Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ...?

Οι πληροφορίες μας λένε πως ο Πρωθυπουργός θα το τραβήξει το κουπί όσο μπορέσει περισσότερο, με χρονικό πλαφόν το 2010 και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά οι συνθήκες έως τότε ίσως είναι πολύ αρνητικές.

Δηλαδή μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει κι άλλο την διαφορά και να πάμε σε Ευρωεκλογές όπου η κάλπη θα αναδείξει διαφορά πάνω από τις 4 μονάδες, που είναι το "κυβερνητικό όριο"...

Το ζήτημα είναι τώρα πόσες πιθανότητες κατέχει το παραπάνω σενάριο? Οι πληροφορίες μας λένε, πάρα πολλές. Αυτό αποτυπώνετε εξάλλου κι από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες αναδεικνύουν ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ πριν καλά καλά αποτυπωθεί η κάμψη στα δημοκοπικά του ποσοστά μετά τον ανασχηματισμό.

Έτσι οι φιλοκυβερνητικές φυλλάδες έχουν ξεκινήσει τις προσλήψεις, όπως το 2004, οι τότε φιλοκυβερνητικές φυλλάδες. Οι βουλευτές αναμένουν κίνηση εντυπωσιασμού από τον Πρωθυπουργό και προσφυγή στις κάλπες, ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.

Ταυτόχρονα οι κυβερνητική, φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει καλέσει εκλογές προς τα τέλη Μαρτίου και αναμένει την απάντηση από τις υπόλοιπες μεριές. Η κλασικά, διαφαινόμενη, επικράτηση της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές αναμένεται να είναι ένα βασικό, όπλο εντυπωσιασμού...ανάλογα με το πως θα χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Όπως καταλάβατε, στην παιδεία θα προσπαθήσει να "χτυπήσει" ο Πρωθυπουργός για να προκαλέσει την μείωση της ψαλίδας. Εδώ έρχεται να δέσει και ο διάλογος για το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Εάν τελικώς η διαφορά πέσει κάτω από τις 2,5μονάδες πάμε για το 2010, διαφορετικά θα τσουγκρίζουμε αυγά πάνω από τις κάλπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com