Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΦΤΩΧΕΙΑ...ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΑ

Ολο και φτωχότεροι γίνονται οι αγρότες εξαιτίας της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής. Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και των εντολών του ΠΟΕ έχει αρνητικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα και πρώτα απ' όλα στο εισόδημα των αγροτών. Και το 2008 το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε πολύ. Ακόμα και τα σχετικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ (Γιούροστατ) δείχνουν ότι μείωση είναι μεγάλη. Σε πραγματικές (αποπληθωρισμένες) τιμές η μείωση το 2008 σε σύγκριση με το 2007 εμφανίζεται 7,1% για την Ελλάδα. Και αυτό έρχεται να προστεθεί στη μείωση που σημειώνεται όλα τα τελευταία χρόνια.

Οπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της Γιούροστατ, μέσα στην οκταετία 2000-2008 το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας μειώθηκε κατά 20,4%. Οσο συνεχίζεται η συγκεκριμένη πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετουν, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, το αγροτικό εισόδημα όλο και θα μειώνεται χρόνο με το χρόνο και το μάρμαρο θα πληρώσουν πολύ ακριβά οι μικρομεσαίοι αγρότες. Μπρος σ' αυτή την κατάσταση η μικρομεσαία αγροτιά καλείται να παλέψει για την προάσπιση του εισοδήματός της, για την επιβίωσή της και για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που την οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com