Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της μετά τη σύνοδο των Γενικών Υποθέσεων των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Η Ελλάδα, όπως δήλωσε χτες η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη από τις Βρυξέλλες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί στις φυλακές της κρατούμενους του Γκουαντάναμο.

Η Αθήνα, μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους εμφανίζεται πρόθυμη να «φιλοξενήσει» τους κρατούμενους των Αμερικανών στο Γκουαντάναμο, αν και όποτε τερματιστεί, η λειτουργία του κολαστηρίου. Η προθυμία των Ευρωπαίων να «εξυπηρετήσουν» το ανθρωπιστικό προφίλ του νέου Αμερικανού προέδρου, πιθανότατα αποτελεί συμβατική τους υποχρέωση έναντι των συμφωνιών που έχει υπογράψει η ΕΕ με τις ΗΠΑ για θέματα ασφάλειας, μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Χτες η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για αυτό το θέμα μετά τη σύνοδο Γενικών Υποθέσεων των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, παραδέχτηκε ότι πρόκειται για ένα «ανοιχτό» θέμα προς συζήτηση στην ΕΕ και σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να εξετάσει το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς στη χώρα μας, τις προϋποθέσεις και την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα αυτό και στη συνέχεια να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις.

Πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να κλείσει τις φυλακές του Γκουαντάναμο, τονίζοντας ότι ήταν αίτημα όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Κατά τα άλλα, η κατάσταση στη Γάζα, η ευρωπαϊκή ενεργειακή «ανασφάλεια» και οι προτεραιότητες της προεδρίας για το τρέχον εξάμηνο, ήταν τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε χτες κατά τη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com