Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ανωνύμως

Φοιτητικές Εκλογές 2009

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές θα διεξαχθούν σε ένα γενικότερο κλίμα οικονομικής κρίσης όπως βλέπουμε και ακούμε καθημερινά (απολύσεις, περικοπές μισθών, υποχρεωτικές άδειες κτλ) , εφαρμογής των αναδιαρθρώσεων στην παιδεία – εργασιακά αλλά και στον απόηχο μαζικών κινητοποιήσεων φοιτητών, εργαζομένων, μαθητών και πρόσφατα των αγροτών. Ταυτόχρονα διακρίνεται και η κρίση στο όλο πολιτικό σύστημα διότι πλέον ο δικομματισμός βρίσκει σοβαρά εμπόδια μέσα από την ανάπτυξη κινητοποιήσεων στο να δαμάσει την οργή και τη δυσαρέσκεια του εκμεταλλευόμενου λαού μας , να τον κάνει να συμβιβαστεί.


Μπροστά σε όλη αυτή την αγανάκτηση που εκφράζεται και μέσα στους φοιτητές εμείς σήμερα από καλύτερη θέση μπορούμε να προβάλλουμε τη διέξοδο για το τι συλλόγους θέλουμε , τι φοιτητικό κίνημα χρειάζεται αλλά και την αντίληψη μας για την Ενιαία Ανώτατη Δημόσια κ Δωρεάν Εκπαίδευση. Η μόνη απάντηση στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα μας, είτε σαν φοιτητές σήμερα είτε σαν απόφοιτοι αύριο, είναι το οργανωμένο κίνημα που θα συγκρούεται με τη ρίζα των προβλημάτων και τους εκφραστές τους μέσα και έξω από τις σχολές και αυτό δε θα γίνει όσο η πλειοψηφία των φοιτητών παραμένει στη γωνία.

Δε γίνεται να δείξουμε άλλο ανοχή σε αυτήν την κατάσταση. Να μην ξεγελαστεί κανένας στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές και να τσιμπήσει στα ρουσφέτια και τα ψευτο- επιχειρήματα ότι δεν έχουν σχέση οι φοιτητικές παρατάξεις με τα κόμματα! Να μη δοθεί το άλλοθι στη ΝΔ να συνεχίσει το αντιδραστικό της έργο με ψήφο στη ΔΑΠ και να μη δεχτούν την πράσινη έκδοση της ίδιας πολιτικής με ψήφο στην ΠΑΣΠ γεμίζοντας ταυτόχρονα προσδοκίες το ΠΑΣΟΚ πως θα έχει τη στήριξη των φοιτητών. Να εναντιωθούμε στη συνολικότερη πολιτική της ΕΕ στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής στις κατευθύνσεις της.

Για εμάς οι εκλογές είναι απλά μία μάχη και όχι ο αυτοσκοπός της ύπαρξης μας. Δε θα έχει καμία ουσία αν οι φοιτητές συνεχίσουν να είναι απλά ψηφοφόροι και δε μπει η βάση για την πανελλαδική ανασύνταξη του κινήματος. Πρέπει από τις εκλογές να βγουν πιο ισχυροί σύλλογοι, κάτι που σημαίνει αποφασιστική ενίσχυση της μόνης δύναμης που συγκρούεται με την κυρίαρχη πολιτική, δηλαδή, αποφασιστική ενίσχυση της Πανσπουδαστικής .

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΚΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-βιομηχάνων

υπογράφει: Ο Κουμουνιστής


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eleos!!!!!!

Twra kai kommounistika????

OK symfwnw na pesoun oi DAP-PASP.

Alla parataksiakh propaganda mesa apo to blog??

Akouse "PKS ISXYRH"?????????????

ELEOOOOOOOS!!!!!!!!

An einai etsi: ABNE for ever!!!!

paulos

Ανώνυμος είπε...

Na vgaloume to "xwris kateythynseis"
katw apo to "PEIRATIKO PRESS".

KAI NA ANEVAZETAI OPOIA ANAKOINWSH THS PKS THELETE.....

paulos

Πειρατικό Press είπε...

ΣΧΟΛΙΟ Γ.Χ.
Ειναι Μονιμη στηλη...Και στο κατω κατω γραφει ο καθ΄ενας οτι θελει αρκει να μη βριζει...δε θα επιβαλω εγω ή εσυ σε καθεναν το τι θα γραφει. Απο κει και περα αν θελεις εσυ να γραψεις τις θεσεις της ΔΑΠ ή τις ΠΑΣΠ κανε το.
Οπως επισης αν στο πειρατικο σταλουν αρθρα απο αλλες παραταξεις θα αναρτηθουν κι αυτα.
Αλλα επαναλαμβανω οτι ο Κουμουνιστης θελησε να γραψει για την ΠΚΣ, εγω το μονο που μπορω να κανω ειναι να σχολιασω την πολιτικη του θεση τιποτα περισσοτερο.Το ιδιο κι εσυ πιστευω.

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com