο, οι υποθέσεις οδηγούνται στο αρχείο, οι υπεύθυνοι απαλλάσσονται με βουλεύματα και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός συνεχίζει το έργο του.

Δυο ποινικές διώξεις μπήκαν στο αρχείο καθότι, όπως αναφερόταν στο σκεπτικό της 2243/2004 απόφασης του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, υπάρχει ...αντιφατικότητα, πολυπλοκότητα και αοριστία των διατάξεων που ισχύουν και δεν προέκυπτε η τέλεση είτε εκ μέρους των αρμοδίων υπαλλήλων του Πολεοδομικού Γραφείου Καπανδριτίου είτε εκ μέρους του "Νέα Αιολίς" πράξεων που παραβίαζαν τους ισχύοντες νόμους.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ...

Με τόσα ...δάκρυα που έχυσαν για τα αδικοχαμένα δάση της Αττικής, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε μια εστία φωτιάς.

Επειδή όμως ξέρουμε ότι η ...λύπη τους σήμερα, θα μετασχηματιστεί σε ρυθμίσεις που θα βολεύουν επενδύσεις εταιρειών στην καμένη (και έτοιμη για οικοδόμηση) γη αύριο, καλό θα είναι να σιωπήσουν αμφότεροι.

Και δε χρειάζεται να έχουμε μαντικές ικανότητες ή καχυποψία για να κάνουμε αυτή την πρόβλεψη. Ξέρουμε τι γίνεται στην Ηλεία, την Εύβοια και την Πάρνηθα, που κάηκαν πέρσι και πρόπερσι. Και (το χειρότερο γι' αυτούς) το ξέρει κι ο κόσμος.

Οσο για το αστείο ερώτημα του αν θα οργανωνόταν καλύτερα η πυρόσβεση αν ήταν πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου αντί του Κ. Καραμανλή, τι να πει κανείς.
Εξαρτάται από πόσες ...τηλεοπτικές σειρές με πυροσβέστες έχουν δει ως έφηβοι.



Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com