Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Στις 6 Νοέμβρη ξανά στους δρόμους

Σε σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οργανώνεται ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, το σχολείο της ακριβοπληρωμένης αμάθειας, το κυνηγητό των δεξιοτήτων και των εφήμερων καταρτίσεων, το Πανεπιστήμιο της υποβάθμισης και της επιχειρηματικής λειτουργίας... Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές οργανώνουν την αντεπίθεσή τους, με βάση αιτήματα που βάζουν στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί: Πέμπτη 6 Νοέμβρη.

Τον τόνο δίνουν οι αποφάσεις των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά, που καλούν όλους τους μαθητές να δώσουν δυναμικό και μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στην Ομόνοια. Οι μαθητές προχωρούν σε συνελεύσεις στα σχολεία για να αποφασίσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους, ενώ προγραμματίζονται και συναντήσεις των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων στις περισσότερες πόλεις.

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, απαιτούν: Να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι γονείς τους για τη μόρφωσή τους. Να αυξηθούν οι δαπάνες για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού. Ενιαίο σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους. Σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com