Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Αρνείται η κυβέρνηση να περιορίσει την προθεσμία για τα 28 δις μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Ετσι, θα τα πάρουν τον Ιανουάριο χωρίς κανένα κόστος!

Η κυβέρνηση εμμένει στο χαριστικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει για την παροχή των 28 δισ ευρώ στις Τράπεζες. Ηδη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας εμφανίζεται αρνητική σε κάθε πρόταση να συντομευθεί η προθεσμία μέσα στην οποία οι Τράπεζες θα μπορούν να ενταχθούν στο σχέδιο. Δηλαδή αντί να ισχύσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου η προθεσμία να ισχύσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας Ι. Σιδηρόπουλος απάντησε αρνητικά σε σχετική πρόταση που του έκανε εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο πρόεδρος της Γ. Παναγόπουλος προκειμένου να συμφωνήσει με το σχέδιο. Ετσι η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να το καταγγείλει, όπως επίσης να αναφερθεί και στις τρείς Τράπεζες που έχουν μεγάλο άνοιγμα ανάμεσα στις χορηγήσεις και στις καταθέσεις τους.
Ουιαστικά, αυτή η κυβερνητική άρνηση τι δείχνει; Οτι το υπουργείο θέλει να διευκολύνει τις Τράπεζες να μην μπουν στο σχέδιο μέχρι το τέλος του χρόνου, να πάρουν έτσι τα στελέχη τους κανονικά τα bonus κλπ και να ετοιμάσουν τους ισολογισμούς χωρίς πρόβλημα. Και τον Ιανουάριο να κάνουν άνετα και χωρίς περιορισμούς χρήση του σχεδίου, παίρνοντας το ζεστό χρήμα και με την ελπίδα ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2009 θα έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα στην τραπεζική αγορά και θα μπορούν να αποδεσμευτούν. Οπότε, ούτε γάτα ούτε ζημιά...
πηγή:PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com