Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ......ΚΑΛΟ!!!!!

Ένα εμβόλιο για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση μιας μορφής καρκίνου του μαστού εξαφάνισε τους όγκους σε δοκιμές σε ποντίκια, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.
Το πειραματικό εμβόλιο καταπολεμά όγκους που παράγουν σε υπερβολικά επίπεδα τον υποδοχέα HER2. Αυτή η ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου αφορά το 30% των ασθενών με καρκίνο του μαστού, από τους οποίους πολλοί δεν βελτιώνονται με τις σημερινές θεραπείες.

»Τόσο τα καρκινικά κύτταρα που αποκρίνονται στις σημερινές στοχευμένες αγωγές όσο και αυτά που είναι ανθεκτικά στις θεραπείες αυτές εκριζώθηκαν πλήρως. Αυτό θα μπορούσε να δώσει λύση για τις γυναίκες με τέτοιους όγκους οι οποίοι γίνονται ανθεκτικοί στις σημερινές θεραπείες» ήταν τα λόγια του καθηγητή Ουέι-Ζεν Ουέι, επικεφαλή των ερευνητών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Ουέιν στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν.

Το εν λόγω εμβόλιο παρουσιάστηκε στην επιθεώρηση Cancer Research της Αμερικανικής Εταιρείας Έρευνας κατά του Καρκίνου και δεν είναι το μόνο που αναπτύσσεται κατά των υποδοχέων HER2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com