Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Το εδώλιο του κατηγορημένου "δείχνουν" οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας στους δύο ειδικούς φρουρούς, που φέρονται να ευθύνονται για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Οι Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης παραπέμπονται να δικαστούν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και άμεση συνέργεια σε αυτήν, ενώ παρατείνεται και η προσωρινή κράτησή τους έως την δίκη.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος δήλωσε ότι επιβεβαιώνονται όσα έλεγαν οι συγγενείς του 15χρονου, ότι δηλαδή πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, και διαψεύδονται οι προκλητικοί ισχυρισμοί των κατηγορουμένων.

Υ.Γ Ποιος θυμάται σήμερα τον Αλέξη ;
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολλά έχουμε ακούσει και έχουμε ξανακούσει για το σκάνδαλο της Siemens...

Το μόνο σίγουρο ότι τα δυο κόμματα εξουσίας και οι εκπρόσωποι τους έχουν συμμετάσχει στην υπόθεση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...


Επίσης ξέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει 3 φορές στη βουλή αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Δε ξέρουμε όμως ότι και το
1954 υπήρξε ένα παρόμοιο αίτημα, περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για μια αντίστοιχη σκανδαλώδη υπόθεση εν ονόματί..Siemens.

Μάλιστα η υπόθεση του 1954 είχε προκαλέσει την παραίτηση του τότε υπουργού
Σπύρου Μαρκεζίνη.

Η συνέχεια αύριο σε 3 ειδικές αναρτήσεις, για το σκάνδαλο της Siemens και τη διαχρονικότητα του, γέννημα θρέμμα
... του πολιτικού μας συστήματος!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Ολο και περισσότερο αποκαλύπτεται ότι η πολυδιαφημισμένη "κινητικότητα" που προωθεί η ΕΕ για φοιτητές και αποφοίτους ανώτατης εκπαίδευσης, δεν είναι τίποτε άλλο από μια μύηση στην εργασιακή περιπλάνηση εντός ΕΕ, ανάλογα με τις ανάγκες των ευρωπαϊκών πολυεθνικών σε φθηνό εργατικό δυναμικό.

Χτες η Κομισιόν βράβευσε 65 εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξή τους στην κινητικότητα φοιτητών και, συγκεκριμένα, επειδή εφαρμόζουν πλήρως το σύστημα πιστωτικών μονάδων και το "συμπλήρωμα διπλώματος".

Οι πιστωτικές μονάδες δεν είναι τίποτε άλλο από μια μπακαλίστικη αποτίμηση των σπουδών σε νούμερα που οδηγούν σε υποβάθμιση τελικά των σπουδών και σε ένα διαρκές κυνήγι ψευτοκαταρτίσεων. Το "συμπλήρωμα διπλώματος" είναι μια αναλυτική καταγραφή των μαθημάτων που έχει παρακολουθήσει ο κάθε απόφοιτος, προκειμένου να διαλέγει ο εργοδότης τους εργαζόμενους που επιθυμεί με βάση αυτά κι όχι με βάση το πτυχίο (οδηγεί δηλαδή στην πλήρη αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος).

Υποστήριξη της κινητικότητας, δηλαδή, κατά την Κομισιόν είναι η προώθηση των μέτρων εκείνων που κατακερματίζουν τις σπουδές, υποβαθμίζουν τα πτυχία και καθιστούν τους αποφοίτους "ευέλικτους" και ευάλωτους απέναντι στις απαιτήσεις του εκάστοτε εργοδότη.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΥΔΕΥΣΗ "ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Δ. Νίνος, εκφράζει την ενόχλησή του για τις δηλώσεις του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ι. Γρυσπολάκη, ο οποίος είπε ότι το επίπεδο σπουδών στα Πολυτεχνεία και τα ΤΕΙ είναι διαφορετικό. Χαρακτηρίζοντας συντεχνιακή τη νοοτροπία του πρύτανη, ο Δ. Νίνος τον ρωτά μεταξύ άλλων: "Το ακαδημαϊκό έτος 2008 - 2009 όπως και το προηγούμενο 2007 - 2008, στα ΤΕΙ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 13 - 15 εβδομάδες διδασκαλίας ανά εξάμηνο σπουδών. Πόσες εβδομάδες διδασκαλίας πραγματοποιήθηκαν τα αντίστοιχα ακαδημαϊκά έτη στο Πολυτεχνείο Κρήτης;". Ουσιαστικά, δηλαδή, υπονοεί ότι το επίπεδο σπουδών στα ΤΕΙ δεν υπολείπεται των πανεπιστημίων, επειδή στα ΤΕΙ τα τελευταία χρόνια γίνεται περισσότερος χρόνος μάθημα. Αυτό, μάλιστα, είναι κριτήριο! Εκτός και αν θέλει να υπονοήσει ότι τα ΤΕΙ δεν υπολείπονται των πανεπιστημίων επειδή εκδηλώνονται λιγότερες κινητοποιήσεις απ' ό,τι στα πανεπιστήμια!

Αλλο επιχείρημά του είναι ότι η υψηλότερη βάση εισαγωγής στο ΤΕΙ Αθήνας είναι στο 19,5, λες και το επίπεδο των σπουδών στο ίδρυμα το καθορίζουν οι επιδόσεις των μαθητών της Γ' Λυκείου στις πανελλήνιες...!

Και στη συνέχεια θέτει το ερώτημα: "Γιατί θα πρέπει να ισχύουν πάντοτε δυο μέτρα και δυο σταθμά, όταν τίθεται το ζήτημα της χρηματοδότησης και της αξιολόγησης των ΤΕΙ έναντι των πανεπιστημίων;". Φυσικά δεν μπορεί κανείς να μην του αναγνωρίσει το δίκαιο του ερωτήματος, μπορεί όμως να θέσει στον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας το ερώτημα: Ποιοι ήταν άραγε εκείνοι που το 2001 πανηγύριζαν για την υποτιθέμενη ''ανωτατοποίηση" και έσπερναν αυταπάτες στον κόσμο των ΤΕΙ...;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΣΒΟΛΗ...!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Ελλάδα δέχεται ...εισβολή! Εισβολή χιλιάδων κακών λαθρομεταναστών, που θέλουν να χαλάσουν το μικρό μας (ευρωπαϊκό) παράδεισο!

Αν δεν είναι αυτό το μήνυμα που θέλησε να δώσει χτες η κυβέρνηση, τότε ποιο άλλο είναι;

Κι έχεις και το ΠΑΣΟΚ να σιγοντάρει φυσικά το κλίμα, μιλώντας για "προστασία των συνόρων μας"! Πάλι καλά, που δε ζήτησε και επιστράτευση.

Βάλτε πλάι σε αυτά τα συνεχή τηλεοπτικά ρεπορτάζ με τους "τρομαγμένους μαγαζάτορες" και τους "φοβισμένους περιοίκους" και ...δένει το γλυκό μια χαρά.

(Φυσικά, κανείς δεν έχει παράπονο από αυτούς, όταν δουλεύουν 12ωρα και 15ωρα για 20 ευρώ, ή όταν σκοτώνονται σε οικοδομές χωρίς να παίρνει κανείς χαμπάρι).

Επίσης δεν μπαίνουν στον κόπο να μας εξηγήσουν, τι μύγα τσίμπησε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να ξεκινάνε από την Ασία ή την Αφρική προκειμένου να μας κάνουν κακό;

Είναι μήπως ζηλιάρηδες, μας βλέπουν που περνάμε καλά και θέλουν να μας τα χαλάσουν; Είναι, γενικώς, κακοί άνθρωποι ή μήπως ανήκουν σε επεκτατικούς λαούς, που τα θέλουν όλα για τον εαυτό τους;

Το ότι οι χώρες τους έχουν ξεζουμιστεί από τη λεγόμενη "πολιτισμένη Δύση" (στην οποία είμαστε περήφανοι να ανήκουμε), και στη συνέχεια έχουν αποσταθεροποιηθεί, βομβαρδιστεί και κατακτηθεί, είναι (να υποθέσουμε) ασήμαντη λεπτομέρεια.

Τα απολυταρχικά καθεστώτα, που καταπατούν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, σκοτώνουν και φυλακίζουν, είναι επίσης ζήτημα ανάξιο λόγου.

Τέλος, η έλλειψη φαγητού, νερού, φαρμάκων, εκπαίδευσης και γενικώς μέλλοντος, προφανώς (για τους κυβερνώντες και όσους συμφωνούν μαζί τους) δεν είναι και λόγος να φύγεις από τον τόπο σου...

Λες και δεν ξέρουμε σ' αυτήν τη χώρα από μετανάστες και ξενιτιές... Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com