Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ «ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ» ΚΑΙ Η «ΕΥΡΩΛΑΤΡΕΙΑ»


Οι «αγροτοπατέρες» της ΝΔ.

Ηταν αυτοί που κατά την προεκλογική περίοδο του 2004 έταζαν «όλα τα κιλά - όλα τα λεφτά». Ηταν τότε που ο πρωθυπουργός «δεσμευόταν προσωπικά» ότι σε κάθε συνεδρίαση για τα αγροτικά προϊόντα στο πλαίσιο της ΕΕ θα ήταν «παρών», «απίκο» κι «από πάνω», για να προωθεί τα δίκια και τα συμφέροντα του Ελληνα αγρότη.

Στις Βρυξέλλες, βέβαια, δεν τον είδαν ποτέ τον κ. Καραμανλή σε κάποια από τις συνεδριάσεις όπου επρόκειτο να συζητηθούν αγροτικά θέματα. Είδαν όμως τους υπουργούς του. Ολους αυτούς, δηλαδή, που υπέγραψαν φαρδιά - πλατιά όλες τις αποφάσεις της νέας ΚΑΠ, με αποτέλεσμα (σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας):

  • Το έλλειμμα της χώρας στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων να φτάσει το 2007 τα 2,9 δισ. ευρώ, από 2,2 δισ. ευρώ το 2006, παρουσιάζοντας αύξηση 37,4%!

Σημειωτέον ότι κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση της ΝΔ, το 1990, το έλλειμμα του γεωργικού ισοζυγίου ήταν 44,6 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «κατάφεραν», μέσα στα τελευταία 17 χρόνια, να διογκώσουν το έλλειμμα κατά 66 φορές!

Οι «αγροτοπατέρες» του ΠΑΣΟΚ.

Τους παρακολουθείτε να πηγαινοέρχονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, να καμώνονται τους «Μαρίνους Αντύπες» και να αντιμετωπίζουν την αγροτιά λες και απευθύνονται σε «χαχόλους χωριαταραίους».

Αλλά είναι αυτοί,

  • είναι η δική τους πολιτική, που ενώ το 1980 παρέλαβε πλεονασματικό γεωργικό εμπορικό ισοζύγιο, εντούτοις προς δόξαν της «Αγίας Οικογένειας» των Βρυξελλών, παρέδωσε χάος και άβυσσο με συνέπεια (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Γιούροστατ») στην εικοσαετία 1984 - 2004 να ξεκληριστούν από την Ελλάδα 200.000 αγροτικά νοικοκυριά,
  • είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που «κατόρθωσε» στις αγροτικές περιφέρειες της Ελλάδας ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας των νέων να είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ.

Για το ποια είναι η πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της «ευρωλατρέιας» τους, ας έχουμε υπόψη μας ένα επιπλέον στοιχείο:

Την τελευταία δεκαετία, η Ελλάδα έχει κατακτήσει μια αξεπέραστη «πρωτιά»: Είναι η χώρα με τη δραματικότερη εξέλιξη όσον αφορά το εισόδημα των αγροτών της από κάθε άλλη εκ των 27 χωρών της ΕΕ! Γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα στο διάστημα 1996 - 2007, το εισόδημα του Ελληνα αγρότη να έχει κατρακυλήσει στην τρίτη χειρότερη θέση του ευρωενωσιακού καταλόγου και μόλις και μετά βίας να αγγίζει το 70% του μέσου όρου εκείνου της ΕΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com