Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Επιδρομή των ΗΠΑ στην Συρία

Αμερικανική επιδρομή καταγγέλλει η Συρία
Πλάνο από τη συριακή τηλεόραση από το καταστραμμένο από αμερικανικούς πυραύλους σπιτικό

Associated Press

Επιδρομή εντός συριακού εδάφους πραγματοποίησαν, νωρίς το βράδυ της Κυριακής, αμερικανικά ελικόπτερα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επιβεβαίωσαν οι συριακές αρχές και μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Sana», τέσσερα αμερικανικά ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού παραβίασαν το συριακό εναέριο χώρο, προσγειώθηκαν στο χωριό Σουκιράγια, στην περιοχή Αμπού Καμάλ, πέντε μίλια από τα σύνορα με το Ιράκ, και πραγματοποίησαν επιδρομές σε διάφορα κυβερνητικά κτίρια.

Οπως μεταδίδουν, μάλιστα, τα συριακά ΜΜΕ, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα, από αμερικανικά πυρά πριν την αποχώρηση των ελικοπτέρων. Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Αμερικανός διπλωματικός απεσταλμένος στη Δαμασκό κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η συριακή ηγεσία κατήγγειλε και καταδίκασε σφόδρα το γεγονός.

Ο αμερικανικός στρατός, από την πλευρά του, αρχικώς δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αρκούμενος ν' ανακοινώσει ότι ερευνά τη συριακή καταγγελία. Το μόνο βέβαιο είναι ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Ιράκ δήλωναν ότι θα ενισχύσουν τις κατοχικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία γιατί, κατά την εκτίμησή τους, «αποτελούν κύρια είσοδο ισλαμιστών μαχητών» στην κατεχόμενη χώρα. Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com