Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

"ΨΥΝΕΙ" ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ!

Καλλιεργεί το έδαφος να φορτωθούν στους εργαζόμενους οι οξυμένες συνέπειες από την αντιασφαλιστική πολιτική και την υποχρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Οτι εγγυάται τις συντάξεις επανέλαβε χτες με ολύμπια αταραξία η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, αλλά στην πραγματικότητα η κυβέρνηση σκέφτεται και νέα μέτρα σε βάρος των ασφαλισμένων, προκειμένου να κουκουλωθεί έστω προσωρινά το πρόβλημα ρευστότητας. Η ίδια η δήλωση της υπουργού δημιουργεί ακόμα περισσότερες ανησυχίες απ' ό,τι οι πληροφορίες και εκτιμήσεις που δίνουν στη δημοσιότητα συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα οικονομικά προβλήματα ορισμένων Ταμείων.

Ετσι και χτες η υπουργός δεν είπε κουβέντα για την πραγματική οικονομική κατάσταση στα Ταμεία. Απέκρυψε για πολλοστή φορά το ύψος των ελλειμμάτων, της εισφοροδιαφυγής, αλλά και της περιουσίας των Ταμείων. Δεν είπε τίποτα για το πού βρίσκονται τα αποθεματικά τα οποία έχουν μπει στον τζόγο, με δεδομένο ότι το χρηματιστήριο και οι τιμές των μετοχών που είχαν τοποθετηθεί βρίσκονται σε κατρακύλα. Για τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) δικαιολόγησε τα οικονομικά του αδιέξοδα, με τον ισχυρισμό πως το «ποσοστό αναπλήρωσης συντάξεων αναλογικά είναι πολύ μεγαλύτερο των όσων εισπράττει». Ισχυρισμός που δείχνει πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέα αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των εισφορών που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Αυξήσεις των εισφορών και χαράτσια σε βάρος των εργαζομένων εισηγείται ήδη η κυβέρνηση και στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) το οποίο δεν καταβάλλει για πάνω από 13 μήνες το εφάπαξ σε 15.300 ασφαλισμένους που συνταξιοδοτήθηκαν. Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΠΔΥ η διοίκηση - προφανώς με την έγκριση της κυβέρνησης - εισηγήθηκε την αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων κατά 2%, την παρακράτηση ενός ολόκληρου μισθού για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους που θα μπαίνουν στο Ταμείο, αλλά και τη σύναψη δανείου με εγγύηση του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com