Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ


Ο Καραμανλής σήμερα πήγε στο debate να διεκδικήσει την τελευταία πιθανότητα του να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Η πιθανότητα αυτή βασίστηκε στην αδύναμη επικοινωνιακή ικανότητα του Γιώργου Παπανδρέου καθώς ο Καραμανλής δεν είχε κάτι καινούριο να μας πει . Δεν είχε ούτε έργο να παρουσιάσει ούτε κάποιο σχέδιο για την χώρα .

Το σχέδιο χάλασε...λόγω Παπανδρέου .

Πριν το σημερινό debate , προσπαθούσα να κατανοήσω την επιμονή του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε μια τηλεμαχία με τον Κώστα Καραμανλή την ώρα που είχε ήδη εξασφαλίσει μια μεγάλη διαφορά . Σήμερα , κατάλαβα το γιατί .

Είδαμε τον καλύτερο Παπανδρέου των τελευταίων ετών ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σίγουρος για τον εαυτό του σε ένα στυλ debate που του ταιριάζει . Έπαιξε επιθετικά και κέρδισε . Καμία σχέση με την κακή του εμφάνιση στο debate των 6 .

Ο Καραμανλής ήταν...σκιά του εαυτού του . Ένας πρωθυπουργός που πάει στο debate με βασικά επιχειρήματα την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κι ένα ΦΕΚ του 2002 που αποδεικνύει(!!!) ότι ο Παπανδρέου δεν αγαπά το περιβάλλον , είναι ένας απερχόμενος πρωθυπουργός .


Πώς να μην κλέψει τις εντυπώσεις ο Παπανδρέου όταν ο Καραμανλής επιμένει να υποστηρίζει ότι κυβέρνηση με τρόπο διαφανή και χωρίς να υπηρετήσει συμφέροντα ;

Πώς να πείσει ο Καραμανλής όταν παρουσιάζεται και πάλι υπέρμαχος του κλεισίματος στη Βουλής ;

Ο Καραμανλής δεν ανέφερε ούτε μια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομική κρίση ! Ούτε μια ! Περιορίστηκε στο να σχολιάζει τα λεγόμενα του Γιώργου Παπανδρέου...!

Ξαναγράφω αυτό που έγραψα και πριν το debate . Οι εκλογές δεν θα κρίνονταν σήμερα . Και δεν κρίθηκαν . Τα δυο debates αποτελούν παρελθόν .

Δημοσκοπήσεις δεν θα δούμε να δημοσιεύονται στις εφημερίδες με τη γνώμη των πολιτών για το debate .

Νομίζω ότι σήμερα καταλάβατε όλοι το γιατί...


Όλα τα είπα για μας η Παραπολιτική...αύριο τα γενικότερα σχόλια μας και για τις δυο τηλεμαχίες.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Άλλο πνεύμα, άλλη αύρα, άλλος πολιτικός.

Σε πρώτο πληθυντικό απευθύνεται στον Καραμανλή, τον κοιτά στα μάτια και εκπέμπει σιγουριά.

Τον στρίμωξε άγρια τον Καραμανλή ο "Γιωργάκης"...

Έχουμε την εντύπωση ότι ο κ. Καραμανλής έχασε σήμερα, κάθε πιθανή ευκαιρία να "συμμαζέψει" τις απώλειες.

Απαντά συνεχώς..."θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις", ενώ για όλα τα κακά ευθύνεται αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ, ξέχασε την Παγκόσμια κρίση σήμερα.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ

Σήμερα θα δούμε κάτι καινούργιο.

Θα δούμε για πρώτη φορά τους δυο εν δυνάμει πρωθυπουργούς σε μια "ενώπιος ενωπίον", τηλεμαχία.

Ελπίζουμε να είναι μια πολύ περισσότερο ενδιαφέρουσα διαδικασία από εκείνη, που παρακολουθήσαμε χθες.


Έχουμε την αίσθηση ότι σήμερα κάτι θα βγει...κάτι διαφορετικό.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ DEBATE

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις μεταξύ Καραμανλή - Παπανδρέου, από την χθεσινή τηλεμαχία.



Πιο θετικός επικοινωνιακά, αλλά μέχρι εκεί, ο κ. Καραμανλής.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΒΡΑΔΥΑ

Μια στιγμή που μας έφερε τις, αλήστου μνήμης, στιγμές της ΔΕΘ 2008, εκείνες ναι...που ο κ Καραμανλής κάλυψε όλους τους συνεργάτες του πίσω από το..."ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"!



Κάλυψε απόλυτα τον κ. Σουφλιά, ενώ μας είπε ότι παρά τα εκατομμύρια στρέμματα Δασικών εκτάσεων που έγιναν στάχτη...σβήστηκαν και μερικές πυρκαγιές!

Τι να πει κανείς μωρέ...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ DEBATE

Οι δηλώσεις Παπαρήγα και Τσίπρα πριν την είσοδο τους στο Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ.



Εύστοχες και οι δυο τοποθετήσεις.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!

Διαβάζουμε, επίσης στο ΒΗΜΑ, την άποψη της εφημερίδας για το χθεσινό debate:

"Oσα καταμαρτύρησαν οι δημοσιογράφοι και μερικοί από τους έξι αρχηγούς κομμάτων ήσαν ορθά και έτσι καταλήξαμε πάλι σε ένα ψεύτικο ντιμπέιτ (αγγλικά και γαλλικά σημαίνει: σε βάθος συζήτηση) με τους παράλληλους μονολόγους των επικεφαλής, οι οποίοι- όπως ήταν φυσικό- απήγγειλαν τα όσα ακούμε εδώ και μερικές εβδομάδες. Αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των (υποβαθμιζόμενων) δημοσιογράφων, οι μονόλογοι αποδείχθηκαν περιττοί και επαναληπτικοί".

Δεν έχει άδικο το Βήμα, πρέπει η θεσμοθετημένη πλέον πολιτική, προεκλογική Τηλεμαχία, να αλλάξει άρδην τη μορφή της.

Είναι όμως μια συζήτηση η οποία, σωστά επισήμανε χθες στον πρόλογο της ως συντονίστρια της τηλεμαχίας, η κ. Χούκλη, πρέπει να γίνει σε "νεκρό" πολιτικά χρόνο.

Ίδωμεν...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΙΑΡΡΟΕΣ...

Διαβάζουμε στο σημερινό Βηματοδότη:

"Η δημοσίευση δημοσκοπήσεων απαγορεύτηκε, συνεπώς έχουν επιστρατευτεί μέθοδοι του Μαντείου των Δελφών για τη διάδοση των πληροφοριών που προέρχονται από τις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Συνεργάτης μου που παραμονεύει στους διαδρόμους της Ιπποκράτους άκουσε χθες να λέγεται πίσω από μια κλειστή πόρτα ότι θα έπρεπε να μπει ένας υδραυλικός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αντιπάλου κόμματος για να συγκρατήσει τις «διαρροές» που εμφανίστηκαν αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του εν λόγω ψηφοδελτίου. Ο συνεργάτης μου άνοιξε απότομα την πόρτα και ρώτησε: «Πόσο μεγάλες διαρροές;». Το στέλεχος του ΠαΣοΚ ανέβηκε αμέσως σε ένα τρίποδο, μάσησε τσίχλες νικοτίνης (καθώς στην Ιπποκράτους έχει απαγορευτεί το κάπνισμα) και απάντησε με βλέμμα απλανές ότι η Δευτέρα της αντίπαλης συσπείρωσης ήταν χειρότερη από εκείνη της Κυριακής. Τέτοια μαθαίνει η Φάνη και πεισμώνει ακόμα περισσότερo".

Σίγουρα καταλαβαίνει και ο πλέον αστοιχείωτος σε πιο κόμμα, αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ο Βηματοδότης.

Εμείς απλά να σας ενημερώσουμε ότι είναι αλήθεια , οι διαρροές της ΝΔ, μοιάζουν σαν λάστιχο με δεκάδες "ουλές" σε όλο του το μάκρος.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας...δημιούργησε μερικές "ουλές" ακόμη...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ...ΕΝΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Ομολογουμένως, αρκετά κυνική η ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας του γηπέδου του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με την οποία "γήπεδο και εμπορικό κέντρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα"!

Είναι και ...συμβολική, θα λέγαμε, αν και είμαστε βέβαιοι πως δεν ήταν αυτός ο στόχος των συντακτών της.

Γιατί κάθε γήπεδο (ποδοσφαίρου ή άλλου αθλήματος) που κατασκευάζεται είναι "δεμένο" με κάποιο εμπορικό κέντρο. Όπως και ο αθλητισμός, γενικώς, είναι συνδεδεμένος με την εμπορευματοποίηση.

Αυτή πάλι, με τη σειρά της, είναι "δεμένη" με το κέρδος, οπότε και ο αθλητισμός είναι δεμένος με το κέρδος, όπως και όσοι εμπλέκονται με αυτόν με οποιονδήποτε τρόπο.

Κι αν δεν αποδεχθούν να υπηρετούν το κέρδος, τότε το "σύστημα" τούς ξερνάει ως ...μη επαγγελματίες, "παλαιολιθικούς" ή ποιος ξέρει τι άλλο.

Όσο για το δικαίωμα των ανθρώπων στον αθλητισμό, των απλών καθημερινών ανθρώπων που δικαιούνται να έχουν αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής και υγείας, αυτό φαίνεται πως ...

...δεν "κολλάει" με το κέρδος.

Μόνο όταν το "δικαίωμα" γίνει και αυτό "εμπόρευμα", μπορούν να το αντιληφθούν κι, ίσως, μας κάνουν τη ...χάρη να το αναπτύξουν (με το αζημίωτο, φυσικά).

Έως τότε, εμείς οφείλουμε να είμαστε καλοί τηλεθεατές αγώνων (και να παρακολουθούμε και τις ενδιάμεσες διαφημίσεις), ή, ακόμη καλύτερα, φανατικοί των γηπέδων και, ει δυνατόν, των προέδρων...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Λια Κοσιώνη: Σοβαρή χωρίς λαϊκίστικες κορόνες, μοιάζει σαν ελπίδα ανάμεσα στο σάπιο δημοσιογραφικό κατεστημένο. Ελπίζουμε να μην την αναγκάσουν τα συμφέροντα να υποβιβάσει την ποιοτική της παρουσία.

Κωνσταντάτος: Σωστός, συνεσταλμένος. Ακόμη ένα μπράβο σε έναν αξιοπρεπέστατο επαγγελματία δημοσιογράφο.

Λιάτσος: Τυπικός επαγγελματίας, υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα που τον έστειλαν στο debate.

Ευαγγελάτος: Έχασε λίγο την μπάλα....δεν μας άρεσε ιδιαίτερα.

Τσίμας: Σχετικά καλός, δεν σεβάστηκε ιδιαίτερα τα χρονικά περιθώρια που του δόθηκαν.

Σροιτερ: Έκανε σκληρές ερωτήσεις, να και βρέθηκε εκτός θεματικής ενότητας αρκετές φορές και μάλιστα συνειδητά. Επίσης λαϊκίζει, μάλλον επικίνδυνα.

Χούκλη: Εκφωνούσε διαρκώς την πιο εκνευριστική φράση της συζήτησης..."Σας ευχαριστώ πολύ''...όταν κάποιος πολιτικός ή δημοσιογράφος, σε ελάχιστο χρονικά περιθώριο εκτός του προκαθορισμένου χρονικού ορίου, προσπαθούσε να ολοκληρώσει. Αδίκως και εκνευριστικά για εμάς πιεστική.

Αύριο θα επανέλθουμε με ένα γενικότερο σχόλιο, για τη σημερινή τηλεμαχία...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΕΛΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Καραμανλής: Θεωρεί ότι το άσυλο, κυοφορεί την βια και τις υλικές καταστροφές όπως το Δεκέμβριο... Aγωνίστηκε να "ψαρέψει" ψήφους εκ των Δεξιών, αλλά μάλλον θα τα καταφέρει καλύτερα αύριο, όπου ο Καρατζαφέρης θα είναι εκτός τηλεμαχίας. Όπως συνήθως, επιδόθηκε σε υστερικούς λεονταρισμούς μακρυά από πολιτική ουσία.

Παπανδρέου: Πολλά σαρδάμ, έχασε τον αρχικό δυναμισμό, ευτυχώς για εκείνον ο κ. Καραμανλής δεν βελτίωσε την εικόνα του. Ακόμη μια φορά θα σημειώσουμε την αντιδραστική θέση του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ για την Ανωτάτη Εκπαίδευση και την δημιουργία Ιδιωτικών Ιδρυμάτων.

Παπαρήγα: Θα είχε αποκομίσει τα θετικότερα σχόλια μας σε σύγκριση με τους υπολοίπους, αλλά συνέχισε σε όλη τη διάρκεια της τηλεμαχίας, να απευθύνετε σαν να είχε απέναντι της κομματικό ακροατήριο.

Τσίπρας: Φρέσκος αλλά χωρίς σαφείς πολιτικές τοποθετήσεις. Ζήτησε την εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα εντός των ακαδημαϊκών χώρων...δε το περιμέναμε.

Καρατζαφέρης: Ίδιος και απαράλλακτος, αλλά μάλλον ο περισσότερο κερδισμένος, μιας και με τις τοποθετήσεις του, εμφανίστηκε καταλληλότερος "διαχειριστής" της πολυκατοικίας.

Χρυσόγελος: Το βασικότερο στοιχείο, είναι εκείνο που σχολιάσαμε και αρχικά, δεν δείχνει να είναι κομματικός ακόλουθος αλλά ιδεολόγος. Σίγουρα κάτι σημαντικό κέρδισαν οι Οικολόγοι σήμερα.


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com