Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Μαζί με την Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ενέκριναν την αντιεργασιακή πρόταση της ΕΕ

Με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ,του ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενεκρίθη η πρόταση για την «Οργάνωση του χρόνου εργασίας» της Ευρωπαϊκης Εωσης στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας την «έκθεση Cercas» («έκθεση Σέρκας»).

Η πρόταση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:


  • Τεμαχισμό του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό» χρόνο εργασίας. Εισάγει την έννοια του απλήρωτου «ανενεργού» χρόνου εργασίας. (δηλαδή όταν κάνεις διάλειμμα δεν δουλεύεις...οπότε κάθεσαι παραπάνω για ακόμη 30΄λεπτά της ώρας)
  • Αυξάνει το χρονικό διάστημα διευθέτησης της εργασίας σε δωδεκάμηνη βάση.
  • Διατηρεί και επαυξάνει το δικαίωμα των κρατών - μελών να μην εφαρμόζουν ακόμη και αυτά τα εξοντωτικά χρονικά όρια εργασίας της οδηγίας 2003/88 και να επιτρέπουν την απασχόληση των εργαζομένων έως και 65 ώρες τη βδομάδα.

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς έρχονται εξαιρετικά δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους, όχι μόνο στην Ελλάδα,αλλά σε Πανευρωπαϊκό Επίπεδο με την υπογραφή και τη συνενοχή πάντα της Ελληνικής Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης. Αξίζει βέβαια να αναφερθούμε στα ΚΚΕ και ΛΑΟΣ που καταψήφισαν την πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com