Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...

Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχει στο χαρτοφυλάκιό της, 71.000 ακίνητα, συνολικής έκτασης 3,5 εκατ. στρεμμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται από οικόπεδα και παραλίες μέχρι μικρά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για δημόσια περιουσία, η συνολική αξία της οποίας κατ' εκτίμηση ανέρχεται σε 17 δισ. ευρώ. Παρόλα αυτά:
  • Το 22,75% των ακινήτων που γνωρίζει ότι έχει (πρόκειται για 16.154 ακίνητα), δεν ξέρει πού βρίσκονται!
  • Το 40% των ακινήτων της ΚΕΔ (περισσότερα από 28.000 ακίνητα) είναι καταπατημένα!
  • Ακόμη, ένα ποσοστό της περιουσίας της ΚΕΔ είναι αμφίβολης ιδιοκτησίας, άλλα ακίνητα έχουν διαγραφεί κλπ.

Ουσιαστικά πάνω από το 60% των ακινήτων του δημοσίου που διαχειρίζεται η ΚΕΔ είτε είναι καταπατημένα, είτε... αγνοούνται!

Και θα αναρωτηθεί κανείς: Γιατί οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επί δεκαετίες δεν παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να αποκαλυφθεί και να προστατευτεί η δημόσια ακίνητη περιουσία; Μα αυτές μόνο στόχο έχουν το ξεπούλημα της δημόσιας αυτής περιουσίας.

Θέλετε παραδείγματα; Το 2003 εν μιά νυκτί η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφερε τροπολογία όπου με πρόσχημα την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου χάρισε τις εντός σχεδίου καταπατημένες δασικές εκτάσεις στους ίδιους τους καταπατητές! Με τη σειρά της η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω της ΚΕΔ, αντάλλαξε δημόσια ακίνητα με τη... Λίμνη Βιστωνίδα για να κάνει η Μονή Βατοπεδίου ιερές μπίζνες, ενώ τώρα δρομολογεί ένα νέο πρόγραμμα εμπορευματοποίησης για 10 ακίνητα - «φιλέτα», σε Ρόδο, Ναύπλιο, Ξάνθη, Αργολίδα, Ζάκυνθο, Σάμο, Ηράκλειο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com