Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Αποφασισμένοι στο Κ.Κ.Ε....


"ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά"


Στο ΚΚΕ συνεχίζουν αποφασιστικά τον "αγώνα" τους προκειμένου να μαζέψουν χρήματα από τον λαό...για τις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα όμως αντιπαλεύουν το σύστημα που έχει φέρει τον λαό να αντιμετωπίζει σήμερα την λεγόμενη γι' αυτούς, οικονομική-καπιταλιστική κρίση και τον καλούν σε αγώνα προκειμένου να μην πληρώσει αυτός την κρίση, παράλληλα προχωρούν στην έμμεση επιβάρυνση του, ζητώντας του οικονομική ενίσχυση...που άμα θέλει βέβαια θα προσφέρει...αλλά Έλληνες είμαστε με φιλότιμο και θα δώσουμε.

Δεν μπορεί ένα κοινοβουλευτικό, μάλιστα, κόμμα να ζητά από τον λαό σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά, εποχή οικονομική ενίσχυση. Του χορηγείτε η υψηλότατη Κρατική Επιχορήγηση, επίσης παραλαμβάνει τους μισθούς των βουλευτών
του ( που παρεμπιπτόντως πάλι ο λαός επωμίζεται το βάρος και αυτών των δυο κρατικών ενισχύσεων) ενώ ακόμη διαθέτει την Τυποεκδοτική Εταιρία η οποία αναλαμβάνει μεγάλες προσφορές από ιδιώτες. Θα έπρεπε να σεβαστείτε λίγο την καθημερινή επιβάρυνση και αγωνία των εργαζομένων που δεν ξέρουν τη μέρα θα τους ξημερώσει.

Φυσικά πάντα στις πρώτες σελίδες του Ριζοσπάστη η"επιτυχίες" ανα την επικράτεια....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το μονο που θα πω ειναι αυτο

"
Οικονομική εξόρμηση από το ΚΚΕ για το ιστορικό του αρχείο


Οικονομική εξόρμηση για τη δημιουργία κτιρίου στέγασης του ιστορικού του αρχείου, θα πραγματοποιήσει το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου το ΚΚΕ, καλώντας το λαό να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια, εφόσον, όπως αναφέρει το κόμμα, η ιστορία του συνδέεται με την ιστορία της χώρας.
Στόχος που τίθεται από το ΚΚΕ, είναι το κτίριο να λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος, περιλαμβάνοντας αναγνωστήριο, φιλοξενώντας διαλέξεις σχετικές με το περιεχόμενό του, μένοντας ανοιχτός για όποιον θέλει να τον επισκεφθεί.
«90 ολόκληρα χρόνια το ΚΚΕ γράφει τη δική του ιστορία υπερασπίζοντας την εργατική τάξη, πρωτοστατώντας στους ταξικούς και εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, με συνέπεια και σταθερότητα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή το μέλος της Ν.Ε. του κόμματος, Γιάννης Κορφιάτης, αναφερόμενος στους στόχους της εξόρμησης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:
«Η ιστορία του ΚΚΕ είναι γραμμένη στις φυλακές, στις εξορίες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Στις μάχες ενάντια στους ξένους κατακτητές, στον ένοπλο ταξικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που και με αυτή τη σύγκρουση απέδειξε ότι ο ελληνικός λαός, δεν χρειάζεται προστάτες, δε χρειάζεται τους ιμπεριαλιστές για να προκόψει».
Στάθηκε, στο ΕΑΜ και τον Ε.Λ.Α.Σ., που ήταν δημιουργήματα και του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της φασιστικής κατοχής της χώρας την περίοδο 1941-44, αλλά και στο σήμερα, σημειώνοντας: «Και στα νεότερα χρόνια έγραψε και γράφει ιστορία γιατί βρίσκεται στην πρωτοπορία κάθε αγώνα που υπερασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα, ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών και στη σύγχρονη δικτατορία των πολυεθνικών, που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες».
Αναφέρθηκε στη λαϊκή συμπαράσταση που βρήκε το κόμμα, όταν το αρχείο του πλημμύρισε το 1994 στις εγκαταστάσεις της Κ.Ε. στον Περισσό και σώθηκε από ολοκληρωτική καταστροφή με υπεράνθρωπη προσπάθεια, λέγοντας πως στις καινούργιες συνθήκες «υπάρχει ανάγκη κατασκευής νέου σύγχρονου κτιρίου, που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για τη διάσωση και μελέτη του αρχείου, που θα έχουν πρόσβαση όλοι οι επιστήμονες-ιστορικοί, αλλά και απλοί άνθρωποι, για να μελετήσουν την ιστορία του ΚΚΕ, που είναι και ιστορία του τόπου».
Για την υλοποίηση του στόχου του κόμματος, που όπως εξήγησε δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ αλλά το σύνολο του λαού, ο κ. Κορφιάτης τόνισε τέλος, πως θα κληθούν να συνεισφέρουν οικονομικά όλοι οι φορείς και τοπικά, όπως οι Δήμοι και η Νομαρχία.
"

απο την εφημεριδα http://www.imerazante.gr/imera/news/detail.php?ID=13548

αν οι αναγκες τους ειναι να φτιαχτει ενα τετοιο αρχειο χαλαλι οχι για μενα απλα αλλα για ολους μας να δωσουμε εστω 1ε απο το υστερημα μας. πιστευω οτι απλα αξιζει

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com