Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Ξεκίνησαν από σήμερα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο


Τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα της Τροχαίας για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας, για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ έως και την Δευτέρα ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν έως και την Κυριακή.

Στις 9 το πρωί άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου και άρχισε ο τριήμερος εορτασμός. Αθηναίοι κάθε ηλικίας περνούν για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ενώ φόρο τιμής απέτισε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Παράλληλα το μεσημέρι μια ομάδα φοιτητών βγήκε από το Πολυτεχνείο και έκανε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενη για την ακρίβεια. Το κτίριο του ιστορικού ιδρύματος θα περιφρουρείται μέρα και νύχτα από φοιτητές, καθηγητές και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν την Δευτέρα στις 14:00 το μεσημέρι και θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν στις 15:00 με την έναρξη της καθιερωμένης πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

O πρύτανης του ιδρύματος αλλά και μέλη της συντονιστικής επιτροπής του εορτασμού, με επίσημο "διάβημα", ζήτησαν από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να πείσει τη Νεολαία του Κινήματος να παραδώσει την ιστορική σημαία του ιδρύματος που έχει στην κατοχή της, με σκοπό να εκτεθεί σε ειδικό μουσειακό χώρο στο Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com