Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΗ ΔΕΘ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ενα σχέδιο για την έξοδο απο την κρίση θα ειναι το κυρίως περιεχόμενο της ομιλίας του Καραμανλή στην Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Διαρθρωτικές αλλαγές με σκοπό τη μεταρρύθμιση δομών, όπως η δημόσια διοίκηση, το ασφαλιστικό αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα ειναι κάποια απο αυτά που θα πει.


Το σχέδιο θα κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες.

Ο πρώτος αφορά στον αυστηρό έλεγχο των δημοσίων δαπανών και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων. Ο δεύτερος άξονας του σχεδίου θα είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ ο τρίτος θα αναφέρεται σε ριζικές μεταρρυθμίσεις δομικών στοιχείων του κράτους, όπως η παιδεία και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.


Ο πρωθυπουργός λέγεται οτι θα αναφερθεί και πάλι στη δύσκολη συγκυρία που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της διεθνούς κρίσης. Θα τονίσει όμως οτι “έρχονται δύο πολύ δύσκολα χρόνια”.


Η λαθρομετανάστευση θα ειναι ένα άλλο θέμα που θα θίξει ο πρωθυπουργός, όπως και τα ζητήματα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. Θα κλείσει την ομιλία του δίνοντας "πραγματική διάσταση του εθνικού συμφέροντος κάτω από τη σημερινή δυσμενή διεθνή συγκυρία".
απο το: Troκtiko

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ...ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Ακούγονται και λέγονται πολλά για τον Κώστα Σημίτη, αλλά και πολλούς ακόμα στενούς συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού.

Στην κορυφή του επικρατείας
Οι συζητήσεις έχουν φουντώσει γύρω από το εάν ζητήσει ο κ. Σημίτης να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Γιατί στην κορυφή του Επικρατείς, τι θα σηματοδοτηθεί από αυτήν την αλλαγή; Ο. κ. Σημίτης και οι πολιτικές του καταδικάστηκαν και καταδικάζονται ακόμη στη συνείδηση του Έλληνα. Το ΠΑΣΟΚ πλέον πρέπει να εμπνέει Ελπίδα και προοπτική και να μην το περιβάλει ο οπισθοδρομησμός και ο νεοφιλελευθερισμός του παρελθόντος.

Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος χρωστάει το οιοδήποτε στον κ. Σημίτη, για να του γίνει η τιμή, να καταλάβει την 1η θέση του Επικράτειας. Αν λάβει χώρα...

...θα είναι πολιτικό ατόπημα και μεγάλο πισωγύρισμα, από τον Γ. Παπανδρέου.

Στην Ά Πειραιά
Άλλοι θεωρούν ότι ο κ. Σημίτης θα θελήσει να κατέβει στην εκλογική του περιφέρεια, στην Ά Πειραιά, ώστε να δείξει πολιτική ετοιμότητα και δυναμισμό. Δεν είμαστε υπέρ των αιωνόβιων πολιτικών, που έχουν έδρανο στη βουλή για δεκαετίες ολόκληρες, όπως επίσης δεν είναι και το καλύτερο μας, μεγάλης ηλικίας άνθρωποι να συνεχίζουν την πολίτικη, διότι υπάρχουν και νιάτα, υπάρχουν φρέσκες ιδέες που μένουν πίσω.

Ένας 73χρονος πρώην πρωθυπουργός λοιπόν, δεν θα ήταν για μας η καλύτερη πολιτική επιλογή. Πάρα ταύτα, από το να τον δούμε στο Επικρατείας, είναι προτιμότερο να δώσει τη μάχη όπως οι περισσότεροι.

Τιμητική θέση(η πρόταση μας)
Το καλύτερο όμως όλων, θα ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός καταλάβει τιμητικά, την τελευταία θέση του Επικρατείας και να αποχωρήσει έτσι αξιοπρεπώς από την ενεργό πολιτική. Πιστεύουμε θα ήταν η βέλτιστη λύση, θα προσέδιδε αξιοπρέπεια από τη μια στον κ. Σημίτη και θα έδινε "πόντους" στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη.

Ευελπιστούμε το πρώτο σενάριο, να μην έχει, ούτε ψεγάδια επαφής, με την πολιτική πραγματικότητα....!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ...

Σε αδιέξοδο οδηγούνται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε σήμερα κατέληξαν σε απόφαση, όσο αφορά για το ποιος θα ηγηθεί του κόμματος, στην προεκλογική περίοδο μέχρι την 4η Οκτωβρίου.

Τα έχουν μπλέξει πάρα πολύ τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον κινδυνεύουν εκτός απο διάσπαση, να ωθήσουν τον Συνασπισμό εκτός Βουλής.

Αποδυνάμωση...μπορεί και διάλυση να επιφέρουν οι τελευταίες διεργασίες στο χώρο αυτό της Αριστεράς!

Συνέλθετε...η ακροδεξιά κάνει πάρτι!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΠΟΤ

ΠΑΣΟΚ - Οι αξίες μας είναι αδιαπραγμάτευτες





Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ


> Ανιχνεύοντας

απο το:don-billy
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ

Ανακοίνωση της Π.Γ. του Συνασπισμού:

"Η Π.Γ. του ΣΥΝ σε έκτακτη συνεδρίασή της εξέτασε τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις άλλες συνιστώσες. Η Π.Γ. ομόφωνα κατέληξε ότι η αναλυτική πρόταση με το σύνολο των στοιχείων που κατατέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία περιλαμβάνει την ανάγκη συνέχισης της ενωτικής μας προσπάθειας με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει και την πλουραλιστική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πιο αποτελεσματική.

Η Π.Γ. επαναβεβαίωσε την πρότασή της επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει να είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.

Η Π.Γ. την Κυριακή 6/9 συγκαλεί την ΚΠΕ του ΣΥΝ σε συνεδρίαση για την εκλογική μάχη.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού".

Άρα ο Αλέξης Τσίπρας θέλουν στο Συνασπισμό να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στον εκλογικό αγώνα μέχρι, την 4η Οκτωβρίου.

Για να δούμε τι θα απαντήσουν οι εξωκοινοβουλευτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟ ΤΟ 2007...2009

"Οφείλουμε να επιδιώξουμε τη συλλογική πρόοδο σε βάσεις δημοσιονομικής σταθερότητας και υπευθυνότητας (...) Η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού (...) αποκτά χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης".

Με αυτά τα λόγια προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές ο κ. Καραμανλής, το 2007.

Αυτό που προέκυψε ήταν η "συλλογική πρόοδος" μέσα από την εφαρμογή των νόμων του ΠΑΣΟΚ για μείωση της εργάσιμης βδομάδας και περικοπή των μισθών των εργαζομένων,η "υπευθυνότητα" της παραχώρησης των 28 δισ. στους τραπεζίτες και η κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που σωρρευτικά με όλους τους υπόλοιπους (της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) έχει ρίξει το βιοτικό επίπεδο του Ελληνα σε επίπεδα κάτω από εκείνο του 1984!

Κι αν αυτά συνέβησαν σε μια περίοδο που ο κ. Καραμανλής ισχυριζόταν ότι "η χώρα απέκτησε υγιή δημόσια οικονομικά" (πάλι από το διάγγελμα του 2007), καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να συμβεί τώρα....

... που ο κ. Καραμανλής δηλώνει ότι ζητά ψήφο για να λάβει όλα εκείνα "τα αναγκαία μέτρα (που) δεν είναι ευχάριστα" (από το διάγγελμα του 2009)...


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ"!

Τι θα γίνει μετά τις εκλογές;
Θα γίνει "δημοσιονομική εξυγίανση με αυστηρή περιστολή δαπανών".

Ποιος το λέει αυτό;
Μη βιαστείτε να απαντήσετε "ο πρωθυπουργός". Οχι γιατί δεν το λέει και ο κ. Καραμανλής (άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που επικαλέστηκε για την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη στο διάγγελμά του), αλλά διότι η παραπάνω τοποθέτηση (τόσο όμοια με τα λεχθέντα από τον κ. Καραμανλή), είναι της κυρίας Κατσέλη (ρ/σ ΝΕΤ)...

Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Κατσέλη είναι υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Κι όταν το ΠΑΣΟΚ μας διαβεβαιώνει (όπως ακριβώς μας διαβεβαίωσε ο κ. Καραμανλής) ότι άμα τη εκλογή του θα "λιανίσει" τις δαπάνες δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα (περί αυτού πρόκειται), μάλλον είναι ένα στοιχείο που οι ψηφοφόροι θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, μπροστά στην κάλπη, όσον αφορά τις "διαφορές" του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟ ΝΑΤΟ

Νέο μακελειό, με θύματα δεκάδες αμάχους και παιδιά, προκάλεσαν οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις, μετά από αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, με στόχο βυτιοφόρο καυσίμων, που είχαν καταλάβει οι "Ταλιμπάν". Τοπικοί αξιωματούχοι, ακόμα και στελέχη των κατοχικών δυνάμεων μιλούν για τουλάχιστον 90 νεκρούς, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι μπορεί τα θύματα να ξεπερνούν και τα 120 και φυσικά δεκάδες τραυματίες. Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η αεροπορική επιδρομή στόχευε "αντάρτες των Ταλιμπάν", που προσπάθησαν να κλέψουν φορτηγά καυσίμων που προέρχονταν από το Τατζικιστάν, για τον ανεφοδιασμό των κατοχικών δυνάμεων.

Η εντολή για την αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Ο Αμντούλ Μομάν Ομάρ Κελ, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Κουντούζ, σημείωσε ότι στον τόπο του νέου εγκλήματος πολέμου της κατοχής εναντίον του αφγανικού λαού, υπήρχαν τουλάχιστον 500 άμαχοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα καύσιμα και όχι σαν συνεργοί των Ταλιμπάν, δεδομένης και της φτώχειας που μαστίζει την κατεχόμενη χώρα.

Πολλοί από τις σορούς που περισυνέλεξαν οι αρχές είχαν καεί σε σημείο που να μη γίνεται δυνατή η αναγνώριση, ενώ μεταξύ των νεκρών, αλλά και των τραυματιών ήταν...


...και πολλά παιδιά.

Κριτική στις κατοχικές δυνάμεις έσπευσε να ασκήσει και ο παραδοσιακός τους σύμμαχος, Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ισχυριζόμενος ότι "οι επιθέσεις εναντίον αμάχων για εμάς είναι απαράδεκτοι".

Υποκριτική ήταν για ακόμα μία φορά η απάντηση της Συμμαχίας, εκ μέρους του γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, για το νέο λουτρό αίματος, ο οποίος και "δεσμεύτηκε" για τη διεξαγωγή έρευνας, δηλώνοντας δήθεν ότι "ο αφγανικός λαός πρέπει να μάθει πως είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στην προστασία του" ...

Στο μεταξύ η Ρωσία ζήτησε "πρόσβαση στις εσωτερικές συζητήσεις του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν" για να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που η κατοχή οδηγήσει σε ένα φιάσκο "τύπου Βιετνάμ", αφήνοντας πίσω "συντρίμμια", σημειώνοντας ότι η Μόσχα βοηθά, με την προϋπόθεση να γνωρίζει τι συμβαίνει.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com