Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ...ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Συνασπισμός προτείνει για τους μισθούς και το εισόδημα:

1. «Κανένας μισθός να μην υπολείπεται του ορίου φτώχειας» (Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα, 25/9/2008). Δηλαδή 475ευρώ μηνιαίο εισόδημα.

2. «Παροχή διορθωτικής αύξησης στους μισθούς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ύψους 200 ευρώ το μήνα για το 2008 και 100 ευρώ για το 2009» (Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα, 25/9/2008).

3. «Επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2008 - 2009, με στόχο ο κατώτερος μισθός να φτάσει τα 1.300 ευρώ το μήνα» (Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα, 25/9/2008). Πως είναι δυνατόν αρχικά να δηλώνει +200, +100 και εντέλει να ζητά επαναδιαπραγμάτευση?

4. «Βασικό αίτημα (είναι) η εντός τριετίας εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όσον αφορά τον κατώτερο μισθό που βρίσκεται στα 1.250 ευρώ. Συνεπώς, διεκδικούμε κατ' αναλογία και με τις απαραίτητες στρογγυλοποιήσεις, ο κατώτερος μισθός να διαμορφωθεί στα 860 ευρώ από τα 657,89 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το κατώτερο ημερομίσθιο να διαμορφωθεί στα 40 ευρώ από τα 29,39 ευρώ που είναι σήμερα» (πλαίσιο Αυτόνομης Παρέμβασης για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση του 2008). Η συγκεκριμένη πρόταση κυμαίνεται από τα 860-1.250 ευρώ, κάτι είναι κι αυτό παρά τα 475...

5. Θέσπιση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, «το ύψος του οποίου καθορίζεται στο 25% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ (όριο της ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με την ΕΕ(Πρόταση νόμου του Συνασπισμού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Απρίλης 2005). Εδώ σύμφωνα με τα οικονομικά μας δεδομένα ο Συνασπισμός προτείνει 246ευρώ εγγυημένο εισόδημα!

Επίσης γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε την εξής πρόταση για τις εργασιακές σχέσεις:

«Τακτοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εν συνεχεία κατάργηση του θεσμού του συμβασιούχου. Κατάργηση μορφών εργασίας, όπως η ενοικίαση εργαζομένων, οι συμβάσεις έργου ή μίσθωσης υπηρεσιών με δελτίο, επέκταση της προστασίας της εργατικής νομοθεσίας σε κατηγορίες εργαζομένων, που η απασχόλησή τους υποκρύπτει μισθωτή σχέση (π.χ. επέκταση της έννοιας της εξαρτημένης εργασίας υπό το φως των νέων δεδομένων, νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των τηλεργαζομένων)».

Γνωρίζατε κύριοι και κυρίες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όμως ότι οι εκπρόσωποι σας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης αγνοώντας, μη ξέροντας, τι να πούμε και μεις δεν ξέρουμε, την πρόταση του πολίτικου τους φορέα υπερψήφισαν λίγες μέρες πριν την «πρόσληψη» 200 εργαζομένων με μερική απασχόληση στη διεύθυνση Πρασίνου; Τη γνώριζαν και την παραγνώριζαν και φυσικά δεν την αγνοούσαν. Γι' αυτό το βράδυ της Πέμπτης έκαναν πάλι «κωλοτούμπα», μετά την κατακραυγή και καταψήφισαν αντίστοιχη πρόταση της πλειοψηφίας για πρόσληψη 50 εργαζομένων μερικής απασχόλησης στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ακόμα: Τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με τη θέση που επίσημα διατυπώνει η ΓΣΕΕ και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να καθιερωθεί δηλαδή «ανώτατο όριο ποσοστού απασχολούμενων με μειωμένη απασχόληση ίσο με το 10% του προσωπικού με πλήρη απασχόληση της συγκεκριμένης επιχείρησης»; Αυτό πρότεινε η ΓΣΕΕ στην πρόσφατη διαπραγμάτευση της ΕΓΣΣΕ, μ' αυτήν την πρόταση συμφώνησε η παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας στο κανναβάτσο το επίκαιρο και αναγκαίο αίτημα για κατάργηση τώρα της μερικής απασχόλησης.

Καιροσκοπισμοί, αριστερισμοί και κραυγές για πολιτική πρόοδο με αριστερά συνθήματα δεν σημαίνουν ότι είμαστε και πραγματικά αριστεροί κύριε Αλέξη!
Αριστερός είσαι όταν επίσημα διατυπώνεις και διατηρείς αταλάντευτη την θέση
σου, που εκπροσωπεί τις ουσιαστικές ανάγκες του λαού, για το εκάστοτε κοινωνικό,πολιτικό ζήτημα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aporw pws akoma exei toso upsila posostsa o SYRIZA stis dhmoskophseis?
Pantelos anaxiopistos alla kai upokritikh h stash tou.Alla edw na mou peis ka8omaste kai psifizoume xana k xana ekeinous pou mas klevoun 8eorontas to k nomimo, to Tsipra de 8a psifhsoume!
SPOUDASTHS TEI HRAKLEIOU

Ανώνυμος είπε...

PES TA MEGALE!!!
gia emena einai megalh kouventa na peis anaksiopisto ena komma kai an dw oti kapoioi einai upokrites teleiwsan- pethanan gia mena alla to ligotero deixnoun anwrimothta san ta paidakia pou tous perneis ena wraio kai megalo podilato kai peftoun sthn prwth strofh! fanhke sthn mhnush pou efage o Tsipras apo ton "Vgeno"!!! as tous anextoume ligo akoma, edw anexomaste akoma ton Laliwth kai ton Venizelo pou eipe "egw ws mellontikos hgeths sugxwrw..."!!! sta upoloipa sumfwnw!!!
Ypografh: K.S.S.S.

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com