Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2008 ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ

Σε προκλητικά επίπεδα συνέχισε και στο 12μηνο του 2008 η μάζα των κερδών για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και αυτό παρά τα κρισιακά φαινόμενα και τις αναταράξεις. Το γεγονός αυτό θα αποτυπωθεί και στους επίσημους ισολογισμούς για το 2008 που σταδιακά θα δημοσιεύονται στο επόμενο διάστημα.

Τα καθαρά κέρδη για την τράπεζα Μιλένιουμ (πρώην Νόβα) έφτασαν σε 15,1 εκατ. ευρώ (22,1 εκατ. ευρώ για το 2007) και τα προ φόρων σε 24,8 εκατ. ευρώ (από 29,6 εκατ. ευρώ). Στην επίσημη ανακοίνωσή τους επαίρονται για το γεγονός ότι λειτουργούν τα καταστήματα του δικτύου τους με το μικρότερο δυνατό αριθμό εργαζομένων... Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για «διατήρηση του ευέλικτου επιχειρηματικού μοντέλου της τράπεζας με μέσο όρο εργαζομένων ανά κατάστημα τα 9 άτομα, όταν ο μέσος όρος της αγοράς αγγίζει τα 20 άτομα»... Να σημειωθεί πως και η εν λόγω τράπεζα έχει κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων για τη λεγόμενη «ενίσχυση ρευστότητας». Από το κρατικό πακέτο με τα 28 δισ. ευρώ, πήρε «ειδικά ομόλογα» του Δημοσίου ύψους 98 εκατ. ευρώ.

Κέρδη για το 2008 εμφανίζει και ο όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια(ΕΧΑΕ). Μετα απο φόρους διαμορφωθηκαν σε 65 εκατ. ευρω(91εκατ. ευρω για το 2007)

Από την άλλη, μπίζνες με τα δάνεια πελατών τους, τα οποία μεταβιβάζουν ή εμφανίζουν στα χαρτοφυλάκια άλλων εταιρειών, συνεχίζουν να κάνουν οι μερίδες του τραπεζικού κεφαλαίου. Σε αυτό το πλαίσιο η Γιούρομπανκ (όμιλος Λάτση) ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε «τιτλοποίηση» επιχειρηματικών δανείων ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com