Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΕΡΧΕΤΑΙ...

Καιρό είχαμε να δούμε δημοσκοπήσεις και να που το Πρώτο Θέμα μας σώζει από τη νοσταλγία...

+6% μπροστά το ΠΑΣΟΚ , με τη Νέα Δημοκρατία να φλερτάρει με μια από τις μεγαλύτερες ήττες της ιστορίας της...

Ο Καραμανλής χάνει την ανούσια ταμπέλα του "καταλληλότερου" καθώς και σε αυτή την κατηγορία προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου...

Το μόνο που μένει στον Καραμανλή είναι να διαλέξει την ημερομηνία που θα χάσει τις εκλογές...

Το ΠΑΣΟΚ έρχεται...

Ας ελπίσουμε ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τον τόπο.

Είναι δύσκολο να υπάρξει χειρότερη κυβέρνηση από αυτή που φεύγει αλλά πίστωση χρόνου δεν υπάρχει...

Ο εγγονός του Γέρου της Δημοκρατίας και υιός του μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου καλείται να αναλάβει τα ηνία της χώρας...

Ας ελπίσουμε ότι θα "αλλάξουμε" κι ότι δεν θα "βουλιάξουμε"...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!

Λεφτά...πολλά λεφτά για τους επιχειρηματικούς ομίλους το 2009...!

Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ):
Απέσπασαν ακόμη 708 εκατ. ευρώ, ποσό δηλαδή που ισοδυναμεί με καθαρό κέρδος πάνω από 4,7 εκατ. ευρώ τη μέρα!

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο :
Μάζεψαν 94,3 εκατ. ευρώ έναντι εμφανιζόμενης ζημιάς 12,7 εκατ. ευρώ για το α' εξάμηνο του 2008.

Aegean :
Πέτυχαν υπερδιπλασιασμό (+143%), αποσπώντας καθαρά κέρδη 13,4 εκατ. ευρώ (από 5,5 εκατ. ευρώ πέρυσι).

ΕΛΛΑΚΤΩΡ :
Η θυγατρική του ομίλου Μπόμπολα που διεκδικεί ρόλο «στρατηγικού επενδυτή» στην ΕΥΑΘ, απέσπασε 50,8 εκατ. ευρώ (από 43,5 εκατ. ευρώ) επιτυγχάνοντας και αύξηση 16,8%.


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"

"Αγγίξαμε πια τα όρια της πλήρους ακυβερνησίας! Για την οποία δεν φταίει βεβαίως η «διεθνής οικονομική κρίση» που ανά τακτά διαστήματα επικαλείται η ΝΔ. Ζούμε μιαν άτυπη προεκλογική περίοδο όπου πραγματικά δημιουργικό έργο δεν μπορεί να ξεκινήσει- και αυτό, σε περίοδο που απαιτεί επειγόντως αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Οι φημολογούμενες αναδιαρθρώσεις και οι αναμενόμενοι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί με επαναλαμβανόμενο το ρεφρέν «Καραμανλή, κάνε κάτι» έχουν αγγίξει τα όρια του γελοίου...

Υστερα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, οι σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής δεν σημαίνουν πια τίποτε. Η ανάταξη δεν μπορεί να επιτευχθεί από εκείνους που την παραμέλησαν στην πενταετία της διακυβέρνησής τους.

Και δεν είναι νοητό η χώρα να παραμείνει σε αυτή την αποτελμάτωση ακυβερνησίας επί πέντε ή έξι μήνες ακόμη. Το σύνθημα του κ. Γ. Παπανδρέου «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» γίνεται ολοένα πιο πιστευτό.

Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ανέχεται μια κατάσταση η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο ή θα δώσει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει το πηδάλιο και να φέρει το βυθιζόμενο εθνικό σκάφος σε πιο σίγουρο λιμάνι..."

Αυτά μας λέει σήμερα στο ΒΗΜΑ ο Σταύρος Ψυχάρης.

Θέλει να δώσει ευκαιρία στον Παπανδρέου λέει...τώρα τον έπιασε ο πόνος...!

Δυο πράγματα είναι πιθανά να συμβαίνουν:

Είτε επιδιώκει να πιέσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές σύντομα, προκείμενου το ΠΑΣΟΚ να αποτύχει στη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης(θα θεωρηθεί εκλογική αποτυχία, παρά τη νίκη) και τότε το ΒΗΜΑ, να διαδραματίσει σπουδαίο παράγοντα για τις εσωκομματικές εξελίξεις...

Είτε έχει καταλάβει ότι ο δρόμος για τον "κ. Γ. Παπανδρέου"(όπως λέει), άλλοτε Γιώργο ή Γιωργάκη...θυμάστε έτσι, είναι ο δρόμος της Πρωθυπουργίας και είναι μονόδρομος...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Έντονες ανησυχίες έχει δημιουργήσει στην blogοσφαιρα το κλείσιμο του nonews-news.blogspot.com, το οποίο συνεχίζεται σήμερα, για τρίτη ημέρα.

Ούτε μήνας δεν έχει περάσει από το κλείσιμο του troktikou και όπως φαίνεται θα επακολουθήσουν κι αλλά αιφνίδια κλεισίματα, με πρώτο στη σειρά αυτό του nonews.

Καλό θα ήταν να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για την πολύ δύσκολη συνέχεια που θα επακολουθήσει.

Η λογοκρισία όμως πρέπει να πάψει! Πρέπει εμείς να την Πάψουμε!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ

Σκληραίνουν τα πράγματα για όσους κάνουν κακό στο περιβάλλον διαμηνύει η κυβέρνηση! Θα αναθέσει - είπε ο Δένδιας - τα "εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος" σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Βαριά, λέει, θα "πέσει" η Δικαιοσύνη...

Εμείς, πάλι, λέμε ότι ακόμη και αν τα αναθέσει σε ...δήμιο του Μεσαίωνα, με μαύρη κουκούλα και τσεκούρι αποκεφαλισμού που θα εκτελεί παραβάτες επιτόπου, πάλι τίποτε δε θα γίνει!

Γιατί; Γιατί, απλούστατα, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα έχουν φροντίσει τα "εγκλήματα" να μην είναι ..."εγκλήματα"!

Σας βεβαιώνουμε ότι αν μια μεγάλη ξενοδοχειακή επιχείρηση καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους για να χτίσει ξενοδοχειακές μονάδες δεν εγκληματεί.

Αντίθετα, θεωρείται (από το νόμο) σχεδόν εθνικός ευεργέτης που συμβάλλει στην "ανάπτυξη".

Πόσο μάλλον αν κάνει καμιά μονάδα "εναλλακτικού τουρισμού"...

...Το ίδιο κι ένας εφοπλιστής που ρυπαίνει το σύμπαν όταν φέρνει πλοία στην ελληνική σημαία, το ίδιο και ένας βιομήχανος που "ξερνάει" λύματα και βρωμίζει τον αέρα που αναπνέουμε.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τους αντεισαγγελείς στην ησυχία τους. Αν θέλουν, όντως, να κάνουν κάτι μπορούν να πουν "όχι" στην εμπορευματοποίηση της γης. Ομως αυτά είναι ...αδιανόητα πράγματα γι' αυτούς.

Τι θα πουν, αν γίνει κάτι τέτοιο οι (επίσης οικολογικά ευαίσθητες) Βρυξέλλες;

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com