Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ 5%

Στην εκτίμηση ότι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα το 2009 θα μειωθεί κατά 4,24%, προχωρά το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ). Η μείωση της κίνησης από τις παραδοσιακές αγορές, όπως είναι η Βρετανία, αναμένεται να φτάσει το 4,58%. Οι επιπτώσεις της συνολικής μείωσης στην απασχόληση, σύμφωνα με το ΙΤΕΠ, θα είναι η απώλεια 69.000 θέσεων εργασίας για ολόκληρη την οικονομία και όχι μόνο τον τουριστικό κλάδο. Να σημειωθεί ότι μόνο με το μέτρο της επιδότησης της απασχόλησης των εποχικά εργαζομένων, όπου θα πληρώνονται ουσιαστικά με δικά τους λεφτά, μέσω ΟΑΕΔ, το υπουργείο Απασχόλησης εκτιμά ότι θα διασφαλιστούν 50.000 θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο. Αυτό δεν εμποδίζει τους μεγαλοξενοδόχους να κινδυνολογούν συστηματικά, να υπερβάλλουν για τις επιπτώσεις της κρίσης και να ζητούν ακόμη περισσότερα μέτρα από αυτά που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση, στηρίζοντας αδρά τα κέρδη τους.

Το ίδιο το ΙΤΕΠ, φορέας που πρόσκειται στον ξενοδοχειακό κλάδο, δηλώνει ότι οι εξελίξεις στον τομέα των κρατήσεων σήμερα μπορούν να εκληφθούν μόνον ως ενδεικτικές της τάσης, και όχι του μεγέθους των επιπτώσεων. Εκτιμάται επίσης ότι η πορεία του εσωτερικού τουρισμού θα είναι καλύτερη το 2009 σε σχέση με τον αλλοδαπό, «επομένως δίνεται η ευκαιρία στους τουριστικούς φορείς της χώρας να αναγνωρίσουν την αξία του και να του αποδώσουν την ανάλογη σημασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com