Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΝΕΦΡΩΝ

Νέα έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Νεφρών των ΗΠΑ δείχνει ότι οι δότες νεφρών δεν αντιμετωπίζουν καμία επιβάρυνση στην υγεία ή μείωση του προσδόκιμου της ζωής τους.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, και βασίστηκε στα στοιχεία 3.698 δοτών που έχουν καταγραφεί από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα από το 1963 έως το 2007.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λοιπόν της έρευνας, τα ποσοστά επιβίωσης των δοτών ήταν ίδια με όσων δεν έχουν δωρίσει κάποιο από τα νεφρά τους. Παράλληλα, ο κίνδυνος των δοτών να παρουσιάσουν κατάρρευση του νεφρού τους ήταν κατά το ένα τρίτο μικρότερος από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα του Δόκτορος Χασάν Ιμπραήμ η ποιότητα ζωής των δοτών είναι τέλεια, δίνοντας μήνυμα προς όλο τον κόσμο ότι η δωρεά νεφρών είναι απολύτως ασφαλής και δεν δημιουργεί προβλήματα υγείας. Ας σημειωθεί ότι περίπου 8.000 δωρεές νεφρών από ζωντανούς δότες πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com