Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Καυχιέται η κυβέρνηση και με καταχώριση στον Τύπο του υπουργείου Απασχόλησης διαφημίζει το έργο της για τους ανέργους. Μόνο που το ζεστό χρήμα, το οποίο διατίθεται από την κυβέρνηση ακολουθώντας και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καταλήγει όχι στους ανέργους, αλλά στις επιχειρήσεις. Διαφημίζει η κυβέρνηση το πρόγραμμα για χιλιάδες ανέργους «απόκτησης εργασιακής εμπειρίας», όταν σε αυτό το πρόγραμμα η απασχόληση είναι μέσω των προγραμμάτων stage, στα οποία οι άνεργοι που προσλαμβάνονται εργάζονται χωρίς ασφάλιση.

Καυχιέται η κυβέρνηση για την «επιχορήγηση επιχειρήσεων», όταν, εκτός από το γεγονός ότι τα λεφτά των ίδιων των εργαζομένων από τις εισφορές τους και τη φορολογία καταλήγουν στις επιχειρήσεις, διαπιστώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων αυτών χάνονται μετά το τέλος της επιδότησης και οι εργαζόμενοι καταλήγουν και πάλι στην ανεργία.
Για το μόνο που μπορεί να επαίρεται η κυβέρνηση, είναι ότι δισεκατομμύρια ευρώ

σπαταλιούνται δεξιά και αριστερά χωρίς κανένα χειροπιαστό θετικό αποτέλεσμα, ενώ περίπου 300.000 άνεργοι στερούνται ακόμα και αυτό το μίζερο επίδομα ανεργίας.
Πράγματι, η κυβέρνηση «άνοιξε το δρόμο» - όπως γράφει και η διαφήμιση - αλλά στις επιχειρήσεις. Κρατάει, όμως, κλειστό το δρόμο στους ανέργους.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Τι μας λες...;


Δεν υπάρχει θέμα εκλογών σύμφωνα με τον Ευάγγελο Αντώναρο αλλά ούτε και ζήτημα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί όμως ;
Μήπως επειδή αν πάμε τώρα σε εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα ηττηθεί και θα τεθεί θέμα ηγεσίας...; Η αλήθεια είναι μια. Οι διεργασίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίες είναι πιο έντονες από ποτέ. Οι περισσότεροι εργάζονται με την προοπτική της Αντιπολίτευσης και της νέας ηγεσίας. Ένα ερωτηματικό υπάρχει μόνο. Αν ο Καραμανλής θα διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία ή θα επιδιώξει να μεταπηδήσει στο Προεδρικό Μέγαρο...
Διαβάστε τη συνέχεια...

Άστεγοι, άνεργοι και ανασφάλιστοι οι Αμερικανοί

Δραματική είναι η αύξηση του αριθμού των άστεγων οικογενειών στις ΗΠΑ, που μαζικά συρρέουν σε καταφύγια αστέγων, στήνουν σκηνές σε μοτέλ ή μένουν σε φίλους και συγγενείς, ενώ σύμφωνα με τοπικές και κρατικές ομάδες υποστήριξης, οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 61% από τότε που ξεκίνησε η κρίση των κατασχέσεων το 2007. Αμεση δράση απαιτείται για να σταματήσουν οι κατασχέσεις δεκάδων χιλιάδων κατοικιών και να επαναστεγαστούν οι χιλιάδες οικογένειες, σημειώνουν οι οργανώσεις στήριξης.

Πάντως, σε μια στιγμή που ο δείκτης της ανεργίας είναι στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 14 χρόνων και αναμένονται νέες απολύσεις, και καθώς η Ενωση των Στεγαστικών Τραπεζών εκτιμά ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο κατοικίες είναι στη διαδικασία κατάσχεσης, η τύχη των αστέγων, ανέργων κ.ά. διαφαίνεται μαύρη καθώς ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, την προεκλογική περίοδο αρκέστηκε να μοιράσει υποσχέσεις για βοήθεια των οικογενειών της μεσαίας τάξης, και πολύ λίγα για όλους τους υπόλοιπους...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com