Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ένας σπάνιος πλανήτης...η Γη

Είναι η Γη σπάνιος τόπος στο γαλαξία μας ή πλανήτες σαν τη Γη είναι κοινοί όσο και τα αστέρια;

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα δεδομένα για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, αλλά σε αυτό αποσκοπούν με την νέα Αποστολή Κέπλερ της NASA.

Έχουν περάσει τέσσερις αιώνες από τότε που ο Κοπέρνικος, ο Κέπλερ και ο Γαλιλαίος ξεκίνησαν να εκτοπίζουν τη Γη από το κέντρο του σύμπαντος. Λιγότερο από εκατό χρόνια έχουν περάσει από τότε που ανακαλύψαμε ότι ούτε ο ήλιος βρίσκεται κοντά στο κέντρο, αλλά και ότι ο γαλαξίας μας Milky Way είναι απλώς ένας από τα δισεκατομμύρια γαλαξιών και ότι το σύμπαν δεν έχει κέντρο. Έχουμε διανύσει μεγάλα βήματα στην πορεία μας και η Αποστολή Κέπλερ θα αναζητήσει απτές αποδείξεις για την ύπαρξη άλλων Γαιών. Δεν ξέρουμε καθόλου αν η Γη είναι σπάνια ή όχι.

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα; Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει πάνω από 300 πλανήτες σε τροχιά γύρω από κοντινά αστέρια, κάποια από αυτά σε πολλαπλά πλανητικά συστήματα. Ο αριθμός τους μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Μέχρι τώρα, οι γιγάντιοι πλανήτες κυριαρχούν στη λίστα των ανακαλύψεων γιατί μπορούν να εντοπιστούν με τηλεσκόπια εδάφους. Μικροί, πλανήτες σαν τη Γη χάνονται στο θόρυβο των δεδομένων. Έχουμε πρόσφατα ακούσει για σούπερ-Γαίες, για καυτούς πλανήτες με συνολική μάζα πολλών Γαιών μαζί. Αλλά, μια αναπαυτική Γη σαν τη δική μας δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια...

11Nοεμβρίου...έναν χρόνο μετά

Στην πολιτική, μια επέτειος μπορεί να είναι μελαγχολική. Οπως η σημερινή για τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Θεωρούσε αδιανόητο ότι θα μπορούσε ποτέ να χάσει από έναν αντίπαλο σαν τον Γιώργο Παπανδρέου και το έδειχνε. Αλλά ακριβώς πριν από ένα χρόνο -αυτός, «ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς»- είδε τον κόσμο να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Κανείς δεν ξέρει αν έψαξε στο βάθος του καθρέφτη την αιτία.

Ο Βενιζέλος πίστευε ότι θα προκύψει στο ΠΑΣΟΚ περίπου ως φυσικό φαινόμενο. Κι έτσι επιχείρησε να λειτουργήσει. Αλλά ο Γιώργος αντέδρασε σαν μικρό παιδί που πάνε να του πάρουν το παιχνίδι. Δηλαδή, έβαλε τις φωνές. Αποτέλεσμα; Ο «Μπένι» δεν είχε πλέον απέναντι τον Παπανδρέου, αλλά τον παπανδρεϊσμό.Ετσι, ένας πολιτικός που πίστευε ότι για να επικρατήσει αρκούν η ανωτερότητα του λόγου και ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης έχασε τη μισή παρτίδα στις 11 Νοεμβρίου. Την άλλη μισή την έχασε στο τετ α τετ με τον Γιώργο, που επακολούθησε. Ξέχασε τον κανόνα ότι η πολιτική είναι σαν το ποδήλατο: Αν σταματήσεις, θα πέσεις…

Σήμερα, ως πολιτικό μέγεθος, ο Βενιζέλος είναι απλώς υποσύνολο αυτού που ήταν πέρυσι και σπεύδει όλο και πιο συχνά να μπει στην εικόνα που διαμορφώνεται για το «ΠΑΣΟΚ του Γιώργου». Αυτό δεν αρέσει σε όσους κρέμασαν την κάπα τους στον πλάτανο για χάρη του. Είχε τις προδιαγραφές να γίνει κάτι σαν Ελληνας Ομπάμα, προτού υπάρξει ο Ομπάμα. Αλλά δεν έκανε προετοιμασία. Και σύμφωνα με τον Αμερικανό προπονητή Τζον Γούντεν: «Η αποτυχία της προετοιμασίας είναι η προετοιμασία της αποτυχίας».
Διαβάστε τη συνέχεια...

Άρση ασύλου...

Την εφαρμογή της εγκυκλίου του προκατόχου του, Βασίλη Φλωρίδη, περί επέμβασης της Αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο σε περίπτωση τέλεσης αυτόφωρων κακουργηματικών πράξεων, ζητά, με έγγραφο που απέστειλε στον αστυνομικό διευθυντή της πόλης εν όψει της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Στο έγγραφό του, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός υπενθυμίζει τις δύο σχετικές παραγγελίες του πρώην διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών -που εφαρμόστηκαν κατά τα δύο τελευταία χρόνια- (υπ' αριθ. 6060/2-11-2006 και 4800/1-11-2007) και παράλληλα κάνει αναφορά στο νόμο που ρυθμίζει το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Όλα τα παραπάνω με το πρόσχημα της προστασίας των πολιτών και της μη συκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος, από τους γνωστούς-αγνώστους μπαχαλάκιδες, που καταστρέφουν ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες
και έπειτα κρύβονται μέσα στα Πανεπιστήμια
.

Μόνο που δυστυχώς,ο εισαγγελέας αγνοεί πως την πραγματική και ουσιαστική συκοφάντηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, την καν ει το ίδιο το Κράτος, με τις πολιτικές που ασκεί επάνω τους τα τελευταία χρόνια. Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com