Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !

Διαβάζουμε από το χτεσινό κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα της Καθημερινής:

"Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε χτες τις προθέσεις της σε σχέση με δυο σημαντικά θέματα, τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή. Ο αρμόδιος υφυπουργός (σσ: Σηφουνάκης) δήλωσε το προφανές, ότι δεν υπάρχουν ούτε τα χρήματα ούτε και σημαντικός λόγος για να ενισχύσει το κράτος τη συμμετοχή του στον ΟΤΕ ή να εισέλθει εκ νέου στην Ολυμπιακή. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν πως επικρατεί ο ρεαλισμός...". Κοιτάξτε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Ας πάμε, τώρα, μερικούς μήνες πίσω.

Στις 11/6/2009, με αφορμή την απόφαση της ΝΔ για παραχώρηση πακέτου μετοχών του ΟΤΕ στην Ντόιτσε Τέλεκομ, η κυρία Κατσέλη ως υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σηφουνάκης ως επικεφαλής του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών, δήλωναν:

"Μπροστά στο σοβαρότατο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τον κίνδυνο της ύφεσης, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το σήριαλ των επικίνδυνων και επιζήμιων για τον τόπο πολιτικών (...) του ξεπουλήματος κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Η παγία θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων της".

Αν πάμε ακόμα πιο πίσω θα βρούμε μια ακόμα δήλωση. Ηταν και πάλι της κυρίας Κατσέλη:

"Θα εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να επαναφέρουμε το δημόσιο έλεγχο στον ΟΤΕ" (στα Νέα, 5/5/2008).

Δυο μέρες αργότερα από την παραπάνω δήλωση της κυρίας Κατσέλη, μια ακόμα κυρία του ΠΑΣΟΚ και επίσης υπουργός σήμερα, η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωνε:
"Οταν το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επανακτήσει τον στρατηγικό έλεγχο του ΟΤΕ" (Διαμαντοπούλου, 7/5/2008).

Αυτά "θα" γίνονταν αν το ΠΑΣΟΚ γινόταν κυβέρνηση. Αλλά τώρα που το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση, κανένας "σημαντικός λόγος δεν υπάρχει" για να συνεχίζουν το παραμύθι.

Το παραμύθι ήταν χρήσιμο προεκλογικά. Τώρα, μετεκλογικά, κάνουν ό,τι ακριβώς έκανε και η ΝΔ. Τόσο στο θέμα του ΟΤΕ, όσο και στο θέμα της Ολυμπιακής.

Αλλωστε, ειδικά στην περίπτωση της Ολυμπιακής, ο κύριος Βγενόπουλος δεν άφησε καμία παρερμηνεία, όταν μόλις δέκα μέρες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη, στα εγκαίνια μάλιστα της νέας εταιρείας του, τόνισε:

"... οφείλω να ευχαριστήσω τον σημερινό πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, διότι σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξε την αποκρατικοποίηση για το πραγματικό συμφέρον του δημοσίου αγνοώντας αντιπολιτευτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Οπως είχαμε δηλώσει τότε εγγράφως, δε θα προχωρούσαμε σε αυτό το εγχείρημα χωρίς τη στήριξή του"!


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΤΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ"

"Ιδεολογικές διαφορές δε βλέπω σήμερα, όχι μόνο μεταξύ των υποψηφίων στη ΝΔ αλλά ούτε και μεταξύ των κομμάτων" (εξουσίας, προφανώς).

Την προφανή και πανθομολογούμενη αλήθεια είπε ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης όταν ρωτήθηκε (από το Κανάλι 1) για το αν υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών της ΝΔ.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση κανέναν δεν ξενίζει η απάντηση που έδωσε στο επόμενο ερώτημα που του ετέθη, δηλαδή "με ποιο κριτήριο θα μπορούσε να επιλέξει ο ψηφοφόρος μεταξύ Σαμαρά και Μπακογιάννη":

"Με τα ίδια κριτήρια που ερωτευτήκατε τη γυναίκα σας! Το χάρισμα που έχει ο καθένας, αυτό που ταιριάζει στον καθένα"...

Αυτη ήταν η "αφοπλιστική" απάντηση, επιβεβαιώνοντας πλήρως ότι η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ είναι μια μάχη μεταξύ δύο δοκιμασμένων διαχειριστών της κυρίαρχης πολιτικής, μακριά και απέναντι από τα κοινωνικα συμφέροντα.


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΦΟΡΩΝ"

"Καταιγίδα φόρων" έχει ως υπέρτιτλο Απογευματινή...!

Μια εφημερίδα που πολλές φορές έχουμε λοιδωρήσει για τον τρόπο που παρουσίαζε τα ζητήματα και κυρίως για την προσπάθεια της να άγει τους αναγνώστες της στη σφαίρα της χαζομάρας...

Σήμερα όμως, όπως και στα εσωτερικά προβλήματα της ΝΔ, κάνει μια πολύ σωστή επισήμανση..."Καταιγίδα φόρων"!

Όλοι εκείνοι οι αριθμοί που κατακλύζουν τα πρωτοσέλιδα των καθημερινών εντύπων και στριφογυρίζουν από τηλεοπτικό παράθυρο σε τηλεοπτικό παράθυρο, δεν είναι τυχαίοι.

Προσπαθούν τα μέσα να φέρουν στον λαό μια εικόνα σύγχυσης και προσπάθειας από την πλευρά της Κυβέρνησης ότι θέλει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, προκειμένου να δεχθεί τα επόμενα, εις βάρος του φορολογικά μέτρα...

Η αλήθεια λοιπόν αναγράφεται μόλις σε δυο λέξεις...στον τίτλο της Απογευματινή!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...!

Εδώ λοιπόν δίνουμε την απάντηση στην Ελευθεροτυπία για το ποιος θα πληρώσει τα 4,5δις ευρώ...τα έχει το Βήμα αναλυτικά!

"Η ώρα του λογαριασμού", μας προϊδεάζει το Βήμα για τη συνέχεια...!

Το καλύτερο όλων βέβαια είναι ότι στέλνει για διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση, στο λιμάνι, τον Πάγκαλο.

Προβλέπουμε ότι θα βγάλει η κυβέρνηση την απεργία, καταχρηστική και θα αναγκάσει τους λιμενεργάτες να υποχωρήσουν...για να δούμε.

Και στο κάτω μέρος βλέπουμε μια πραγματικά ιστορικήεικόνα από την Γερουσία της βουλής, με τον ΚώσταΚαραμανλή, τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΑπόστολοΚακλαμάνη!

Μια εικόνα ίσον με χίλιες λέξεις!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ!

Γέμισε αριθμούς η Ελευθεροτυπία σήμερα!

Έτσι λοιπόν για ακόμη μια μέρα, όλες οι εφημερίδες αναφέρουν ποσά, εκατομμύρια, δισεκατομμύρια και γεμίζουν τις στήλες τους.

Το οικονομικό ρεπορτάζ είναι στην μόδα το τελευταίο διάστημα, και για να δούμε όλη αυτή η βαβούρα που θα μας φτάσει;

Το ζήτημα είναι αν θα κερδίσει κάτι ο πολίτης, ο οποίος μέχρι τώρα έχει κερδίσει χωρίς καμιά αμφιβολία 1ευρώ αύξηση την ημέρα στο εισόδημα του από το επίδομα αλληλεγγύης.

Αλλά η ερώτηση της Ελευθεροτυπίας έχει πλάκα σήμερα...

"Από ποιους θα πάρουν τα 4,5δις";

Άμα κοιταχτούμε όλοι όσοι διαβάσουμε την εφημερίδα, τότε πολύ πιθανό να δούμε και ποιος θα τα δώσει...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com