Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Μυρμήγκια 120 εκατομμυρίων ετών...!

Το αρχαιότερο είδος μυρμηγκιού που κατοικεί στον πλανήτη ανακάλυψαν επιστήμονες από το γερμανικό πανεπιστήμιο της Καρλσρούης, στα τροπικά δάση του Αμαζονίου.


Το μυρμήγκι ονομάζεται «Martialis heureka» και θεωρείται ότι βρίσκεται στη γη, στην ίδια μορφή, εδώ και 120 εκατομμύρια χρόνια. «Martialis» ονομάστηκε πιθανώς, λόγω του «επιθετικού» του χαρακτήρα και του γεγονότος ότι έχει πολύ μακριές δαγκάνες.Οι επιστήμονες το ανακάλυψαν κατά λάθος ψάχνοντας μύκητες.

Τα συγκεκριμένα μυρμήγκια, έχουν μήκος 3 χιλιοστά, είναι χλωμά στο χρώμα, ζουν κάτω από τη γη, είναι τυφλά και έχουν επιμηκυμένες δαγκάνες. Επίσης διαθέτουν κεντρί.

Ο βιολόγος Manfred Verhaagh από το πανεπιστήμιο της Καρλσρούης δήλωσε ότι η ανακάλυψη του είδους αυτού είναι «η πιο θεαματική ανακάλυψη της 26χρονης καριέρας του».

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου βρείκαν τομυρμήγκι αυτο στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Η ομάδα βρέθηκε στην περιοχή ερευνώντας μύκητες, όταν κατά λάθος «έπεσαν πάνω» στο μυρμήγκι, το οποίο ονόμασαν «Martialis heureka».

Ο «martialis» μοιάζει πολύ με μικρή σφήκα και η ηλικία του διαπιστώθηκε μέσω τεστ DNA, με γενετικό υλικό από το πόδι του. Σύμφωνα με το Reuters, η προηγούμενη φορά που ανακαλύφθηκε νέο είδος μυρμηγκιού ήταν το 1923.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν στο υπέδαφος του Αμαζονίου καθώς οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ιδιομορφία της συγκεκριμένης περιοχής πολύ πιθανόν να κρύβει και άλλες εκπλήξεις

2 σχόλια:

amelie είπε...

gamato!! sorry kiolas,politikopoihmena mou! apla nomizw oloi exoume katalavei oti h politikh pareitsa mas douleuei psilo gazi k exei xasei to endiaferon tou :p

amelie είπε...

giannh an vreis k alla tetoia mhn amelhseis na ta valeis!

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com