Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΑΡΙΣΤΕΡΑ «ΚΡΟΤΟΥ-ΛΑΜΨΗΣ» !

«Η απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου ιδιαίτερα από την κοινωνία, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ταξικό Πανεπιστήμιο από την ανάποδη, δηλ. ένα Πανεπιστήμιο των φτωχών, όχι των πολύ φτωχών - αυτοί εγκαταλείπουν την εκπαίδευση από το Λύκειο, τώρα ενδεχομένως και από το Γυμνάσιο - και των μικρομεσαίων. Τα μεσαία και ανώτερα στρώματα ήδη εκπαιδεύονται στα Πανεπιστήμια της αλλοδαπής. Αυτό το Πανεπιστήμιο (εναλλακτικό ή όχι) θα αποτελέσει φοβάμαι το ισχυρότερο επιχείρημα για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και τότε οι αντιστάσεις της κοινωνίας θα είναι πολύ αδύνατες».

Η παραπάνω «βαθυστόχαστη ανάλυση», ανήκει στην πανεπιστημιακό ΣόνιαΤσιτήλου, της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ, σε ενα άρθρο της που βρήκαμε στην «Κυριακάτικη Αυγή». Εν ολίγοις, ισχυρίζεται ότι η «απαξίωση» των πανεπιστημίων συμβαδίζει με την έξοδο των παιδιών της ελίτ και γενικότερα της αστικής τάξης στο εξωτερικό και ότι θα ξεσηκωθεί ο λαός να ζητάει ιδιωτικά πανεπιστήμια, όχι για τον ίδιο... για τα «φουκαριάρικα» τα παιδιά των βιομηχάνων, που αναγκάζονται να ξενιτεύονται..!

Με τέτοιες απόψεις εκει στον Συνασπισμό...δε το γλιτώνετε το 5αρακι στις εκλογές. Ορθά σας αποκάλεσε χθες ο Λαζόπουλος, Αριστερά «κρότου-λάμψης»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com