Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Προσχολική εκπαίδευση σε απόγνωση!

Νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε νοικιασμένα μαγαζιά, σε διαμερίσματα, σε αίθουσες πολιτιστικών συλλόγων, ακόμα και σε κοντέινερ, πάμπολλες περιπτώσεις πληθωρικών τμημάτων και πολλές ακόμα περιπτώσεις όπου τα προνήπια - μη χωρώντας - μένουν εκτός νηπιαγωγείου, καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα, εκθέτοντας την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα δημόσια νηπιαγωγεία και ότι μπορούν να καλύψουν το σύνολο του πληθυσμού.

Σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) προβλήματα με εντελώς ακατάλληλα, ανεπαρκή και νοικιασμένα κτίρια για νηπιαγωγεία καταγράφονται σε: Ανατολική Αττική, Δάφνη, Υμηττό, Γλυφάδα, Κορινθία, Θεσσαλονίκη (όπου μάλιστα υπάρχουν δυο νηπιαγωγεία σε αίθουσες από αμίαντο και πολλά νηπιαγωγεία σε διπλοβάρδια), Χαλκιδική, Φλώρινα, Γιαννιτσά, Θήβα, Βόνιτσα, Λήμνο, Θεσπρωτία, Ορεστιάδα, Κω, Θήρα και Καρδίτσα.

Περιπτώσεις που έμειναν εκτός όλα τα προνήπια ή μεγάλος αριθμός προνηπίων καταγράφονται σε: Ανατολική Αττική, Κορωπί, Ν. Σμύρνη (όπου υπάρχει λίστα αναμονής για 76 προνήπια), Δάφνη, Υμηττό, Γλυφάδα, Κορινθία. Αντίστοιχα περιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί πληθωρικά τμήματα καταγράφονται σε: Λαύριο, Μαρκόπουλο, Καλύβια, Ν. Σμύρνη, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Κω και Θήρα.

Από την καταγραφή της ΔΟΕ, που συνεχίζει να συγκεντρώνει στοιχεία και από άλλες περιοχές, φαίνεται ότι υπάρχουν και κενά εκπαιδευτικών (από το σύλλογο Κορωπίου καταγγέλλεται ότι λείπουν 14 εκπαιδευτικοί σε 30 νηπιαγωγεία) παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας, ότι φέτος τα κενά είχαν προβλεφθεί εγκαίρως και όλοι οι εκπαιδευτικοί θα ήταν στις θέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com