Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ....2009

1940...200969 χρόνια μετά πολύ λίγοι Αγωνιστές ζουν ανάμεσα μας!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...!


Διάβασα εδώ μια ακόμα ιστορία αστυνομικής αυθαιρεσίας στα Εξάρχεια και πραγματικά εκπλήσσομαι με το πείσμα ορισμένων αστυνομικών να πηγαίνουν κόντρα στο νόμο αλλά και κόντρα στις τάσεις της κοινωνίας.

Ειδικά όταν έχεις ακούσει το παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο ( εδώ ) , δεν μπορείς να μην οργίζεσαι και πάλι....

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιχείρηση αρετής και καμία "επαναδιαπραγμάτευση" των σχέσεων ΕΛ.ΑΣ-πολιτών , όταν οι άνδρες των ΜΑΤ δεν φέρουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τους διακριτικούς αριθμούς τους η χρησιμότητα των οποίων είναι πραγματικά τεράστια !

Πώς θα καταγγείλει ένας πολίτης έναν κακό αστυνομικό όταν δεν μπορεί να δει τον διακριτικό του αριθμός ;

Ποιος δίνει την εντολή στα ΜΑΤ να κυκλοφορούν χωρίς διακριτικά στα Εξάρχεια ;

Είμαι γελασμένος ή η έλλειψη διακριτικών είναι μια μορφή "κουκούλας" ;


απο την:Παραπολιτική


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΛΛΕΙΠΕΣΤΑΤΟ!

Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα από την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη το νομοσχέδιο για την προστασία των δασών της Αττικής που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Το σχολιάσαμε και το πρωί, στην αναφορά που έκανε σε αυτό η Καθημερινή, στο πρωτοσέλιδο της.

Ενα νομοθέτημα που δε διασφαλίζει την πλήρη αναδάσωση των καμένων, ενω δεν περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πρόληψη και την αντιπυρική προστασία των δασών, αντιθετος παγιώνει καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα με τις καταπατήσεις και τσιμεντοποίηση των δασών της Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση δεν τολμά καν να καταργήσει συνολικά το νόμο 3208/2003, που, όπως είναι γνωστό, είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αρκείται απλά στην αναστολή του εδαφίου 3 του άρθρου 1 του νόμου αυτού, που καθορίζει ως κριτήριο χαρακτηρισμού μιας έκτασης ως δασικής την προϋπόθεση να έχει 25% δασοκάλυψη, 3 στρέμματα ελάχιστο εμβαδό κ.ά. Ορίζει, όμως, ότι πλέον ως κριτήρια χαρακτηρισμού θα λαμβάνονται αυτά του νόμου 998/1979 της ΝΔ (να υπάρχει δηλαδή δασοκάλυψη 15%), με βάση τον οποίον είχαν αποχαρακτηριστεί 25 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Με άλλη διάταξη καταργεί την παράγραφο 15 του άρθρου 21 του Ν. 3208/03 και επαναφέρει τη διάταξη του άρθρου 114 του νόμου 1892/1990, που επιβάλλει στους καταπατητές και αυθαιρετούχους σε καμένες εκτάσεις πρόστιμα μέχρι 50 εκατ.δραχμές, αλλά το θέμα είναι ότι τα πρόστιμα αυτά ουδέποτε είχαν εισπραχτεί όταν ίσχυε ο νόμος αυτός.

Σύμφωνα με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου:

1. Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες και εργασίες στις εκτάσεις που επιτρέπεται η δόμηση και περιλαμβάνονται μέσα στην κηρυγμένη αναδασωτέα έκταση μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών. Ωστόσο εξαιρούνται τα νομίμως υφιστάμενα κτίσματα καθώς και αυτά για τα οποία είχε εκδοθεί νόμιμα οικοδομική άδεια πριν τις πυρκαγιές, μετά από αυτοψία της Ειδικής Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου, η οποία θα ελέγχει την ακριβή και νόμιμη χωροθέτηση του κτίσματος.

Ουσιαστικά, δηλαδή νομιμοποιούνται οι διαμορφωμένες καταστάσεις, δηλαδή όσοι έλαβαν νομότυπες οικοδομικές άδειες για να χτίσουν μέσα σε δασικές εκτάσεις.


2. Δημιουργείται Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων, η οποία θα υποστηρίζεται τεχνικά από τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ), ο οποίος θα διαθέτει σύστημα τηλεπισκοπικής περιοδικής χαρτογράφησης και θα ενημερώνει την Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων για κάθε νέο κτίσμα που θα εμφανίζεται εκτός σχεδίου και εντός των ορίων του οικισμού, στις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά του 2009.

Το πρόβλημα βέβαια δεν ήταν ότι δεν ξέραμε ποιοι χτίζουν στα καμένα,
αλλά το ότι δεν υπήρχε πολιτική βούληση και η κατάλληλη νομοθεσία που θα σταματήσει την εμπορευματοποίηση της γης.


3. Προβλέπεται ότι οι περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές και δεν έχουν κτηματογραφηθεί, θα κηρύσσονται υπό κτηματογράφηση και θα συντάσσεται δασικός χάρτης με επείγουσες διαδικασίες, που δε θα υπερβαίνουν τους δύο μήνες.

Σύμφωνα με τους δασολόγους, με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στις δασικές υπηρεσίες οι χρόνοι αυτοί δεν μπορούν να επιτευχθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


Ελλειπέστατο νομοθέτημα...θα το δούμε και στην πράξη!

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ"

Η Καθημερινή στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ριζοσπάστη(σε θεματολογία μην παρεξηγηθούμε).

"Σχέδιο Ελπίδας για τα δάση", ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας.

Η εφημερίδα μας πληροφορεί για ένα καινούργιο σχέδιο. Το οποίο απαγορεύει την οικοδομική αδειοδότηση έως την σύνταξη δασικών χαρτών.

Σημαντική προσπάθεια, ελπίζουμε να φέρει τα αποτελέσματα που όλοι μας αναμένουμε και όχι τις γνωστές καλοκαιρινές καταστροφές.

Βέβαια δεν είναι τυχαία η αναφορά στο συγκεκριμένο σχέδιο, από την εφημερίδα, διότι ο βασικός σχολιασμός έρχεται γύρω από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών.

Όπως καταλαβαίνετε, χωρίς δάση και δέντρα, οι πλημμύρες είναι αναπόφευκτες.

Η εφημερίδα θίγει το ζήτημα ολοκληρωμένα και πράττει πολύ σωστά!

Χρειάζεται άμεσα, πολιτική βούληση!


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΑΝΩ - ΚΑΤΩ"

"ΑΝΩ - ΚΑΤΩ η Νέα Δημοκρατία", γράφει στον υπέρτιτλο της η ΑΠΟΓΕΥΝΑΤΙΝΗ.

Η εφημερίδα της Δεξιάς έχει, από πιο παλιά, δείξει να συνειδητοποιεί το πολιτικό τσουνάμι που θα παρασύρει τη ΝΔ και προς τα εκεί οδεύει, πλησίστια η Κεντροδεξιά...

Δεν ξέρουν πως, με ποιο τρόπο και το σπουδαιότερο...ΓΙΑΤΙ πάνε σε εκλογές!

Δεν έχουν κατανοήσει ότι στο χαλί αυτό τους οδήγησε ο λαός, μετά την διακυβέρνηση της πλέον αντιλαϊκής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

Δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για τίποτα περισσότερο από τις καρέκλες που περιμένουν τον διαχειριστή τους.

Ενώ δείχνουν να έχουν ξεχάσει ακόμη και τον θεσμικό τους ρόλο, ως Αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ βρίσκεται σε οδυνηρή κατάσταση, ενώ οι εκλογές που αναμένεται να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της, δε θα ήταν έκπληξη αν οδηγούσαν σε πολιτικό φιάσκο, εάν η συμμέτοχη σε αυτές ήταν λιγότερη από 150.000 άτομα.

Δεν θα ήταν έκπληξη για μας...!Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ!

Είπαμε από χθες ότι θα σχολιάζουμε πιο συστηματικά τα έντυπα της Αριστεράς.

Σήμερα έχει σειρά ο Ριζοσπάστης του ΚΚΕ.


Επίκαιρος,
με ένα ουσιαστικής σημασίας πρωτοσέλιδο, για τις πλημμύρες που έχουν κατακλύσει τη χώρα της τελευταίες μέρες.


"Αντιπλημμυρική προστασία με κατασκευή έργων από κρατικό φορέα"
μας ενημερώνει η εφημερίδα.


Η φύση είναι πλέον προφανές ότι μας εκδικείται με τον τρόπο της.

Μετά το όνειδος των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, ζούμε με τον εφιάλτη της πλημμύρας...είναι η συνέχεια της ίδιας καταστροφής, που άνθρωπος προκάλεσε!


Αν θυμάστε χθες σχολιάζοντας την Αυγή, την εφημερίδα που προσκυνάτε στον ΣΥΡΙΖΑ, γράφαμε ότι στα πρωτοσέλιδα των "Αριστερών έντυπων" χρειάζονται "οι προτάσεις και οι προτεινόμενες επεμβάσεις", από τα κόμματα της Αριστεράς.


Το ΚΚΕ, έστω και στοιχειωδώς, κάνει αυτή την προσπάθεια, με την πρόταση του για τον "Κρατικό αντιπλημμυρικό φορέα".


Το ΚΚΕ βέβαια αλλού έχει προβλήματα...θα τα σχολιάσουμε σε μια νεα ευκαιρία που θα μας δοθεί.


Η ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ είναι πολύ κακό πράγμα σε έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον σε μια "συστάδα" ανθρώπων!


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΧΩΡΙΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ"

"Xωρίς ρουσφέτι προσλήψεις στο Δημόσιο", μας ενημερώνουν σήμερα στο πρωτοσέλιδο τους ΤΑ ΝΕΑ.

Αναφέρονται φυσικά, στην νέα νομοθετική ρύθμιση, που σχολιάσαμε χθες, βάση της οποίας:
1. Παύει η προσαύξηση μοριοδότησης κατά 50% στους συμβασιούχους του δημοσίου!
2. Διακόπτεται η αξιολόγηση του υποψηφίου από το ΑΣΕΠ με συνέντευξη.

Πολύ σημαντικά μέτρα για την επανεμφάνιση της αξιοκρατίας και το τέλος των προσλήψεων κομματαρχών στο Δημόσιο τομέα.

Είπαμε και χθες ότι είναι μια κίνηση που δίνει ανάσα αξιοκρατίας στο Κράτος.

Μια κίνηση που την περιμέναμε από την Κυβέρνηση Παπανδρέου, βασισμένοι στην νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης που έχει καλλιεργήσει στο εξωτερικό, ο Πρωθυπουργός.

Όλα αυτά όμως δεν αρκούν...

Υπάρχει ένα 22% της χώρας κάτω από τα όρια της φτώχειας, για αυτό το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού τι θα κάνουμε κ. Πρωθυπουργέ;


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com