Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Αγροτικό Κίνημα εν όψει...

Συλλαλητήρια σε Καρδίτσα και Λάρισα ετοιμάζουν οι αγρότες μεσα στην εβδομάδα, ενώ σήμερα έδωσαν δυναμικά το παρόν στην Πλατεία των Τρικάλων.

Μεταξύ άλλων απαιτούν: Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα. Βαμβάκι 0,60 λεπτά/κιλό, σιτάρι 0,40 λεπτά/κιλό, καλαμπόκι 0,26 λεπτά/κιλό. Γάλα πρόβειο 1,40 ευρώ /κιλό, γίδινο στα 2/3 της τιμής του πρόβειου γάλατος, αγελαδινό γάλα 0,70 λεπτά/κιλό, αιγοπρόβειο κρέας 8 ευρώ /κιλό, βοδινό 6 ευρώ /κιλό. Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που έχουν πουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές και σε κάποιες περιπτώσεις κάτω και από το κόστος παραγωγής. Μείωση του κόστους παραγωγής με μείωση του ΦΠΑ, των επιτοκίων, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση εφοδίων. Εκτέλεση βασικών έργων υποδομής που να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λειψυδρίας (Αχελώος - λιμνοδεξαμενές - φράγματα κ.λπ.). Αποζημίωση στο 100% από την ξηρασία. Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτοκτηνοτροφικών χρεών και άμεσο σταμάτημα των πλειστηριασμών της ΑΤΕ. Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση των νόμιμων και παράνομων παρακρατήσεων.

Κατά πόσο όμως, είναι ικανή η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των Ελλήνων Αγροτών; Μάλλον καθόλου,καθώς με τη συνέχιση των πολιτικών που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, το μόνο που κατάφεραν να κάνουν, είναι το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα της Ελληνικής Αγροτιάς και τίποτε παραπάνω. Βλέπετε,μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί τάρα στην Ελλαδάρα μας...έχουν και οι δήθεν Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ.
πηγή¨:ΠΡΕΖΑ tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com