Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το ότι ένα μεγάλο ποσοστό των φοιτητών και σπουδαστών προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με το αυξημένο κόστος σπουδών, αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, είναι γνωστό. Διάφορες έρευνες που δημοσιεύονται κατά καιρούς δείχνουν ότι αυτό το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 30% - 45% στα πανεπιστήμια, ενώ είναι ακόμα υψηλότερο στα ΤΕΙ. Συνήθως όμως, αυτά τα ποσοστά αναφέρονται στο σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών και η εμπειρία έδειχνε μέχρι τώρα ότι σε όσο πιο μεγάλο έτος πάει κανείς, τόσο αυξάνονται και οι εργαζόμενοι φοιτητές.

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν δραματικά ότι το ποσοστό των εργαζομένων φοιτητών εμφανίζεται υψηλό ακόμα και στους πρωτοετείς των πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα από τους 39.972 πρωτοεγγραφόμενους φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2007/08, οι 3.746 είναι εργαζόμενοι, δηλαδή ένα ποσοστό 9,4%! Το αντίστοιχο ποσοστό για τους πρωτοετείς του ακαδημαϊκού έτους 2006/07 ήταν 9,1%. Δεν προλαβαίνουν δηλαδή να πάρουν ούτε μια «γεύση» από τις σπουδές καλά καλά, αφού από την πρώτη στιγμή που μπαίνουν στη σχολή αναγκάζονται παράλληλα να κυνηγούν και το μεροκάματο... Κατά τα άλλα, έχουμε υποτίθεται «δωρεάν Παιδεία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com