Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Αύξηση κατά 4,1% των πρωτοεγγραφόμενων εργαζόμενων σπουδαστών στα ΤΕΙ καταγράφει η Στατιστική Υπηρεσία για το έτος 2007-2008 σε σχέση με το έτος 2006-2007, δηλαδή αύξηση των σπουδαστών που εργάζονταν κατά τη στιγμή της εγγραφής τους στη σχολή, με το "καλημέρα σας". Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο περνούν τα χρόνια, τόσο αυξάνονται οι εργαζόμενοι σπουδαστές, καθώς παλιότερες στατιστικές δείχνουν ότι οι σπουδαστές εργάζονται σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 60%, ενώ πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό των σπουδαστών που παρατάνε τις σπουδές τους κάτω από το βάρος του συνδυασμού εργασίας και σπουδών, αλλά και αναγνωρίζοντας ότι το πτυχίο που θα πάρουν από τα Ανώτατα Ιδρύματα δε θα έχει αντίκρισμα...

Ολα αυτά αναδεικνύουν ότι τα παιδιά που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα (όπως είναι κατά κύριο λόγο οι σπουδαστές των ΤΕΙ) δύσκολα αντεπεξέρχονται οικονομικά στις (κατά τ' άλλα) δημόσιες και δωρεάν σπουδές τους και αναγκάζονται να εργαστούν από την πρώτη κιόλας μέρα των σπουδών, για να "ακουμπούν" το μισθό τους σε σίτιση και στέγαση, σε αγορά συγγραμμάτων, σημειώσεων, αναλώσιμων κλπ.

Αυτή είναι η Παιδεία που χτίζει η υλοποίηση, της επικρατούσας πολιτικής, για περικοπή σπουδαστικής μέριμνας, ιδιωτικοποίηση των ιδρυμάτων και σπουδαστές - λάστιχο από την πρώτη μέρα των σπουδών τους...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Ο κ. Σανιδάς λοιπόν μετά τις δεκάδες αντισυνταγματικές και συνάμα αντιδραστικές γνωματεύσεις κατά λαϊκών κινητοποιήσεων, μετά το πόρισμα περί "παραπλανηθέντων υπουργών" στην υπόθεση του Βατοπεδίου και μόλις δυο μέρες πριν τη συνταξιοδότηση του αποφάσισε να βάλλει και κατά των blogs!

Μάλιστα σήμερα το πρωί είχαμε και την πρώτη, πολιτική, επικρότηση, από ποιον άλλο...τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο του ΠΑΣΟΚ
(διαβάστε εδώ).

Περί ανωνυμίας, για την "προστασία" των πολιτών από την παραπληροφόρηση και τις "επικίνδυνες" για τη Δημοκρατία παραινέσεις!


Καμία ανωνυμία δεν τους ενοχλεί, καμία Δημοκρατική ευαισθητοποίηση δεν αναζωογονήθηκε ξαφνικά.

Η σκληρή αλήθεια, οι πραγματικές αποκαλύψεις, το ξεγύμνωνα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και των μεταξύ τους αλληλένδετων σχέσεων είναι που τους "καίει"!

Η φυγή του κόσμου από τα κομματικά έντυπα και το βρωμεσμένο σύστημα ηλεκτρονικώνμέσων και των συμφερόντων που εκπροσωπούν με απόλυτη πειθαρχία!

Τα BLOGS είναι η ανερχόμενη δύναμη της ενημέρωσης!
Είναι το ενημερωτικό κύμα που έχει τη δύναμη να καταπνίξει το σάπιο σύστημα των παραδοσιακών media!

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ

Από την επομένη των ευρωεκλογών ξεκίνησε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μια ολόκληρη συζήτηση - προετοιμασία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με διαβεβαιώσεις ότι μπορεί, έχοντας ο ένας ή ο άλλος το προβάδισμα, να πάει μπροστά η χώρα.

Αυτή τους την αγωνία για τη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος, με δεδομένες τις δυσκολίες του πολιτικού συστήματος να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, τα οποία προκαλεί η δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με τη στρατηγική σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να την κάνουν και αγωνία των λαϊκών στρωμάτων.

Οι μεταρρυθμίσεις και τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η ΝΔ τα προβάλλει ως μονόδρομο για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του εξωτερικού χρέους, τα οποία διαμορφώνονται διαχρονικά από τις ενισχύσεις που δίνουν στα ισχυρά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για δίκαιη φορολογία και ενίσχυση της λεγόμενης πραγματικής οικονομίας λες και οι τράπεζες είναι φανταστική οικονομία, ή ότι μπορεί να λειτουργήσει το παρον σύστημα χωρίς τράπεζες.

Σε αντίθετη κατεύθυνση χρειάζεται να κινηθεί η σκέψη των πολιτών, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των νέων. Είναι αδιάφορο το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Αυτό που έχει σημασία είναι πώς ο λαός θα οργανώσει την πάλη του, καθημερινά στους τόπους δουλειάς σε κάθε γειτονιά, σε πόλεις και χωριά, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών του.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com