Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ:

"Το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της διακυβέρνησης του για την ανάταξη της οικονομίας και του κράτους παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις του Κινήματος με άξονες τους πέντε Εθνικούς Στόχους.

«Η χώρα χρειάζεται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Η Οικονομία χρειάζεται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Οι ΠΟΛΙΤΕΣ χρειάζονται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Αποφάσεις - όχι προφάσεις που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας.

Αποφάσεις για το συνολικό συμφέρον της πατρίδας. Για ένα κράτος ευνομίας, ισχύος του δικαίου, ασφάλειας και δικαιοσύνης. Για μια δυναμική παρουσία στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Είμαι έτοιμος να πάρω αυτές τις αποφάσεις. Να αλλάξουμε μαζί τα πράγματα στην χώρα» τόνισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι με συλλογική προσπάθεια η χώρα μπορεί να βγει από αυτή τη συνολική κρίση και η οικονομία μπορεί να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και να παράγει νέο πλούτο, που θα μοιράζεται δίκαια


Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έθεσε το πολιτικό διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα συγκρούονται δύο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για τη χώρα μας και την πολιτική. Μία αντίληψη που μιλά για περικοπές - και μία που μιλά για επενδύσεις. Μία που μιλά για συρρίκνωση, και μία για επενδύσεις. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αστείρευτων δυνατοτήτων, και έχει αποδείξει ότι ξέρει να τις αξιοποιεί για το καλό της χώρας...


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε εκτενώς ένα άμεσο σχέδιο 100 πρώτων ημερών για την στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, του περιορισμού της κρατικής σπατάλης με στόχο να κρατηθεί ζωντανή η αγορά και δοθεί ζωή στην πραγματική οικονομία, προκειμένου να δημιουργηθεί η βάση για το επόμενο απαιτούμενο βήμα, αυτό της πράσινης ανάπτυξης με ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο παράγουμε πλούτο.



Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.

Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.







Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου τόνισε ότι το σχέδιο του Κινήματος για την έξοδο από την κρίση είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τις λύσεις και τις πρακτικές της Ν.Δ, η οποία προτείνει το πάγωμα των μισθών και συντάξεων και την συνεχή φοροεπιδορμή στην μεσαία τάξη. «Τέτοιες πολιτικές οξύνουν και βαθαίνουν την ύφεση και τελικά οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.



Στην ομιλία του, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι το σύνολο των μέτρων που προτείνει θα έχει τεθεί σε εφαρμογή εντός των πρώτων 100 ημερών, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με την ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων που ταυτόχρονα βάζουν τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση της χώρας, την επάνοδο σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. «Μέσα στο πρώτο τρίμηνο, θα κατατεθεί στη Βουλή και στην ΕΕ ένα νέο τριετές αξιόπιστο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα στοχεύει στην ανάκτηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και τη δημοσιονομική ανασυγκρότηση» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ



Παρουσίασε τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη νέα Βουλή προς ψήφιση:





1ο νομοσχέδιο για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και την αναδιανομή.



- Με αυξήσεις μισθών και συντάξεων που καλύπτουν τον πληθωρισμό και αναδιανομή του φορολογικού βάρους.



- Χορήγηση του Έκτακτου Επιδόματος Αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς και αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.



- Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων - ανεξαρτήτως πηγής - με μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα. Όλοι να προστατεύονται από τον πληθωρισμό και να συνεισφέρουν ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα.

- Τα μερίσματα που διανέμονται σε μετόχους θα φορολογηθούν ακριβώς όπως όλα τα άλλα εισοδήματα, αφού, βέβαια αφαιρεθεί ο φόρος που έχει παρακρατηθεί, για να μην υπάρξει διπλή φορολογία. Έτσι αίρεται η σημερινή αδικία που φορολογεί τα εισοδήματα από εργασία πολύ περισσότερο από το κεφάλαιο.



- Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων. Καταργούμε όμως τις χαριστικές φοροαπαλλαγές. Τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή - ώστε να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Έτσι στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές επενδύσεις - αλλά φορολογούμε δίκαια τους μετόχους τους!



- Αντικαθιστούμε το ΕΤΑΚ που επιβαρύνει τους μικροϊδιοκτήτες με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας. Κανείς δεν εξαιρείται - ούτε η Εκκλησία.



- Επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο. Θέλουμε να προστατεύσουμε τη μικρή ιδιοκτησία που κληρονομείται. Αλλά να φορολογήσουμε σωστά τις μεγάλες περιουσίες που λόγω κληρονομιάς αλλάζουν χέρια.



Δέσμευσή μας: Κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα



2ο νομοσχέδιο. Προστασία του δανειολήπτη και καταπολέμηση της ακρίβειας.



Ως κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τις προτάσεις μας που απέρριψε η ΝΔ.

Βάζουμε τέλος στις αθέμιτες χρεώσεις, στους πλειστηριασμούς ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές.

Δίνουμε δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής απαλλαγής οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Ανακουφίζουμε έτσι χιλιάδες νοικοκυριά από την υπερχρέωση και το υψηλό κόστος που αναγκάζονται να πληρώσουν στις τράπεζες. Για επιτόκια που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Θέλουμε τις τράπεζες παραγωγούς ανάπτυξης και όχι κοινωνικής αδικίας.

Ξεκινάμε μάχη ενάντια στα καρτέλ.

Αναβαθμίζουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μακριά από "κουμπάρους" και τα απαράδεκτα φαινόμενα που ζήσαμε.

Δημιουργούμε Ειδική Υπηρεσία προληπτικής παρακολούθησης της αγοράς και καταπολέμησης των μονοπωλίων.

Το κράτος δίνει πρώτο το παράδειγμα με το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.



3ο νομοσχέδιο. Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων - ρευστότητα στην οικονομία



Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Παγώνουμε για ένα χρόνο τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.

Τους δίνουμε τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Για να ανασάνει η μικρομεσαία επιχείρηση!

Παρέχουμε εγγυήσεις απ' ευθείας σε επιχειρήσεις με αντικειμενικά κριτήρια.

Διοχετεύουμε ρευστότητα στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ αξιοποιώντας τις παγωμένες εγγυήσεις ύψους 15 δις από το πακέτο ρευστότητας των Τραπεζών.

Αλλάζουμε τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ για να αντιμετωπίσουμε τα άδικα σημερινά κριτήρια εγγραφής και παραμονής σε αυτόν.

Δημιουργούμε Ταμείο Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας που θα αντλεί κεφάλαια για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων κλάδων και θα διοχετεύει ρευστότητα κατευθείαν στην αγορά.

Αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα των μεταχρονολογημένων επιταγών μειώνοντας σταδιακά τα χρονικά όρια και τη διάθεση από τις τράπεζες.

Αυτές είναι επιλογές που διοχετεύουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Όχι η επιδότηση των εισαγωγών με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τα κλιματιστικά και τα πολυτελή αυτοκίνητα!



4ο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των επενδύσεων.



Ένας επιχειρηματίας ζητάει δύο βασικά πράγματα: Σταθερό φορολογικό πλαίσιο και απλές διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας.

Τα ΚΕΠ είναι επίτευγμα των κυβερνήσεων μας. Ανακούφισαν τον πολίτη. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και για την επιχείρηση. Υπηρεσίες μιας στάσης.

Θέτουμε ως στόχο να μπορεί να ιδρύεται μια μικρή επιχείρηση ακόμα και αυθημερόν.

Για να μπορεί κάθε σοβαρός επενδυτής που θέλει να τοποθετήσει τα κεφάλαιά του στον τόπο μας να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά.

Για να πάψει η Ελλάδα να είναι 109η στη διεθνή κατάταξη του δείκτη επιχειρηματικότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας - 9 θέσεις κάτω σε ένα χρόνο!

Κανένα προϊόν και κανένας τομέας χωρίς ρύθμιση και εποπτεία.

Ειδικά στο χρηματοοικονομικό σύστημα, ανεξάρτητη, ισχυρή και αποτελεσματική εποπτεία.

Και τέλος: Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα - μετά από κοινωνικό διάλογο.



5ο νομοσχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.



Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών όταν με αλχημείες παρουσιάζει μείωση της ανεργίας.

Η κατάσταση με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την ψευτο-απασχόληση με τα «μπλοκάκια» δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα μέτρα:

- Άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας ώστε το οχτάωρο, οι υπερωρίες, η κανονική άδεια και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων να ελέγχονται και να εφαρμόζονται.

- Συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να σταματήσει η προσχηματική εκμετάλλευση της κρίσης για μείωση της απασχόλησης και να αναπληρώνεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εισόδημα των εργαζομένων.

- Το επίδομα ανεργίας σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού.

- Ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα.

- Ειδικές ρήτρες ώστε τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου να διοχετευθούν άμεσα στις επιχειρήσεις που διατηρούν ή αυξάνουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Όχι σε κερδοσκοπικές καταθέσεις.

- Επανασύνδεση των κινήτρων του επενδυτικού νόμου με δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

- Κίνητρα πρόσληψης νέων με γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για νέους για 4 χρόνια.



Και βέβαια καταργούνται οι κομματικοί εκβιασμοί των STAGE και των άλλων τοποθετήσεων στο δημόσιο.

Προωθούνται προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας στη βάση πραγματικών αναγκών, διαφάνειας και κοινωνικών κριτηρίων.

Με την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων -- αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τη δημοσιονομική δυνατότητα που υπάρχει σήμερα.



Ειδική αναφορά έκανε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος:

- Οι φορολογικές υπηρεσίες θα αναδιαμορφωθούν. Όχι κομματικές επιλογές που οδηγούν στη διάλυση των υπηρεσιών.

- Πλήρης ηλεκτρονική υποστήριξη και διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος, με αυτό των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλων υπηρεσιών.

- Κωδικοποίηση και απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με εύκολη πρόσβαση από τους πολίτες στο διαδίκτυο.

- Σταθερό φορολογικό πλαίσιο για να μην αιφνιδιάζεται κάθε τόσο ο φορολογούμενος.

- Δειγματοληπτικός έλεγχος και επαναφορά του point system. Ο έλεγχος των υποθέσεων δεν θα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των υπηρεσιών.

- Όλες οι επαγγελματικές συναλλαγές και οι συναλλαγές με εξωχώριες εταιρίες μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

- Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ενσωμάτωση των αναγκαίων διατάξεων στη φορολογική νομοθεσία.

- Βάζουμε τέλος στην πλασματική εμφάνιση χαμηλών κερδών από θυγατρικές πολυεθνικών εταιριών. Αυστηροί κανόνες για τις ενδοομιλικές συναλλαγές.

- Αυστηροί έλεγχοι στις off shore ακινήτων

- Μηχανισμός επίλυσης φορολογικών διαφορών.

- Αποτελεσματικός έλεγχος όλων των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων.


Το δεύτερο μέτωπο των 100 πρώτων ημερών είναι η λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, το κράτος και το πολιτικό σύστημα.

Αναφέρθηκε στα άμεσα μέτρα για την θωράκιση της αυτονομίας της πολιτικής και τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δαπανάται κάθε ευρώ - νέος εκλογικός νόμος, διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής και στα δημόσια έργα και προμήθειες, αναβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, ενίσχυση του ΑΣΕΠ, αποκατάσταση του εποπτικού ρόλου του κράτους, ριζική αποκέντρωση. Για ένα κράτος που λειτουργεί αποτελεσματικά υπέρ του πολίτη, διασφαλίζοντας τα δικαιώματά του. Δεσμεύτηκε ότι κάθε πολιτική και κάθε ενέργεια του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα διέπεται από: αξιοκρατία, διαφάνεια, ποιότητα, συμμετοχή, αξιολόγηση, λογοδοσία.

Μεταξύ των πρώτων μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση του Κινήματος για την αυτονομία του πολιτικού συστήματος και την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι:



- Ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού.

- Όλες οι υποθέσεις των πολιτών μέσω ΚΕΠ. ΚΕΠ παντού. Αυτός είναι ο στόχος.

- Περιορίζουμε δραστικά τη συνυπογραφή και τη συναρμοδιότητα.

- Αλλαγή στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων στο δημόσιο, ώστε οι ελεγχόμενοι να μην προέρχονται από την ίδια Υπηρεσία με τους πειθαρχικούς ελεγκτές.

- Ετήσιος γενικός διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του δημοσίου. Τέρμα στα παραθυράκια. Τέρμα στο κομματικό ρουσφέτι!


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ένα κοινωνικό κράτος που παρέχει υπηρεσίες ποιότητας στον πολίτη και διασφαλίζει δικαιώματα. Μίλησε για τις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στην παιδεία, με τις δεσμεύσεις χρηματοδότησης αλλά και συγκεκριμένων αλλαγών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια που αναλαμβάνει, την κάλυψη των σημερινών ελλείψεων και τις σημαντικές τομές στο εθνικό σύστημα υγείας καθώς και τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος και αξιοπρεπείς συντάξεις.

Για το σύνολο της τετραετίας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως αδιαπραγμάτευτο στόχο να δημιουργηθεί νέος πλούτος μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, προστιθέμενη αξία στη χώρα, για να μπορέσει να γίνει πράξη ο στόχος της δίκαιης αναδιανομής στη βάση ενός ολοένα και μεγαλύτερου εθνικού εισοδήματος.


«Ποτέ δεν είπαμε ότι ο δρόμος είναι εύκολος. Είπαμε ότι είναι ο σωστός. Οραματικός, Ρεαλιστικός, αυτονόητος. Και θα τον περπατήσουμε μαζί. Πολλοί νομίζουν ότι την ιστορία γράφουν μόνοι τους οι ηγέτες Δεν είναι έτσι. Μια κοινωνία αλλάζει μόνο όταν όλοι μαζί το προσπαθήσουμε» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου καλώντας σε εγερτήριο όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να προεδρεύσει και ξαναπρωταγωνιστησει η χώρα."

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ:

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
1. ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αναστασίου, Ηθοποιός, Βουλευτής
2. ΜΑΪΛΗΣ ΜΑΚΗΣ του Νικολάου, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου
3. ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΤΑΚΗΣ του Βασιλείου, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Ελευθερίου, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ του Σπυρίδωνα, Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Υπεύθυνος Τμήματος Οικονομίας
6. ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Αριστείδη, Τραπεζοϋπάλληλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας
7. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ του Ιωάννη, Δημοσιογράφος "Ριζοσπάστη"
8. ΚΡΟΚΙΔΗ ΛΙΝΑ, του Νικολάου, Δικηγόρος
9. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΔΗΜΟΣ του Ιωάννη, Βιομηχανικός Εργάτης, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Πρώην Βουλευτής
10. ΜΟΛΥΒΔΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ- ΑΔΑΜ του Αδάμ, Καθηγητής Πανεπιστημίου
11. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Δημητρίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου
12. ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ του Αντρέα, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Α’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
1. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αθανασίου, Βιοτέχνης, Πρόεδρος ΟΒΣΑ, Μέλος Προεδρείου της ΓΣΒΕΕ
2. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ανδρέα, Δικηγόρος
3. ΚΑΝΕΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ) του Χρήστου, Δημοσιογράφος, Βουλευτής ΚΚΕ
4. ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Χρήστου, Εμποροϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Εμπορο/λων Αθήνας, Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών
5. ΚΟΛΙΟΥΣΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ -ΟΛΓΑ του Σωτηρίου, εργαζόμενη στη WIND, Μέλος ΔΣ Επιχειρησιακού Σωματείου, Μέλος του ΔΣ του Σ.Ε.ΤΗ.Π
6. ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Παναγιώτη, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας
7. ΜΑΜΑΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Σπυρίδωνος, Επιπλοποιός,Μέλος ΔΣ της ΓΣΒΕΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
8. ΜΑΜΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Δημητρίου, Εργάτρια - Κλωστ/ργος (άνεργη), Πρόεδρος Συνδικάτου Κλωστ/ργίας-Ιματ.-Δέρματος, Γραμ. της ΟΕΚΙΔΕ
9. ΜΕΘΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ του Παύλου, Τεχνολόγος Ιατρ. Εργαστ. στο Νοσοκ. Αγ. Ανάργυροι, Αντιπρ. της Εκτελ. Επιτ. της ΠΟΕΔΗΝ, Μέλος ΔΣ Σωμ. Εργαζ. Ογκολ. Κηφισιάς, Μέλος Γεν. Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
10. ΜΙΧΑΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αγγελή, Νοσηλεύτρια, Μέλος του Τμ. Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ
11. ΞΗΡΟΥΧΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Ηλία, Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
12. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Θεοδώρου, Γυμναστής, Γραμματέας Αθήνας ΚΝΕ
13. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Ιωάννη, Υπάλληλος ΟΤΕ, Μέλος του Εργατικού-Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ
14. ΠΑΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ, Οικοδόμος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων
15. ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ του Σπυρίδωνος, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Ευρωβουλευτής, ΓΓ ΠΣΕ
16. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ του Ευαγγέλου, Εργάτρια στο Φάρμακο, Γραμματέας Συνδικάτου Φαρμάκου
17. ΣΕΦΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Κωνσταντίνου, Ιδιωτικός Υπάλληλος
18. ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ του Παναγιώτη, Καρδιολόγος στον "Ευαγγελισμό", Αντιπρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΟΕΝΓΕ
19. ΣΚΙΑΔΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γερασίμου, Εργάτης, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
20. ΤΣΑΓΚΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου, Εμποροϋπάλληλος, Πρόεδρος Συλ. Εμπορ/λων Αθήνας, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Ιδ. Υπαλ. Ελλάδας, Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ
21. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη, Δημοσιογράφος

Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

1. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
2. ΒΑΚΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αποστόλου, Οικοδόμος, Μέλος Διοίκησης Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
3. ΒΛΑΣΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Σταύρου, Οδηγός ΕΘΕΛ, Μέλος ΔΣ Συνδικάτου ΟΑΣΑ
4. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ του Πετρόπουλου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας
5. ΓΚΟΓΚΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Γρηγορίου, Εμποροϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Εμπορ/λων
6. ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, Εικονολήπτης, Πρ.Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρ. Αττικής, Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ
7. ΔΡΙΜΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ του Νικολάου, Δασκάλα, Πρόεδρος Συλ. Δασκάλων Βύρωνα - Καισαριανής
8. ΖΙΩΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη, Ελαιοχρωματιστής, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
9. ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Γεωργίου, Λογίστρια, Πρόεδρος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ
10. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ ΙΟΥΛΙΑ του Ανδρέα, Εκπαιδευτικός
11. ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ (ΛΟΥΛΑ) του Χρήστου, Δημοσιογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, Προεδρος ΕΣΥΝ Χαλανδρίου, Υπεύθυνη Τμήμ. Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ
12. ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Περικλή, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ, Μέλος ΔΣ ΕΚΑ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
13. ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Αθανασίου, Εργάτ. Ιματισμού, Γραμ. Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Κλωστ/ργών Ιματ. Δέρματος
14. ΛΙΑΠΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Λάμπρου, Εργάτης Οδηγός ΦΑΓΕ, Γραμ. Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
15. ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Γραμματέας ΠΣΟ, - Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
16. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Ιωάννη, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός ΤΕ, Μέλος Προεδρείου ΓΣΒΕΕ
17. ΜΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ- ΕΥΑ του Παύλου, Ζωγράφος Χαράκτρια, Μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ
18. ΜΠΑΘΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Λαζαρου, Δάσκαλος
19. ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Θεοδώρου, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, Γραμ. Σπου/σας ΑΕΙ Αθήνας
20. ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Δημητρίου, Βιοχημικός, Πρόεδρος ΟΓΕ
21. ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανδρέα, Εργάτης, Πρ. Συνδικάτου Μετάλλου, Μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ - ΕΚΑ
22. ΠΑΛΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Βησσαρίωνος, Συνταξιουχος ΔΕΗ
23. ΠΑΝΑΓΗ ΣΠΥΡΕΤΑ του Ιωάννη, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ
24. ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΒΕΤΑ) του Κωνσταντίνου, Υπάλ. Νομαρχίας, Εποπτρια Δημόσιας Υγείας, Μέλος ΔΣ Συλλογων Υπαλλήλων Νομαρχιας Αθήνας, Μέλος ΔΣ Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Συλ. Υπαλ. ΝΑ Ελλάδας
25. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ του Βασιλείου, Κοινωνική Λειτουργός, Μέλος ΔΣ Σωματ. Ιδιωτ. Κλινικών Αθήνας, Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
26. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Νικολάου, Αρχιτέκτονας, Μέλος Τμήματος Παιδείας της ΚΕ
27. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΣ του Χρήστου, Γιατρός, Μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ
28. ΠΕΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Φιλίππου, Τεχν. Δικτυου ΟΤΕ, Πρ. Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπ/νιών Αττικής
29. ΠΕΡΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ, Ιδ. Υπάλληλος, Μέλος της Εκτελ. Γραμ, του Π.Α.ΜΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
30. ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Δημητρίου, Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Αθηνών, Γραφ. ΚΣ ΚΝΕ
31. ΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Λουίζου, Βιολόγος αυτοπασχολούμενη
32. ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη, Οικοδόμος, Βουλευτής του ΚΚΕ, Γραμ. του ΚΣ της ΚΝΕ
33. ΡΟΚΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ευσταθίου, Κομμώτρια
34. ΣΕΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Παναγιώτη, Υπαλ. Νοσοκομείου, Γραμ. Σωματ. Εργαζ. Νοσοκ. Αγ Βαρβάρα
35. ΣΙΟΥΛΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος, Γραμ. ΑΕ Δικηγόρων
36. ΣΚΑΛΟΥΜΠΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Νικολάου, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ
37. ΣΟΥΛΤΑΝΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Γεωργίου, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Πρ. Σωματείου Εργαζ. Ιδιωτικών Κλινικών, Μέλος ΔΣ ΕΚΑ, Αναπληρώτρια Γραμ. ΔΣ ΟΣΝΙΕ
38. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
39. ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Τάσσου, Σεισμολόγος Ερευνητής, Πρόεδρος Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών
40. ΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου, Εργάτης χαρτοβιομηχανίας, Αντιπρόεδρος Συνδικάτου Χαρτοβιομηχανίας
41. ΤΣΑΜΗ ΑΘΗΝΑ του Παναγιώτη, Τεχνολόγος Μηχανικός Κατασκευών- άνεργη, Στέλεχος της ΚΝΕ
42. ΤΣΙΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Βασιλείου, Οδοντίατρος
43. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου, Συνταξιούχος ΟΤΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας
44. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Εμμανουήλ, Βουλευτής του ΚΚΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
45. ΧΑΛΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ του Γεωργίου, Τραπεζοϋπάλληλος Εθνικής Τράπεζας, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας
46. ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Ιωάννη, Δημόσιος Υπάλληλος στο Κωνστ/λειο Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας, Μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής ΑμΕΑ

Α’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
1. ΚΟΝΤΑΞΙΔΑΚΗ ΓΙΩΤΑ του Εμμανουήλ, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Εμπορ/λων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά
2. ΚΥΖΙΛΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ του Κλεάνθη Εκπαιδευτικός
3. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ του Εμμανουήλ, Γεωπόνος, Μελος της ΚΕ του ΚΚΕ, Βουλευτής
4. ΜΟΦΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Σταύρου, Μηχανικός Αυτοκινήτων, Μέλος ΔΣ Βιοτεχνικού Πειραιά, Μέλος ΔΣ ΕΟΒΕΑΜΜΕ, Μέλος ΔΣ ΣΙΣΕΜΑ
5. ΞΟΥΡΑΦΗΣ ΝΙΚΟΣ του Δημητρίου, Εργαζόμενος στον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, Πρόεδρος Πανελ. Ενωσης Ελαιουργοσαπουνοιών, Μέλος ΔΣ ΕΚ Πειραιά, Μέλος του ΔΣ Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Π.Α.ΜΕ
6. ΡΕΪΣΗ-ΡΑΜΦΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του Φραγκίσκου, Καθαρίστρια, Πρόεδρος Σωματείου Καθαριστριών Δημοσιων Σχολείων Πειραιά
7. ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σπυρίδωνος, Συντ/χος Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Νομαρχιακός Σύμβουλος
8. ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ του Λεοντίου, Μηχανικός Ε.Ν., Πρόεδρος ΠΕΜΕΝ, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΝΟ, - Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
1. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του Κωνσταντίνου, Εμπορος, Αντιδήμαρχος Δήμου Νίκαιας
2. ΓΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Βασιλείου, Τεχνολόγος Ιατρικών εργαστηρίων, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελακίων Σαλαμίνας
3. ΖΑΜΠΕΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του Αντωνίου, Λογίστρια, Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών Πειραιά, Μέλος ΔΣ ΕΚ Πειραιά, Αναπληρωματικός Γραμ. Πανελ. Ομοσπ. Λογιστών, Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ
4. ΖΥΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ του Χρήστου, Δημοσιογράφος
5. ΚΡΟΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΙΑ) του Θεοδώρου, Τεχνικός Αργυροχρυσοχοϊας, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Γυν. Ελλάδας-ΟΓΕ
6. ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Ιωσήφ, Ναυτεργάτης, Πρόεδρος ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΝΟ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
7. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΕΡΑ) του Αρίσταρχου, Οικονομολόγος, Βουλευτής ΚΚΕ, Γενική Γραμματέας ΕΕΔΥΕ, πρώην Δήμαρχος Νίκαιας
8. ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Σταύρου, Οδοντίατρος, Μέλος ΔΣ Οδοντιατρικού Συλλόγου
9. ΠΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός, Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά
10. ΠΟΖΑΤΖΙΔΟΥ ΠΑΝΔΩΡΑ του Σάββα, Γιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νίκαιας
11. ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του Κωνσταντίνου, Μεταλλεργάτης, Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕΜ

Β' ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

1. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του Κωνσταντίνου, Εμπορος, Αντιδήμαρχος Δήμου Νίκαιας
2. ΓΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του Βασιλείου, Τεχνολόγος Ιατρικών εργαστηρίων, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελακίων Σαλαμίνας
3. ΖΑΜΠΕΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του Αντωνίου, Λογίστρια, Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών Πειραιά, Μέλος ΔΣ ΕΚ Πειραιά, Αναπληρωματικός Γραμ. Πανελ. Ομοσπ. Λογιστών, Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ
4. ΖΥΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ του Χρήστου, Δημοσιογράφος
5. ΚΡΟΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΙΑ) του Θεοδώρου, Τεχνικός Αργυροχρυσοχοϊας, Μέλος ΔΣ Ομοσπ. Γυν. Ελλάδας-ΟΓΕ
6. ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Ιωσήφ, Ναυτεργάτης, Πρόεδρος ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΝΟ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
7. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΕΡΑ) του Αρίσταρχου, Οικονομολόγος, Βουλευτής ΚΚΕ, Γενική Γραμματέας ΕΕΔΥΕ, πρώην Δήμαρχος Νίκαιας
8. ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Σταύρου, Οδοντίατρος, Μέλος ΔΣ Οδοντιατρικού Συλλόγου
9. ΠΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός, Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά
10. ΠΟΖΑΤΖΙΔΟΥ ΠΑΝΔΩΡΑ του Σάββα, Γιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νίκαιας
11. ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του Κωνσταντίνου, Μεταλλεργάτης, Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕΜ

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
1. ΒΑΡΔΑΒΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ του Γεωργίου, Νοσηλευτής, Συνδικαλιστής στο Θριάσιο Νοσοκομείο
2. ΒΑΣΙΛΑΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Γεωργίου, Εργαζόμενη Ιντρακόμ, Συνδικαλίστρια
3. ΓΚΙΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου, Δικηγόρος Βουλευτής, Μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
4. ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣτου Αναστασίου, Συνταξιούχος γιατρός, Νομαρχιακός Σύμβουλος
5. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ιωάννη, ΕΒΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Συνδικαλιστής
6. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ του Δημητρίου, Οδοντοτεχνίτης
7. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Ιωάννη, Εργάτης ναυπηγείων, Συνδικαλιστής, Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Θριασίου
8. ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του Δημητρίου, Εμποροϋπάλληλος, Γραμματέας Τομέα ΚΝΕ
9. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ του Παναγιώτη, Εμπορος, Συνδικαλιστής, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Πρόεδρος Εμπόρων Ραφήνας
10. ΣΥΡΙΓΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ του Νικολάου, Οικοδόμος Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λαυρίου
11. ΣΩΚΟΥ ΖΩΗ του Ευθυμίου, Εργάτρια, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φαρμάκου
12. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Δημητρίου, Φαρμακοϋπάλληλος Συνδικαλίστρια
13. ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Γεωργίου, Γιατρός ΙΚΑ, Δημοτικός Σύμβουλος
14. ΧΑΙΡΙΚΑΚΗ - ΞΑΝΘΑΚΗ ΕΛΙΝΑ του Ανδρέα, αδιόρ. εκπαιδευτικός Μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
15. ΧΟΡΟΖΑΝΗ ΣΙΣΣΗ του Αντωνίου, Ιδιωτικός υπάλληλος Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας Τομέα Θριασίου της ΚΝΕ
Α’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΚΑ του Νικολάου, Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ
2. ΑΖΑΜΠΗ ΕΥΑ Ξενοδοχοϋπάλληλος
3. ΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δάσκαλος, Μέλος ΔΣ Διδασκ. Συλλόγου
4. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του Κωνσταντίνου, Τραπεζοϋπάλληλος, Γραμματέας ΕΚΘ
5. ΖΙΩΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Ηλία, Πανεπιστημιακός, Νομαρχιακός Σύμβουλος
6. ΖΩΚΑΣ ΝΙΚΟΣ του Ζήση, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μέλος ΔΣ ΤΕΕ
7. ΚΑΛΛΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του Παναγιώτη, Εμποροϋπάλληλος, Πρόεδρος Σωμ. Εμποροϋπαλλήλων
8. ΚΑΛΟΥΣΗ ΙΩΑΝΝΑ Καθαρίστρια, Πρόεδρος Σωματείου Καθαριστριών Β. Ελλάδος
9. ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ ΟΥΡΑΝΙΑ Αυτοαπασχολούμενη, Γραμματέας Συλλόγου Μικρών Εμπόρων και Αυτοαπασχολουμένων
10. ΜΩΫΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Νικολάου, Λογιστής Ελ. Επαγγελματίας
11. ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ ΝΕΝΑ του Ναπολέωντος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός - Υπ. Εργοστασίου
12. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ Αυτοαπασχολούμενος
13. ΡΑΪΖΗ ΗΛΕΚΤΡΑ Αυτοαπασχολούμενη
14. ΡΕΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Ιωάννη, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων
15. ΤΗΛΙΚΙΔΟΥ ΡΕΝΑ Καθηγήτρια ΤΕΙ
16. ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ Μηχανικός Υπάλληλος Δήμου
17. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΑ Πολιτικός Μηχανικός Ελεύθερος Επαγγελματίας
18. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ιδ. Υπάλληλος, Γραμματέας ΚΝΕ Πόλης
19. ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΖΩΗ Συνταξιούχος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου
20. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Ιδ. Υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου, Κτηνίατρος Ελ. Επαγγελματίας, Δημοτικός Σύμβουλος
2. ΙΝΤΖΕΣ ΚΩΣΤΑΣ Τεχνολόγος Τοπογράφος, Μέλος Γραφ. ΚΝΕ
3. ΚΙΟΥΛΠΕΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Χρήστου, Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου
4. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου, Εργάτης, Πρόεδρος Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία
5. ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ιστορικός
6. ΝΤΑΓΚΑ ΠΟΠΗ Νοσηλεύτρια
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Χαραλάμπους, Επαγγελματίας Οδηγός, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Οδηγών
8. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Γιατρός ΕΣΥ
9. ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Κωνσταντίνου, Δημόσιος Υπάλληλος, πρώην Βουλευτής

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
1. ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Αντρέα, Γιατρός
2. ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Ιωάννη, Εμποροϋπάλληλος, Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
3. ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του Ιωάννη, Αγρότης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων
4. ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Φωτίου, Εκπαιδευτικός
5. ΛΥΓΕΡΟΥ-ΤΖΙΑΝΤΖΗ ΒΑΝΑ του Γεωργίου, Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος
6. ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη, Πολιτικός Μηχανικός
7. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΣ του Επαμεινώνδα, Αγρότης, Βουλευτής
8. ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Ελευθερίου, ΕΒΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, Πρώην Διεθνής Διαιτητής
9. ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ ΜΑΡΙΑ του Χρήστου, Φυσικός
10. ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου, Λογιστής Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας
11. ΤΡΙΑΝΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του Χριστοφόρου, Εκπαιδευτικός

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
1. ΓΚΙΟΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Χαραλάμπους, Ανεργη, Πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου Νομού Αργολίδας
2. ΔΑΓΡΕ ΕΛΕΝΗ του Γεωργίου, Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός, Μέλος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών
3. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου, Εργάτης Μετάλλου
4. ΜΠΑΒΕΛΗ ΝΑΥΣΙΚΑ συζ. Νικολάου, Αγρότισσα
5. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Σπύρου, Λογιστής- Φοροτεχνικός, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Κίου, Γραμματέας Συλλόγου Λογιστών Αργολίδας

ΑΡΚΑΔΙΑ
1. ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Αντωνίου, Συνταξιούχος ΔΕΗ
2. ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Ιωάννη, Αγρότης
3. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Νικολάου, Εκπαιδευτικός, Μέλος Γραμματείας Αρκαδίας του ΠΑΜΕ
4. ΠΑΓΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου, Εμπορος, Οικοδομικών Υλικών
5. ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του Νικολάου, Υγειονομικός Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αρκαδίας
ΑΡΤΑ
1. ΒΑΪΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αποστόλου, Λογιστής, Μέλος ΔΣ Σωματείου Λογιστών
2. ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ του Μιχαήλ, Εκπαιδευτικός, Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Αρτας
3. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρτας
4. ΠΑΝΟΔΗΜΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Κωνσταντίνου, Αγρότισσα, Μέλος ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κωστακίων Αρτας
5. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
του Λάμπρου, Υπάλληλος ΔΕΗ, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αρτας, Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Αρτας
ΑΧΑΪΑ
1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Νικολάου, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Οικοδόμων
2. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Φωτίου, Οικοδόμος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάτρας Πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Αχαΐας
3. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας
4. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ του Πέτρου, Οικονομολόγος, Βουλευτής
5. ΚΡΑΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ του Γεωργίου, Ψυχολόγος, Μέλος ΔΣ του Παραρτήματος Αχαΐας του ΕΣΥΝ, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αχαΐας
6. ΛΑΪΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Σπύρου, Ρευματολόγος, Μέλος ΔΣ Αθλητικού Συλλόγου "ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΕΥΣ"
7. ΛΕΚΚΑ ΕΛΕΝΗ του Ερρίκου, Εργάτρια, Συνδικαλίστρια
8. ΜΠΙΡΛΗ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου, Ανεργη, Συνδικαλίστρια στο χώρο των ΑμΕΑ
9. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Βασιλείου, Εργαζόμενη στο "ΨΥΧΑΡΓΟΣ", Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές
10. ΞΥΔΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας
11. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου, Καρδιολόγος, Εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάτρας
12. ΤΣΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αντρέα, Εργάτης, Αντιπρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αχαΐας, μέλος ΔΣ ΕΚ Πάτρας
ΒΟΙΩΤΙΑ
1. ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αντωνίου, Γιατρός
2. ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ανέστη, Αγρότης, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ
3. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Γεωργίου, Εκπαιδευτικός, Μέλος του ΔΣ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας, Συνδικαλίστρια
4. ΞΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
του Παναγή, Δημόσιος Υπάλληλος, Γραμματέας Κ.Ο. Επαρχίας Θήβας, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τον Ασωπό
5. ΤΟΓΙΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ του Χαράλαμπος, Εργάτης, Γραμματέας Κ.Ο. Επαρχίας Λιβαδειάς
6. ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Σπύρου, Δικηγόρος

ΓΡΕΒΕΝΑ
1. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Μιχαήλ, Δημοτικός Υπάλληλος
2. ΚΛΕΙΣΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, του Νικολάου, βιομηχανικός εργάτης
3. ΜΠΟΥΓΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Γρηγορίου, Συνταξιούχος Γεωπόνος

ΔΡΑΜΑ
1. ΛΙΟΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη, ΕΒΕ
2. ΜΗΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, Τεχνολόγος Γεωπόνος, Γραμματέας ΔΣ Τεχνολόγων Γεωπόνων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
3. ΜΠΙΜΠΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χρήστου, ΕΒΕ
4. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Στεφάνου, Αγρότης, Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας
5. ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Νικολάου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων- Εμποροϋπαλλήλων Δράμας

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
1. ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του Ιωάννη, Μαθηματικός
2. ΓΟΥΡΛΑΣ ΝΙΚΟΣ του Μιχαήλ, Δημοτικός Υπάλληλος, Μέλος Διοίκησης Σωματείου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλύμνου
3. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΛΙΛΑ Ηθοποιός, Βουλευτής ΚΚΕ
4. ΜΑΚΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ) του Νικολάου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βορείων Δωδεκανήσων
5. ΠΟΤΣΟΣ ΚΑΛΕΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ) του Κωνσταντίνου, Ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Ρόδου
6. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ του Φιλίππου, Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω
7. ΣΑΡΙΚΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη, Υπάλληλος Δήμου, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ρόδου

ΕΒΡΟΣ
1. ΒΛΙΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Γεωργίου, Καθηγητής, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ
2. ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Χρήστου, Δάσκαλος
3. ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ ΝΙΚΗ του Δημητρίου, Καθηγήτρια, Μέλος του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Νομού Εβρου
4. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Στεφάνου, Εργάτης
5. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αποστόλου, Αγρότης, Πρόεδρος ΟΑΣ Εβρου
6. ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ του Αποστόλου, Ιδιωτική Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εβρου, Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης

ΕΥΒΟΙΑ
1. ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου, Εργάτης, Μέλος της Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
2. ΒΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ του Νικολάου, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρύστου
3. ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ηλία, Εργάτης, Γραμματέας Αν. Στερεάς Εύβοιας της ΚΝΕ, Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
4. ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Νικολάου, Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηρέως
5. ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου, Ναυτεργάτης, Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Βουλευτής
6. ΝΤΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΣΟΦΙΑ)
του Πέτρου, Δασκάλα, Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Εύβοιας
7. ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ - ΡΑΧΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
του Αθανασίου, Συνταξιούχος, Επικεφαλής Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ιστιαίας
8. ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
του Θεοδώρου, Κτηνίατρος, Δημόσιος Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΑ, Μέλος του ΔΣ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
1. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αθανασίου, Εργάτης
2. ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου, Γεωπόνος, Μέλος Πανελλήνιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας
3. ΣΤΑΜΕΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του Μάρκου, Υπάλληλος ΟΤΑ, Μέλος του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
1. ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ του Παναγιώτη, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Γραμματέας Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου
2. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ του Παναγιώτη, Δημόσιος Υπάλληλος-Εφοριακός, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της ΠΟΕ - ΔΟΥ
3. ΚΛΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ του Κωνσταντίνου, Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΗΛΕΙΑ
1. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ (ΑΒΑ) του Ηλία, Εκπαιδευτικός
2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημοσθένη, Αγρότης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας
3. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Σωτήρη, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηλείας, Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου
4. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ του Θεοφάνη, Τραπεζικός, Μέλος του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ
5. ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Νικολάου, ΕΒΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας
6. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΙΩΑΝΝΑ του Αθανασίου, Τραπεζικός Μέλος Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύρου
7. ΚΟΥΦΗΣ ΣΤΑΘΗΣ του Παναγιώτη, Κτηνοτρόφος
8. ΠΕΡΣΙΔΟΥ ΡΟΥΛΑ του Δημήτρη, Εργάτρια, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κάτω Παναγιάς

ΗΜΑΘΙΑ
1. ΑΛΕΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου, Ζωγράφος, Μηχανολόγος
2. ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΟΛΓΑ του Αθανασίου, Οικονομολόγος - Λογίστρια
3. ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Αθανασίου, Γιατρός
4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ του Ηλία, Οικονομολόγος, Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλλος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων
5. ΣΟΦΡΟΝΩΦ ΙΩΑΝΝΑ του Ελευθερίου, Δασκάλα, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων Βέροιας
6. ΤΡΕΜΠΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου, Συνταξιούχος, Μέλος ΔΣ ΕΚ Νάουσας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
1. ΑΥΓΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Στυλιανού, Συνεταιριστικός υπάλληλος, Μέλος Τοπικής Γραμματείας ΠΑΣΥ Ηρακλείου, Μέλος Συλλόγου Γυναικών Αρχανών & Γενικού Συμβουλίου ΟΓΕ
2. ΓΩΝΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου & ΔΣ Ομοσπονδίας, Οικοδόμων Ελλάδας Μέλος της Διοίκησης του Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
3. ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Στυλιανού, Αγρότης, Αυτοαπασχ/μενος, Μέλος του ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αστερουσίων
4. ΚΟΚΟΣΑΛΗ-ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ζαχαρία, Υπάλληλος Βιβλιοπωλείου, Γραμματέας Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου
5. ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανδρέα, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου, Πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης
6. ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Αντώνιος, Πολιτικός Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, Μέλος αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης
7. ΠΡΟΥΚΑΚΗ-ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Αντωνίου, Συνταξιούχος Φυσιοθεραπεύτρια, Μέλος της Επιτροπής Γυναικών ΟΓΕ Ηρακλείου
8. ΣΚΥΒΑΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του Κωνσταντίνου, Φυσικός-Ιδιωτική Εκπαιδευτικός
9. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Νικολάου, Αγρότης, Μέλος της Τοπικής Γραμματείας ΠΑΣΥ Ηρακλείου
10. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Δανιήλ, Κοινωνιολόγος, Γραμματέας ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Νομού Ηρακλείου
11. ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
του Εμμανουήλ, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, Πρόεδρος Γονέων ΚΕΘΕΑ (Αριάδνη)

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
1. ΓΚΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του Δημητρίου, Οικοδόμος Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας
2. ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Αθανασίου, Εμπορος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, Γραμματέας ΟΕΒΣΔΕΝ, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΒΕ
3. ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ηλία Μηχανικός

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
1. ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Εμμανουήλ, Καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Βουλευτής
2. ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ του Θεοφάνη, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ιωαννίνων
3. ΚΙΤΣΟΥ ΤΑΣΙΑ του Βασιλείου, Ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων -Εμποροϋπαλλήλων, Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοχωρίου
4. ΜΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Θωμά, Δημόσιος Υπάλληλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Μέλος ΔΣ εργαζομένων ΟΤΑ
5. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Αναστασίου, Ηλεκτρολόγος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ηλεκτρολόγων, Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας ΟΕΒΕ
6. ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ του Γεωργίου, Δικηγόρος
7. ΦΛΟΥΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Κωνσταντίνου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττική, Πρόεδρος Εργαζομένων Καζίνο Μοντ-Παρνέ Πάρνηθας, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

ΚΑΒΑΛΑ
1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ του Νικολάου, Νηπιαγωγός
2. ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σταύρου, Πολιτικός Μηχανικός
3. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Ηλία, Ιδ. Υπάλληλος, Πρ. Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων- Εμποροϋπαλλήλων
4. ΛΙΟΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας
5. ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου, Εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας, Πρ. Επιτροπής Ειρήνης
6. ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη, ΕΒΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Θάσου

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
1. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ του Βάϊου, Τοπογράφος Μηχανικός, Αναπληρωματικό μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
2. ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ του Γερασίμου, Χημικός, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Σέκλιζας
3. ΚΡΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Γεωργίου, Υπάλληλος ΟΤΕ, Μέλος ΔΣ ΕΚ Καρδίτσας, Μέλος ΔΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ Καρδίτσας, Μέλος ΔΣ ΕΕΤΕΜ Καρδίτσας
4. ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Στεφάνου, Τελειόφοιτη Παντείου Πανεπιστημίου, στέλεχος της ΚΝΕ
5. ΜΠΟΥΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Θωμά, Αγρότης, στέλεχος της ΠΑΣΥ, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος
6. ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΑΡΗΣ του Σωτηρίου, Αγρότης, Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Λεύκης
7. ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΗΣ του Θωμά, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καρδίτσας

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
1. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη, Γουνοποιός αυτοαπασχολούμενη, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγ. Αναργύρων Καστοριάς
2. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ του Αρσενίου, Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης την Πληροφορική
3. ΖΕΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Πασχάλη, Γουνεργάτρια, Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Καστοριάς
4. ΜΑΚΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ του Νικολάου, Γουνεργάτης, Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργατών Γούνας Καστοριάς

ΚΕΡΚΥΡΑ
1. ΜΑΖΗ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Σωματείου
2. ΜΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου, Ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας
3. ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Θεοδώρου, Καθηγητής, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Συναράδων, Γραμματέας Αθλητικού Ομίλου Συναράδων
4. ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Οδυσσέα, Εκπαιδευτικός, Νομαρχιακός Σύμβουλος Κέρκυρας
5. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Μιχαήλ, Γιατρός, Βουλευτής

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
1. ΙΑΚΩΒΑΤΟΥ ΕΥΓΓΕΛΙΑ - ΜΑΡΙΑ του Παναγή- Κωνσταντίνου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς
2. ΜΠΟΦΙΛΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Γεωργίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς
3. ΦΑΡΑΚΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του Γερασίμου, Δημόσιος Υπάλληλος

ΚΙΛΚΙΣ
1. ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του Παναγιώτη, Κτηνίατρος-Κτηνοτρόφος, Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνιάτρων Βορείου Ελλάδος
2. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του Επαμεινώνδα, Επαγγελματίας
3. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Αλεξάνδρου, Αυτοαπασχολούμενος,
Μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου
4. ΟΡΓΑΤΖΗΣ ΑΚΗΣ του Αναστασίου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
5. ΧΑΛΙΤΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του Ιωάννη, Φαρμακοποιός, Νομαρχιακός Σύμβουλος

ΚΟΖΑΝΗ
1. ΒΟΜΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αστερίου, Εργατοτεχνίτης ΔΕΗ, Μέλος ΔΣ Σωμ. Ενέργειας Δ. Μακεδονίας (ΣΕΕΝ)
2. ΓΚΟΓΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του Κωνσταντίνου, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας , Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας ΣΠ Δυτ. Μακεδονίας της ΚΝΕ
3. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ του Γεωργίου, Εργατοτεχνίτης ΔΕΗ, Μέλος ΔΣ Σωματείου Σπάρτακου & ενέργειας`
4. ΛΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Νικολάου, Δημόσιος Υπάλληλος Νοσοκομείου Κοζάνης, Μέλος της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ
5. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΙΚΗ του Τρύφωνος, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαϊδας
6. ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΝΩΝΤΑΣ του Δημητρίου, Οικονομολόγος, εργαστηριακός, συνεργάτης ΤΕΙ, Μέλος ΔΣ Σωματείου Εκτάκτων ΤΕΙ
7. ΤΣΙΓΚΑ ΕΦΗ του Κωνσταντίνου, Γεωπόνος, ελεύθερος επαγγελματίας, Μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας, του ΚΚΕ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
1. ΑΚΑΡΕΠΗ-ΑΡΜΕΝΑΚΑ ΕΙΡΗΝΗ του Βενιζέλου, Χημικός, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου
2. ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Γεωργίου, Μηχανοτεχνίτης Θερμαστής, Αντιπρόεδρος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΦΟΥΛΓΚΟΡ
3. ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ του Νικολάου, Εμπορος - Ηλεκτρονικός, Αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων
4. ΜΠΡΑΒΟΣ ΗΛΙΑΣ του Νικολάου, Μαθηματικός
5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ του Σπύρου, Μεταλλεργάτης, Μέλος Γραμματείας Κορίνθιας του ΠΑΜΕ
6. ΦΟΡΤΗ ΓΙΩΤΑ του Σπύρου, Γεωπόνος

ΚΥΚΛΑΔΕΣ
1. ΖΕΠΑΤΟΣ ΧΑΡΗΣ Δημόσιος Υπάλληλος (Περιφέρεια Ν. Αιγαίου), Συνδικαλιστής, Πρόεδρος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
2. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΜΑΚΗΣ Λιμενεργάτης, Συνδικαλιστικής, Πρόεδρος Λιμενεργατών Τήνου
3. ΡΟΚΟΝΙΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός
4. ΣΙΓΑΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Συνταξιούχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος
5. ΨΑΡΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

ΛΑΚΩΝΙΑ
1. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικήτα, Υπάλληλος ΔΕΗ, Μέλος Σωματείου Εργαζομένων που εντάσσεται στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
2. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Λεωνίδα, Εργατοϋπάλληλος, Μέλος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
3. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Κωνσταντίνου, Συνταξιούχος Δημοσίου, Νομαρχιακός Σύμβουλος
4. ΜΕΣΣΑΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Δημητρίου, Οικοδόμος, Μέλος Σωματείου Οικοδόμων Σπάρτης
5. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Ιωάννη, Εκπαιδευτικός, Μέλος της ΕΛΜΕ Λακωνίας

ΛΑΡΙΣΑ
1. ΑΒΡΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Αντωνίου, Οδοντίατρος
2. ΓΑΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ του Ρωσσέτου, Δικηγόρος, Μέλος ΕΠ Θεσσαλίας
3. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ του Ιωάννη, Επίκουρος Καθηγήτρια Ακτινοφυσικής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
4. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Αριστείδη, Γιατρός Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας, Μέλος ΔΣ Γενικού Νοσοκομείου και Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας
5. ΛΙΟΛΙΟΣ ΠΑΡΙΣ του Βασιλείου, Υπάλληλος, Γραμματέας ΕΚ Λάρισας, Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννουλης
6. ΛΟΥΤΡΙΩΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ του Ιωάννη, Εργάτρια, Πρόεδρος Συνδικάτου Κλωστ/τουργίας-Ιματισμού Λάρισας
7. ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ του Κυριαζή, Αγρότης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Δημοτικός Σύμβουλος Λακέρειας
9. ΟΥΝΤΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Γεωργίου, Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Λάρισας, Μέλος της ΟΓΕ
10. ΣΚΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Στυλιανού, Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Λάρισας
11. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του Ηλία, Δικηγόρος, Βουλευτής

ΛΑΣΙΘΙ
1. ΓΡΑΣΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Χαραλάμπους, Αδιόριστη Εκπαιδευτικός
2. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Χαριλάου, Επαγγελματίας, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεντριού Ιεράπετρας
3. ΣΙΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Κωνσταντίνου, Λογιστής
4. ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Εμμανουήλ, Εργάτης, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου

ΛΕΣΒΟΣ
1. ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΗΛΙΑΣ) του Κωνσταντίνου, Δάσκαλος, Συνδικαλιστής ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
2. ΔΟΥΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του Κωνσταντίνου, Μαθηματικός. Γραμματέας Δ.Σ. Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
3. ΠΛΑΝΤΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σώζοντος - Σπύρου, Τραπεζικός Υπάλληλος, Συνδικαλιστής Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) Λήμνου
4. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γεωργίου, Εργατοαγρότης, Βουλευτής ΚΚΕ, Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Λέσβου, Μέλος Γραμματείας Παναγροτικής Αγωνιστής Συσπείρωσης
5. ΤΟΥΡΒΑΛΗ ΜΑΡΙΑ του Ευαγγέλου, Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου

ΛΕΥΚΑΔΑ
1. ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, του Χρήστου, Φαρμακοποιός
2. ΒΡΕΤΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου, Δικηγόρος, Μέλος Γραμματείας Δημοκρατικής Συσπείρωσης, Πρόεδρος Συλλόγου Τσουκαλαδιωτών Αθήνας
3. ΚΑΒΒΑΔΑ ΜΑΡΙΑ του Γεώργιου, Λογίστρια, Μέλος Επιτροπής Ειρήνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
1. ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου, Μεταπτυχιακός φοιτητής Γεωπονίας, Γραμματέας ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ
2. ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Ιωάννη, Μεταλλεργάτης, Μέλος ΔΣ ΕΚ Βόλου, Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας
3. ΝΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ του Γεωργίου, Υπάλληλος ΔΕΗ, Νομαρχιακός Σύμβουλος
4. ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΚΥΡΑΤΣΩ του Παναγιώτη, Εκπαιδευτικός
5. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Δημητρίου, Εκπαιδευτικός,Μέλος Γραμματείας Π.Α.ΜΕ Μαγνησίας, Μέλος ΔΣ Ενωσης Γονέων Βόλου
6. ΡΟΥΣΗ-ΚΩΤΗ ΑΓΟΡΗ (ΡΙΤΣΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ του Γεωργίου, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας
7. ΤΣΟΓΚΑΣ ΣΑΒΒΑΣ του Κωνσταντίνου, Λογιστής

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
1. ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ του Δαμιανού, Οδοντίατρος
2. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ του Δημητρίου, Καθηγήτρια Ιταλικής Φιλολογίας
3. ΚΑΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του Βασιλείου, Δικηγόρος
4. ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του Χρήστου, Δάσκαλος
5. ΜΩΫΣΙΔΟΥ ΔΟΜΝΑ του Θεοδώρου, Εργοδηγός
6. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΥΡΑ του Δημητρίου, Τεχνολόγος Μηχανικός
7. ΤΣΑΠΡΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Ηλία, Οικοδόμος

ΞΑΝΘΗ
1. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων -Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης
2. ΕΦΕΝΤΗ ΧΑΣΑΝ του Μεχμέτ, Οικοδόμος
3. ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ-ΝΕΟΦΥΤΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Βίκτωρα, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γυναικών
4. ΠΥΡΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης
5. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Πολυκάρπου, Φαρμακοποιός, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ξάνθης

ΠΕΛΛΑ
1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ του Κωνσταντίνου, Παιδίατρος
2. ΚΙΣΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γαβριήλ, Αυτοαπασχολούμενος Γεωπόνος
3. ΛΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Ιωάννη, Συνταξιούχος ΔΕΗ
4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Νικολάου, Συνταξιούχος ΟΤΑ
5. ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Δημητρίου, Συνταξιούχος ΔΕΗ, Δημοτικός Σύμβουλος Εδεσσας
6. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Γεωργίου, Οικονομολόγος - Λογίστρια

ΠΙΕΡΙΑ
1. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ του Αποστόλου, Αυτοαπασχολούμενος
2. ΚΑΡΓΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ του Χριστοδουλου, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Οικοδόμων
3. ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ του Γρηγορίου, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Οικοδόμων
4. ΚΟΥΡΙΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Κωνσταντίνου, Δασκάλα
5. ΡΟΥΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ του Παναγιώτη, Επαγ. Ψυκτικός, Πρόεδρος Σωμ. Ψυκτικών Πιερίας
6. ΣΑΛΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ του Παύλου, Δικηγόρος

ΠΡΕΒΕΖΑ
1. ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ του Ιωάννη, Συνταξιούχος Συνεταιριστικός Υπάλληλος, Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Νομού Πρέβεζας
2. ΝΟΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Ανδρέα, Γιατρός, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Πρέβεζας
3. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Ευαγγέλου, Γιατρός, Μέλος ΕΣΥΝ
4. ΤΣΟΒΙΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Εκπαιδευτικός

ΡΕΘΥΜΝΟ
1. ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ του Γεωργίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ρεθύμνου, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων Μουσικού Λυκείου Ρεθύμνου
2. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μιχαήλ, Οικοδόμος, Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ
3. ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ του Ιωσήφ, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου
4. ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Γεωργίου, Δημοσιογράφος Συγγραφέας

ΡΟΔΟΠΗ
1. ΚΑΚΟΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του Γεωργίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος
2. ΜΠΡΟΥΣΑ ΕΥΘΑΛΙΑ του Αθανασίου, Εργάτρια, Μέλος ΕΚ Ροδόπης, Μέλος του ΔΣ ΦΑΝΚΟ (Λαναρά)
3. ΣΠΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Θεοδώρου, Οδοντίατρος
4. ΦΑΪΚ ΦΑΪΚ του Γκαλήπ, ΕΒΕ
5. ΦΑΚΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σπύρου, Γιατρός

ΣΑΜΟΣ
1. ΛΑΡΔΑΣ ΝΙΚΟΣ του Κωνσταντίνου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου
2. ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Εμμανουήλ, Γιατρός, Νομαρχιακός Σύμβουλος
3. ΣΟΡΟΚΟΣ ΝΙΚΟΣ του Δημοσθένη, Συνταξιούχος ΟΤΕ, Γραμματέας ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ

ΣΕΡΡΕΣ
1. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σάββα, Ιδιωτικός Υπάλληλος
2. ΜΑΚΙΝΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Αναστάσιου, Καθηγ. Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
3. ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του Βασιλείου, Αγρότης, Μέλος ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Ν. Σκοπού
4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΘΕΜΗΣ του Σταύρου, Αυτοαπασχολούμενος
5. ΡΑΚΙΤΖΗ ΤΙΜΟΘΕΑ Δικηγόρος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Σερρών
6. ΣΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΕΡΜΟΦΥΛΛΗ (ΦΙΛΙΩ) του Χαραλάμπους, Υπάλληλος ΔΕΥΑΣ
Μέλος ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑΣ
7. ΣΙΔΕΡΗ ΛΙΑΝΑ του Γεωργίου, Οδοντίατρος
8. ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Γεωργίου, Καθηγητής Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
9. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Δημητρίου, Αυτοαπασχολούμενος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Κρεοπωλών

ΤΡΙΚΑΛΑ
1. ΑΡΜΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Κωνσταντίνου, Συνεταιριστικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ ΕΚ Τρικάλων
2. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ του Κλεομένη, Δικηγόρος, Βουλευτής, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
3. ΚΟΤΟΥΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
4. ΛΑΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Υπομηχανικός, Μέλος ΔΣ Απογόνων ΠΕΑΕΑ
5. ΜΠΑΚΑΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ηλία, Νοσηλεύτρια, Μέλος Γραμματείας Π.Α.ΜΕ Τρικάλων
6. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ (ΑΝΝΥ) του Χρήστου, Αδιόριστη Εκπαιδευτικός, Μέλος ΝΣ της ΚΝΕ
7. ΤΑΣΣΙΟΣ ΒΑΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Γιατρός, Μέλος ΔΣ ΕΣΥΝ Τρικάλων

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
1. ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου, Γεωπόνος, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας
2. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΩΜΑΣ του Γεωργίου, Αγρότης
3. ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου, Εργάτης ΛΑΡΚΟ, Γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας
4. ΠΑΠΠΑ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του Λάμπρου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Στέλεχος της ΚΝΕ
5. ΤΣΕΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Ιωάννη, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ
6. ΤΣΕΤΣΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Υπάλληλος ΟΤΑ, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, Νομαρχιακός Σύμβουλος
7. ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Ηλία, Γιατρός ΕΣΥ, Μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Νομαρχιακός Σύμβουλος

ΦΛΩΡΙΝΑ
1. ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Δημητρίου, Αγρότης, Πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Αλώνων
2. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ του Αναστασίου, Εργατοτεχνίτης ΔΕΗ, Μέλος του ΔΣ Σωματείου Ενέργειας, παραρτήματος Αμυνταίου, Μέλος ΕΚ Πτολεμαΐδας
3. ΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Ανέστη, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ
4. ΤΟΡΛΑΧΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Μιχαήλ, Εμποροϋπάλληλος

ΦΩΚΙΔΑ
1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ευθυμίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Φωκίδας
2. ΓΩΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Νικολάου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ)
3. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου, Εργάτης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδας


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
1. ΠΑΡΘΕΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Οικοδόμος
2. ΤΖΙΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ Φαρμακοποιός
3. ΤΡΙΠΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δικηγόρος
4. ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Φώκιες
5. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Δικηγόρος

ΧΑΝΙΑ
1. ΑΛΑΜΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Εμμανουήλ, Τεχνολόγος Ελεγκτής Τροφίμων, Πρόεδρος Κλαδικού Τροφίμων & Ποτών Νομού Χανίων
2. ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου, Επαγγελματίας, Πρόεδρος Ποδοσφαιρικού Συλλόγου "ΔΟΞΑ ΠΑΧΑΝΙΩΝ"
3. ΛΕΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων
4. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Κωνσταντίνου, Πολιτικός Επιστήμονας, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ
5. ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη, Τεχνολόγος Γεωπονίας, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
6. ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημοσθένη, Επαγγελματίας, Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων, Μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γραμματέας Αθλητικού Συλλόγου "ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ"

ΧΙΟΣ
1. ΑΜΠΑΖΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ συζ. Γεωργίου, Εργάτρια, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Χίου
2. ΑΜΠΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ηλία, Εργάτης Αρχαιολογίας, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Χίου
3. ΖΩΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ανδρέα, Συνταξιούχος ΟΤΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος
4. ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ ΜΑΡΚΟΣ του Γεωργίου, Οδοντίατρος, Αντιπρόεδρος Αθλητικής Ενωσης Λαγκάδας - Συκιάδας

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σημεία ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

"Η μαζική παρουσία σας, σήμερα, είναι ηχηρό μήνυμα κινητοποίησης. Μήνυμα νίκης. Μήνυμα που έρχεται από όλη τη Χώρα και φτάνει σε κάθε γωνιά της. Οι εκλεκτοί των τοπικών κοινωνιών, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνετε, σήμερα, το σύνθημα του αγώνα: Στις εκλογές του Οκτώβρη, κανένας να μη λείψει. Όλοι οφείλουμε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή. Είναι η ώρα λοιπόν να απευθυνθείτε σε κάθε πολίτη. Να πείτε παντού την αλήθεια:

- Για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που φέρνει.

- Για τις εσωτερικές αντιξοότητες, το τεράστιο δημόσιο χρέος και τις παγιωμένες διαρθρωτικές αγκυλώσεις.

- Για τον ορίζοντα γύρω μας και τα κρίσιμα διακυβεύματα. Οι καιροί δεν επιτρέπουν αυταπάτες. Η διετία που ακολουθεί είναι δύσκολη, αλλά και καθοριστική, για την πορεία της Πατρίδας μας.

Η Χώρα μας έχει μπροστά της δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Δύο χρόνια στα οποία απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις, σε συγκεκριμένους στόχους:

- Να περιοριστούν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

- Να κρατηθούν ισχυρές οι αντοχές της Οικονομίας μας.

- Αλλά και να μπουν γερά θεμέλια στο χτίσιμο της επόμενης μέρας.

Το κεντρικό δίλημμα για τους πολίτες είναι ξεκάθαρο:

Να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο και υπεύθυνο δρόμο που θα φέρει αποτελέσματα στην μάχη απέναντι στην διεθνή κρίση και στον εύκολο και ανεύθυνο δρόμο που θα φέρει μόνο αδιέξοδα. Όσοι προσπαθούν σήμερα να είναι ευχάριστοι θα σωρεύσουν την επόμενη μέρα τεράστια βάρη στους πολίτες. Τα μέτρα που θα χρειαστεί τότε να ληφθούν θα είναι κατά πολύ σκληρότερα από εκείνα που προτείνουμε τώρα. Γι’ αυτό ο δρόμος της ευθύνης είναι μονόδρομος. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Οφείλουμε να τολμήσουμε, περιγράφοντας την πραγματικότητα όπως αυτή είναι. Η υπευθυνότητα είναι χρέος στο μέλλον όλων μας. Η ανευθυνότητα είναι πολυτέλεια που δεν αντέχει ο τόπος.

Απέναντι στις επιτακτικές αυτές ανάγκες, κατέθεσα συγκροτημένο Σχέδιο, που εξελίσσεται σε τρεις άξονες:

· Τον αυστηρό έλεγχο των δημόσιων δαπανών.

· Τον πόλεμο ενάντια στη φοροδιαφυγή.

· Τις διαρθρωτικές αλλαγές, που δημιουργούν νέες δομές. Ανέπτυξα (στη ΔΕΘ) ρητά και ξεκάθαρα, τα δύσκολα μέτρα, που δίνουν ουσία και περιεχόμενο σε κάθε άξονα.

Κατέθεσα την αλήθεια, χωρίς ωραιοποιήσεις. Προσδιόρισα, ταυτόχρονα, το χρονικό ορίζοντα του Σχεδίου Ανάκαμψης. Αφορά τη διετία 2010-2011 και οδηγεί με σιγουριά στην έξοδο από την κρίση. Ορίζει δρόμο που δεν είναι ευχάριστος, αλλά ο μόνος που αποτρέπει τα χειρότερα της παγκόσμιας κρίσης. Είναι ο μόνος που εγγυάται ασφάλεια και σιγουριά. Ο μόνος που οδηγεί, τελικά, σε μια νέα προοπτική ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας.

Απέναντι στην πρωτόγνωρη σημερινή συγκυρία, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, που αρνούνται να αντιπαραθέσουν προτάσεις, σχέδια, δράσεις. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιμένουν να διαστρεβλώνουν, να παραπλανούν, να ισοπεδώνουν. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιδίδεται σε έναν αγώνα αοριστολογιών και υποσχέσεων. Αντί να παρουσιάσουν σχέδιο, καταφεύγουν σε ευχολόγια. Αντί να προτείνουν λύσεις, μοιράζουν υποσχέσεις. Αντί να δουν την μεγάλη πρόκληση της παγκόσμιας κρίσης προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπισθούν. Για την Πραγματική Οικονομία…

- φάσκουν και αντιφάσκουν.

- Λένε και ξελένε.

- Υπόσχονται και ανακαλούν.

Το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται παντελώς ανέτοιμο. Ανέτοιμο να παρουσιάσει αξιόπιστο σχέδιο. Ανέτοιμο για συγκεκριμένες λύσεις. Ανέτοιμο για τις αναγκαίες πολιτικές. Το μόνον για το οποίο δηλώνουν ετοιμότητα είναι ο δανεισμός και η αύξηση του χρέους. Αυτό, το ξέρουν καλά. Είναι οι ίδιοι που πήραν το χρέος στο 30% και το πήγαν στο 100% του ΑΕΠ. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν τη Χώρα να πληρώνει 12 δις το χρόνο μόνο για τους τόκους.

Όμως! Τις πρακτικές τους δεν τις αντέχει άλλο η Οικονομία. Πώς μπορούν να συγκρατήσουν το έλλειμμα υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες; Πώς μπορούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, επιβάλλοντας νέους φόρους; Πώς μπορούν να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες, ξαναγοράζοντας τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή; Πώς μπορούν να ενισχύσουν τους ανέργους, πολεμώντας την επιχειρηματικότητα και αυξάνοντας τις δαπάνες του Δημόσιου Τομέα;

Η αλήθεια είναι ολοφάνερη: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ! Δεν μπορούν να εξυγιάνουν την Οικονομία. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Δεν μπορούν χωρίς σχέδιο, Χωρίς συγκεκριμένες λύσεις, χωρίς επίγνωση των πραγμάτων.

Η διεθνής συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις, παλινωδίες, αμφιταλαντεύσεις. Οι ανάγκες είναι άμεσες και επιτακτικές. Εάν τις αγνοήσουμε, οι συνέπειες θα είναι βαριές. Εάν καθυστερήσουμε, τα προβλήματα θα διογκώνονται. Εάν αδρανήσουμε, οι συνθήκες θα γίνουν αβάσταχτες. Οι αναγκαίες πολιτικές πρέπει να εφαρμοστούν, άμεσα και αποφασιστικά. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με αοριστολογίες και συνθήματα. Δεν μπορεί να γίνει από ένα κόμμα που δεν κατάλαβε, ακόμα, τις προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας. Το ΠΑΣΟΚ, δεν είπε, ως τώρα, ούτε ένα δύσκολο μέτρο. Ένα, όμως, είναι απόλυτα βέβαιο: Δύσκολες καταστάσεις δεν λύνονται με ευχάριστες υποσχέσεις. Και όλα αυτά σημαίνουν χαμένο καιρό. Σημαίνουν εγκλωβισμό της Χώρας σε νέα αδιέξοδα. Σημαίνουν σοβαρούς κινδύνους. Το λέω υπεύθυνα, το λέω έγκαιρα, το λέω καθαρά. Οι διαφορές μας είναι καθοριστικής σημασίας. Οι διαφορές μας είναι μεγάλες.

Τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος είναι γνωστά σε όλους: Την ώρα της σφοδρότερης παγκόσμιας κρίσης, την ώρα που απαιτούνταν δύσκολες αποφάσεις, το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να εκβιάσει τη Χώρα. Ο Αρχηγός του αποφάσισε...

- να μην ψηφίσει, στην πρώτη φάση, τον Κάρολο Παπούλια ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

- να προκαλέσει εκλογές,

- και στη συνέχεια να τον ψηφίσει.

Επεδίωκε, έτσι, ένα και μόνο! Επεδίωκε να πολώσει, να οξύνει το πολιτικό κλίμα, αλλά και να εγκλωβίσει τη Χώρα στη δίνη μιας πολύμηνης προεκλογικής περιόδου. Αντί να υπηρετήσει το συμφέρον του Τόπου, κατασκεύαζε σενάρια για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων. Επιχείρησε να δημιουργήσει καταστάσεις που συνεπάγονταν τεράστιο κόστος σε βάρος όλων των πολιτών. Μ’ αυτή την ανευθυνότητα, ήταν αδύνατο να συμβιβαστώ. Το εθνικό συμφέρον επέβαλλε δημοκρατική διέξοδο από τα αδιέξοδα που απεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση ήταν δύσκολη. Δεν μπορούσε, όμως, να είναι καμιά άλλη. Το εθνικό συμφέρον επέβαλλε να ζητήσω νέα λαϊκή εντολή. Να απευθυνθώ στους πολίτες. Και αυτό, ακριβώς, έκανα. Τώρα αποφασίζετε εσείς. Επιλέγετε πολιτικές απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Διαλέγετε ποιος μπορεί να διαχειριστεί τις συνέπειές της στον Τόπο μας. Αποφασίζετε ποιος μπορεί να δρομολογήσει μια δυναμική επανεκκίνηση την επόμενη μέρα.

Κάποιοι προσποιούνται πως δεν κατάλαβαν την κρισιμότητα των περιστάσεων. Κάποιοι ρωτούν καλοπροαίρετα «γιατί δεν κάναμε τόσο καιρό αυτά που λέμε τώρα». Πείτε, λοιπόν, τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Πείτε τα όπως είναι:

Πρώτ’ απ’ όλα, πολλά από τα μέτρα που εξαγγείλαμε, είναι έκτακτα. Δεν θα χρειάζονταν, αν δεν υπήρχε η παγκόσμια κρίση. Και βέβαια δεν θα χρειαστούν για πολύ καιρό. Συνιστούν έκτακτες παρεμβάσεις, απέναντι σε έκτακτες καταστάσεις.

Δεύτερον: Πολλές από τις αναγκαίες πολιτικές είχαν, ήδη, δρομολογηθεί. Εκείνο που άλλαξε, σε σχέση με το παρελθόν, είναι η πίεση της διεθνούς κρίσης. Και η πίεση αυτή, επιβάλλει επίσπευση. Επιβάλλει ένταση προσπαθειών. Επιβάλλει να μη χαθεί ούτε μια μέρα.

Τρίτον: Η αλήθεια είναι ότι, από το 2004 ως το ξέσπασμα της κρίσης, προχωρήσαμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Είναι, άλλωστε, αυτές οι μεταρρυθμίσεις, που ενίσχυσαν τις αντοχές της Οικονομίας μας. Είναι αυτές οι αλλαγές που λειτούργησαν σαν ασπίδα προστασίας της Κοινωνίας. Απόδειξη; Το γεγονός ότι σήμερα (στο μέσο της παγκόσμιας κρίσης) τόσο το δημόσιο έλλειμμα, όσο και η ανεργία είναι χαμηλότερα απ’ ό,τι το 2004.

Τέταρτον: Δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις πήραμε από το ξεκίνημα της κρίσης. Ιδίως, μάλιστα, για τον έλεγχο των δημόσιων δαπανών και την εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Πήραμε, ταυτόχρονα, μέτρα για…

- τη ρευστότητα της Οικονομίας,

- την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

- τη στήριξη ευαίσθητων τομέων και κλάδων: Των εξαγωγών, των κατασκευών, του Τουρισμού.

Πήραμε μέτρα...

- για την τόνωση της απασχόλησης,

- για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων,

- για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Πέμπτον: Απέναντι σε όλα αυτά, απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική παρέμβαση, εκδηλώνονταν έντονες αντιδράσεις, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από ορισμένα συνδικάτα.

- Παρέλυσαν, για δύο μήνες, την οικονομική ζωή της Αθήνας, όταν προχωρήσαμε στην Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση.

- Έβαλαν «λουκέτα» σε Σχολεία και Πανεπιστήμια, όταν τολμήσαμε τη μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Έκτον: Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν, πράγματι, καθυστερήσεις. Υπήρξαν παραλείψεις. Έγιναν και λάθη. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Διεκδικούμε το καλύτερο για την Πατρίδα μας.

Επιλέγουμε το δρόμο της ευθύνης και των δύσκολων αποφάσεων. Επιλέγουν το δρόμο της ανευθυνότητας και της δημαγωγίας.

Επιλέγουμε το δρόμο που βγάζει στην προοπτική και την ελπίδα. Επιλέγουν το δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδα.

Ανακοίνωσα στη ΔΕΘ συγκεκριμένες δράσεις για τα δημόσια οικονομικά, αλλά και τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

- Αλλαγές στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας και των εργασιακών σχέσεων.

- Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος.

- Μηχανισμούς ασφυκτικού ελέγχου στη συνταγογραφία και τη φαρμακευτική δαπάνη.

- Αποκρατικοποιήσεις και στρατηγικές συμμαχίες στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

- Τολμηρά βήματα για την ενίσχυση της Αποκέντρωσης και της Αυτοδιοίκησης. Αισθάνομαι, σήμερα, την υποχρέωση να επεκταθώ στο ζήτημα αυτό:

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Αυτοδιοίκηση σημαίνει αποτελεσματικότερες δράσεις για...

- την τοπική ανάπτυξη,

- προστασία του περιβάλλοντος,

- την κοινωνική συνοχή. Χρειάζεται, για όλα αυτά, να έχει...

- επαρκή μέσα,

- κατάλληλη θεσμική θωράκιση,

- ουσιαστική συμμετοχή στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας.

Στα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια, ενισχύσαμε, τόσο την αυτοτέλεια, όσο και την οικονομική της υπόσταση.

- Απαλλάξαμε από το άγος του ασφυκτικού δανεισμού τους Δήμους και τις Κοινότητες, που είχαν γονατίσει κάτω από τα χρέη του παρελθόντος.

- Ξεκινήσαμε τη σταδιακή επιστροφή των πόρων, που παρακρατούνταν παράνομα από τις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.

- Θεσπίσαμε για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σταθερούς και αυτοτελείς πόρους, που, ήδη, είναι τριπλάσιοι σε σχέση με το 2004.

- Ενισχύσαμε τους Δήμους και τις Κοινότητες με το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας», διαθέτοντας 3,5 δις ευρώ, σε πέντε χρόνια.

- Δώσαμε στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη δυνατότητα να αξιοποιούν το θεσμικό πλαίσιο για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

- Αναμορφώσαμε τη Δημοτική Αστυνομία.

- Καταρτίσαμε νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Σήμερα, είμαστε σ’ ένα κομβικό σημείο.

Προτάσσουμε την ουσιαστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, από τους οποίους το 80% κατευθύνεται στην Περιφέρεια. Συγκροτήσαμε, μάλιστα, (για να συνδράμουν τις αναπτυξιακές της πρωτοβουλίες) τις εταιρίες «Νομός» και «Δήμος Α.Ε.».

Άμεσης προτεραιότητας είναι και η ολοκλήρωση των έργων που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο όραμα της «Ψηφιακής» Ελλάδας.

· Αναφέρομαι στο Εθνικό Δημοτολόγιο, που δίνει στους δημότες τη δυνατότητα να παίρνουν αμέσως τα πιστοποιητικά που ζητούν, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

· Αναφέρομαι στο Εθνικό Ληξιαρχείο, με βάση το οποίο δημιουργείται η Ψηφιακή Ταυτότητα του Έλληνα.

· Αναφέρομαι στις «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες», με τις οποίες σχεδόν 500 από τους μικρότερους Δήμους απέκτησαν παρουσία στο διαδίκτυο.

Μείζονος σημασίας, για το επόμενο διάστημα, είναι η ριζική αναμόρφωση της Διοικητικής Δομής της Χώρας. Μια μεταρρύθμιση που ανεστάλη προσωρινά, εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης. Μια μεγάλη μεταρρύθμιση που περιλαμβάνει τρεις, καίριας σημασίας, τομές:

· Τομή πρώτη: Η δημιουργία λιγότερων (περίπου, 350) και άρα πολύ ισχυρότερων Δήμων.

· Τομή δεύτερη: Η τόνωση της αποκέντρωσης, με τον εκσυγχρονισμό των Οργανισμών των Περιφερειών και τη θεσμοθέτηση αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων, για κάθε Νομό.

· Τομή τρίτη: Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού, με αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει αποφασιστική συμβολή στον προγραμματισμό της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής. Συνοπτικά: Με τη συμμετοχή της στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, με την επιστράτευση των νέων τεχνολογιών, αλλά και με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έπεται, η Αυτοδιοίκηση αποκτά νέα δυναμική.

Άμεσης προτεραιότητας, (ιδίως για τα μεγάλα αστικά κέντρα) είναι η εμπέδωση της δημόσιας τάξης και η διασφάλιση της ομαλής οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Σεβόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει, να διεκδικεί, να διαμαρτύρεται. Οφείλουν, όμως, και οι διαμαρτυρόμενοι να σέβονται τα δικαιώματα εκατομμυρίων άλλων. Δεν μπορεί λίγες δεκάδες άνθρωποι να κλείνουν, κάθε μέρα, τους δρόμους και να ταλαιπωρούν εκατομμύρια άλλους. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να συνεχίζεται. Και, σίγουρα, δεν θα συνεχιστεί.

Θέλω, ακόμη, να υπογραμμίσω ότι σχεδιάζουμε και άλλη αλλαγή στις διατάξεις,που αφορούν το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Είναι επιτακτική ανάγκη…

- να προσαρμοστεί η λειτουργία των Πανεπιστημίων μας στα όσα, ήδη, ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

- Να μην ταυτίζεται το Πανεπιστημιακό Άσυλο με την ασυλία στην παράνομη και καταστρεπτική μανία.

Απόφασή μας είναι να ενισχύσουμε και τη συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στα προβλήματα, που εγείρονται από τη μη νόμιμη μετανάστευση.

- Εντείνουμε διαρκώς τους ελέγχους.

- Αυστηροποιούμε τις διατάξεις που αφορούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

- Βάζουμε τέλος στις εστίες της παρανομίας, που αμαυρώνουν την εικόνα συνοικιών και δρόμων.

- Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε, ταυτόχρονα, σημαντικά βήματα στη διαμόρφωση Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Έχουμε, για όλα αυτά, ξεκάθαρες θέσεις. Ναι, στους μετανάστες, που εργάζονται νόμιμα στον Τόπο μας. Ναι στην κοινωνική τους ενσωμάτωση. Όχι, όμως, στα ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμων μεταναστών. Όχι, στους σύγχρονους δουλέμπορους.

Οι συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με έναν τρόπο: Με καθαρές επιλογές και τολμηρές αποφάσεις. Από την πλευρά μας καταθέσαμε συγκροτημένη δέσμη δράσεων στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης Οικονομικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ επιμένει…

- να αοριστολογεί

- να μοιράζει εξωπραγματικές υποσχέσεις,

- να παρουσιάζει κενές σελίδες.

Υποστηρίζει πως μπορεί να λύσει δύσκολα προβλήματα με ευχάριστες αποφάσεις. Μιλά για Σχέδιο, μα δεν λέει τίποτε συγκεκριμένο. Αποδεικνύει, τελικά, πως δεν έχει καμιά οικονομική πολιτική.

Οι διαφορές μας είναι μεγάλες. Οι διαφορές μας είναι καθοριστικής σημασίας για το αύριο της Χώρας.

Οι εκλογές του Οκτώβρη είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του Τόπου. Αξίζει να παλέψουμε, όλες και όλοι, μαζί: Απέναντι στην αποχή. Αλλά και απέναντι στον ανεύθυνο και ακραίο λαϊκισμό. Ας βάλουμε στην άκρη πικρίες, δυσαρέσκειες, επιφυλάξεις. Στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις δεν έχουμε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Εκείνο που προέχει, τώρα, είναι το εθνικό συμφέρον. Και το εθνικό συμφέρον επιτάσσει υπευθυνότητα, σοβαρότητα, στιβαρότητα.

Η κρισιμότητα των καιρών δεν προσφέρεται, ούτε για πειραματισμούς, ούτε για αποστασιοποίηση. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί συμμετοχή. Πιστεύω βαθιά στην ωριμότητα των Ελλήνων. Πιστεύω ότι θα επιλέξουν την αλήθεια. Πιστεύω ότι θα διαλέξουν λύσεις και όχι αδιέξοδα. Πιστεύω στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. ΕΙΜΑΣΤΕ η μόνη πολιτική δύναμη που έχει τις αναγκαίες λύσεις. Έχουμε τη δύναμη να διορθώνουμε τα λάθη μας. Έχουμε την τόλμη να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, που εγγυώνται ασφαλή και σίγουρη διέξοδο.

Αποφάσεις που μπορούν να μεταβάλουν τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία. Με τη δική σας βούληση και συμμετοχή μπορούμε να διασφαλίσουμε μια καλύτερη προοπτική. Μπορούμε να θεμελιώσουμε τη νέα ελπίδα. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Προσωπικά, σας βεβαιώ πως θα κάνω ό,τι έκανα σ’ ολόκληρη την πολιτική διαδρομή μου. Θα επιμείνω σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο της ευθύνης. Στη πρώτη γραμμή της μάχης ! Παλεύω και θα συνεχίσω να παλεύω ειδικά στα δύσκολα για το μέλλον του Τόπου μας. Έχω ακλόνητη πίστη στην Πατρίδα μας. Έχω εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και τους Έλληνες".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ...

Έχουμε φρέσκες πληροφορίες...!

Έρχονται νέες δημοσκοπήσεις στα Κυριακάτικα φύλα των εφημερίδων, που καταγράφουν τάσεις ανοίγματος της ψαλίδας, όπως επίσης και αρνητικές καταγραφές για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Κώστα Καραμανλή εντός της εβδομάδος.

Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι η συνέντευξη στο Mega δεν ήταν επιτυχημένη καθώς οι απαντήσεις του Πρωθυπουργού ήταν τουλαχιστον αντιφατικές και το κλίμα είναι "βαρύ".

Την ίδια στιγμή στην Ιπποκράτους, οι ετοιμασίες για την αυριανή συνέντευξη, του Γ. Παπανδρέου, στη ΔΕΘ είναι στο επίκεντρο...αξίζει να σημειωθεί ότι θέλουν αύριο ο Παπανδρέου να είναι, απόλυτα πειστικός άλλα...και "Πρωθυπουργός".

Τέλος να σημειώσουμε ότι τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στη Ρηγίλλης, θεωρούν το θέμα της αυτοδυναμίας... λήξαν!

Θεωρούν και οι δυο πλευρές, αν ως τις εκλογές δεν γίνει κάτι το συνταρακτικό, ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει 152-154 έδρες στη νέα βουλή.

Υπομονή όμως, μέχρι τη 4η Οκτωβρίου ο δρόμος είναι μακρύς...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ

Διαβάζουμε σήμερα από την Καθημερινή:

"Αξίζει τον κόπο να καταγράψουμε τα σημεία στα οποία συμφωνούν τα δύο μεγάλα κόμματα εν μέσω της προεκλογικής έντασης. Οταν ο προεκλογικός πυρετός περάσει και καθήσει η σκόνη ο τόπος θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με μεγάλα προβλήματα. Και τότε θα είναι σημαντικό να υπάρξει συναίνεση ηττημένων και νικητών στα στοιχειώδη και αυτονόητα, όπως τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, τον εκλογικό νόμο κ.ά. Η παράδοση θέλει την αξιωματική αντιπολίτευση να μη στηρίζει ποτέ σχεδόν την κυβέρνηση σε δομικές μεταρρυθμίσεις με πολιτικό κόστος. Μόνο όταν αυτή η συμπεριφορά αλλάξει θα πάει μπροστά η χώρα και θα ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο στον οποίο την ωθούν από τη μια η στείρα αντιπολίτευση και από την άλλη ο φόβος του πολιτικού κόστους".

Σημείωση πρώτη: Έχει δίκιο η εφημερίδα, όταν μιλά για "στείρα αντιπολίτευση", η οποία δεν προσφέρει τίποτα στον τόπο. Μια παρωχημένη συμπεριφορά που πρέπει να ανατραπεί σύντομα.

Σημείωση δεύτερη: Μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ακόμη και σε δυο - τρία βασικά Εθνικά θέματα, μας φοβίζει.

Θα συναινέσουν για το καλό ποιου;

Του Ελληνικού λαού ή των συμφερόντων που μέχρι σήμερα και οι δυο υπηρέτησαν αδιάκοπα(μένει να δούμε τι θα κάνει και το ΠΑΣΟΚ από την 4η Οκτωβρίου);

Κρατάμε τις επιφυλάξεις μας...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

MH ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ!

"Η εποχή χρειάζεται την πείρα και όχι τους πειραματισμούς" δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος (με θλίψη) στη "μεγάλη απώλεια" πολιτικών, όπως ο Κ. Σημίτης, ο Α. Παπαδόπουλος, ο Χρ. Βερελής, ο Α. Αλαβάνος και η Α. Μπενάκη...

Αλλα κόμματα προβάλλουν την "αποστράτευση" παλαιότερων στελεχών και την αντικατάστασή τους με νεότερα σαν μια πολλά υποσχόμενη ανανέωση. Ο ΛΑ.Ο.Σ. πάλι εκτιμά πως πρόκειται για επικίνδυνους πειραματισμούς.

Καμία απ' τις δύο απόψεις δεν είναι σωστή.

Γιατί τα κόμματα έχουν ταξική αναφορά, που καθορίζει την πολιτική τους. Αυτό το κρίσιμο στοιχείο προσπαθούν να αποκρύψουν όλοι όσοι έχουν κάθε λόγο να μιλούν περί διαγραμμάτων, αλλά όχι επί της ουσίας.

Η ανανέωση προσώπων δε σηματοδοτεί ανανέωση πολιτικής...,


ούτε πειραματισμούς πάνω στην κεντρική πολιτική κατεύθυνση των κομμάτων. Κατά καιρούς ήταν πολλοί αυτοί, νέοι, άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, που επιστρατεύτηκαν για να προσδώσουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων λίγη απ' τη "λάμψη" τους, για να θαμπώσουν μ' αυτήν το πολιτικό κριτήριο που πρέπει να πρυτανεύει στη συνείδηση των ανθρώπων του κόσμου.

Ούτε στο παραμικρό δεν επηρέασαν την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους. Και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Γιατί όλοι καλούνται να υπηρετήσουν μια συγκεκριμένη και δοσμένη απ' τα συμφέροντα πολιτική, όχι βεβαίως να την αλλάξουν.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η "ΔΙΑΦΟΡΑ"

Οταν η ΝΔ ανέβηκε στην κυβέρνηση, στον πρώτο προϋπολογισμό που συνέταξε, στον προϋπολογισμό του 2005, το "δώρο" που έκανε στον ελληνικό λαό ήταν να του επιβάλει έμμεσους φόρους ύψους 23,7 δισ. ευρώ.

Σήμερα, που ο κ. Καραμανλής διεκδικεί νέα "νωπή εντολή", το εξοντωτικότερο και αντιλαϊκότερο είδος φορολογίας, οι έμμεσοι φόροι έχουν εκτιναχτεί (προϋπολογισμός 2009) στα 34,2 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια: Μέσα στην πενταετία της ΝΔ, οι έμμεσοι φόροι, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιβαρύνουν μισθωτούς, συνταξιούχους και που σχεδόν στο σύνολό τους καταβάλλονται από τα λαϊκά στρώματα, αυξήθηκαν κατά 44,3%!

Αυτά επί ΝΔ...

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, τώρα, αρχής γενομένης από τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι τον τελευταίο πολιτευτάκια της Ιπποκράτους, το "δυνατό τους χαρτί", λένε, είναι η φορολογική πολιτική τους.

Για να δείτε πόσο... πλάκα έχει το πράγμα (να ακούς το ΠΑΣΟΚ να τάζει "δίκαιη" φορολογική πολιτική), αρκούν μερικοί επίσημοι αριθμοί:

Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το έτος 1999 προέβλεπε έμμεσους φόρους ύψους 16,6 δισ. ευρώ. Με τον προϋπολογισμό του 2004, τον τελευταίο προϋπολογισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι έμμεσοι φόροι ανήλθαν στα 23,9 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια: Στην πενταετία του ΠΑΣΟΚ (1999 - 2004) οι έμμεσοι φόροι αυξήθηκαν κατά 43,9%!

Αυτή είναι η φορολογική πολιτική της ΝΔ. Αυτή είναι και η φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αύξηση έμμεσων φόρων 44,3%, ο ένας, αύξηση έμμεσων φόρων 43,9%, ο άλλος!

Τέτοια "διαφορά"...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com