Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Δεν έχετε παράπονο, από ερμηνείες περί κρίσης έχουμε πληθώρα. Ο καθένας λέει το δικό του...

Πρόκειται για «πρωτόγνωρες καταστάσεις», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, που επιμένει να μας πείσει ότι είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει «υπεύθυνα» το πράγμα.

Οφείλεται στην έλλειψη «αναπτυξιακής προοπτικής», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η κρίση είναι «ενδογενής» και οφείλεται σε «μείγμα ελλειμμάτων», σύμφωνα με τον Αλέκο Παπαδόπουλο (που για λόγους που μόνον αυτός γνωρίζει είπε να κάνει την εμφάνισή του στη δημοσιότητα).

Μόνη λύση η «διακομματική κυβέρνηση», μας είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, που, ντε και καλά, θέλει να βρεθεί σε κυβερνητικό σχήμα παρέα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Κι άλλα πολλά θα ακούσουμε, εξίσου περισπούδαστα και βαθυστόχαστα, εκτός από ένα: Οτι η κρίση οφείλεται στο υπάρχον οικονομικό σύστημα, που δεν μπορεί να ξεφύγει από τέτοια φαινόμενα.

Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό οδηγεί στο πολύ λογικό συμπέρασμα ότι την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, οπότε πρέπει να έχουν κέρδη οι εργαζόμενοι.

Ομως και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας προοπτικής, όλοι οι προαναφερόμενοι ...βγάζουν σπυράκια, αφρούς και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com