Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΚΡΙΜΑ!

Αφήσαμε τελευταίο τον κ. Παπανδρέου. Ο οποίος ήταν σταθερός και κυρίως έμοιαζε σίγουρος για τη συνέχεια, για το αύριο.

Αλλά δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ, πολιτικά έχει απογοητεύσει!

Ακόμη και χθες ένας καλός Παπανδρέου, ένας περισσότερο
συγκεκριμένος Παπανδρέου, δεν κατάφερε να πείσει ότι δεν θα ακολουθήσει αντιδραστικές πολιτικές για την Παιδεία σε περίπτωση που κυβερνήσει τη χώρα.

Δεν έπεισε με λίγα λόγια, ότι ταν επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, θα τον καθοδηγήσει σε αυτήν ο
λαός και όχι συμβουλάτορες και επικοινωνιολόγοι.

Καλύτερος από τους υπόλοιπους στην εμφάνιση, αλλά στην πολιτική οι πράξεις καθορίζουν την κατεύθυνση. Και στις πράξεις το ΠΑΣΟΚ δεν υπολείπεται και πολύ της ΝΔ.


Κρίμα
!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ

Αρκετά νευρικός, χωρίς υπομονή ο κ. Αλαβάνος!

Γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει την καιροσκοπία του και τις πολιτικές επιλογές εκείνες, που δεν ταιριάζουν σε καμιά περίπτωση, σε έναν προοδευτικό χώρο.

Συνεχίζει να καταγράφει τα γεγονότα του Δεκέμβρη ως, "εξέγερση". Οι εξεγέρσεις, ιστορικά, φέρνουν τις κοινωνίες μπροστά σε τολμηρές κοινωνικές αλλαγές, προς όφελος των λαών.


Πιστεύουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα έχει προβλήματα συνοχής, δε γνωρίζουμε αν προκύψει μέσα από τις πιθανές αυτές διεργασίες, η διάσπαση, όπως σχετικά ρωτήθηκε χθες ο Α. Αλαβάνος.


Βέβαια αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Αλαβάνος, σπάνια αφήνει κενά στις απαντήσεις και τις διατυπώσεις του. Ως εκ τούτου χθες στάθηκε μερικώς καλύτερα από τους προαναφερθέντες. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

"Τα λάθη του παρελθόντος" - "περνάμε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία"-"όλα ερευνώνται" - "Η χώρα μας καταγράφει ανάπτυξη μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης" - "προχωράμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στηρίζοντας τα μικρομεσαία στρώματα".
ΕΛΕΟΣ!
Ο Πρωθυπουργός κ Κώστας Καραμανλής, μας έχει καταστήσει απαυδόμενους με τα όσα, επανειλημμένα, υποστηρίζει. Ούτε μια τελεία, ούτε μια χειρονομία δεν έχει τροποποιήσει από το 2004 και εντεύθεν.

Χθες, όπως κάθε φορά, μας θύμισε ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, που χτυπά τις στιγμές εκείνες που το έχουν ρυθμίσει.

Έχει κουράσει τόσο η πολιτική του, όσο και προσωπικά ο ίδιος!

Οπότε του δίνετε η ευκαιρία, στήνει εκ νέου μια νέα ΔΕΘ, μια νέα κυνική εμφάνιση που αιθεροβατεί, έχοντας πλέον χάσει την κοινωνική του επαφή.

Μάλιστα χθες είχε το θράσος να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ, επειδή έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους συνταξιούχους. Σας παραθέτουμε μερικές εικόνες για να θυμηθούμε κάποια γεγονότα...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΚΡΑΙΟΣ...ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ


Ο Γ. Καρατζαφέρης, κακός, χωρίς ουσιαστικό λόγο και κυρίως με μηδενικό κοινωνικό έρεισμα!

Ερωτώμενος για τα περί ίδιας πολυκατοικίας με τη ΝΔ, παρα το ότι η Κυβερνητική παράταξη έχει εκφράσει την θετική της πρόθεση γα την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, σε σχέση με την κάθετα αρνητική στάση του ΛΑΟΣ, απλά δεν έπεισε.

Τυχοδιώκτης, ακραίος και τελικά επικίνδυνος πολιτικός, αυτή ήταν η εικόνα του πριν τη χθεσινή τηλεμαχία και αυτή συνεχίζει να είναι μετά την ολοκλήρωση της!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΚΚΕ...


Νομίζω απλά κα Παπαρήγα ότι θα μπορούσατε να δώσετε το καλό παράδειγμα. Πάμε σε ένα άλλο καλό παράδειγμα. Εσείς προτείνετε βασικό μισθό 1.400 ευρώ και ζητάτε από την κυβέρνηση να καθιερώσει ένα τέτοιο μισθολόγιο. Γιατί δε δίνετε λοιπόν το καλό παράδειγμα εφαρμόζοντας το μισθολόγιο που εσείς προτείνετε στους δικούς σας υπαλλήλους, στις εκδόσεις σας ή στο Κόμμα; Να δώσετε τα 1.400 ευρώ βασικό μισθό, αντί να ακολουθείτε, όπως σωστά κάνετε, τις συλλογικές συμβάσεις. Και μη μου πείτε ότι δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε, γιατί εάν η Κυβέρνηση το θεσμοθετήσει, θα πρέπει να το κάνετε.
Ερωτηση του κ. Σροιτερ απο το χθεσινο debate.

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Κύριε Σρόιτερ, αυτός ο οποίος δουλεύει για το Κόμμα, πριν απ΄ όλα δεν είναι επάγγελμα.

Α. ΣΡΟΪΤΕΡ: Έχει οικογένεια όμως.

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Καλά, εθελοντικά στρατεύεσαι στο κόμμα και δέχεσαι τους όρους του κόμματος. Θα πάρεις λοιπόν ένα μισθό, ούτε τον κατώτατο, ούτε τον ανώτερο, αλλά το μέσο μισθό.Και πρέπει να σας πω το εξής πράγμα: Αλίμονό μας αν εμείς οι Κομμουνιστές συνδέσουμε -και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας- την προσφορά μας στο Κόμμα, με επαγγελματική αποκατάσταση και με το να ζούμε καλύτερα από κάποιους άλλους. Ξέρετε τι θα έλεγα; Και οι βουλευτές, αν είμαστε εμείς η κυβέρνηση και η εξουσία, ο βουλευτής θα παίρνει το μέσο μισθό, θα δουλεύει στη δουλειά του, θα ανακαλείται από τους κάτω κι όχι μόνο από τους πάνω και τους επάνω-επάνω και θα παίρνει κανονική σύνταξη, ανάλογα με το μισθό του. Αυτά πρέπει να τελειώσουν. Αλλιώς δεν είσαι ανιδιοτελής Κομμουνιστής.

Τι μας είπε η κ.Παπαρήγα ;
Αυτός που δουλεύει ως εργάτης στα πιεστήρια της Τυποεκδοτικής , δεν το κάνει για να ζήσει την οικογένεια του αλλά για το Κόμμα .

Το 2009 υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν με πρώτη προτεραιότητα να συνεχίσουν να παράγουν κέρδος για το Κόμμα κι όχι να ζήσουν τα παιδιά τους !


Μας έκανε ιδιαίτερα κακή εντύπωση η απάντησή της κα Παπαρήγα...! θα σχολιάσουμε και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com