Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ανωνύμως

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΔΑΠ - ΠΑΣΠ αποδεικνύουν το ρόλο τους
Η αγανάκτηση των σπουδαστών της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο, καθώς και την εφαρμογή όλων των πτυχών του νόμου - πλαισίου (με αποκορύφωμα την εξωτερική «αξιολόγηση» του τμήματος της Μηχανολογίας) εκφράστηκε στην ιδρυτική συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα των σπουδαστών της σχολής που έγινε την Πέμπτη 12 του Μάρτη.
Η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που έγινε την περασμένη βδομάδα και κατέθεσε το πρωί της ίδιας μέρας πρόταση στο ΔΣ του συλλόγου για να αποφασιστεί η συμμετοχή του στο συλλαλητήριο.
Οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ έδειξαν ότι εκείνο που φοβούνται είναι η οργάνωση των σπουδαστών σε κατεύθυνση που έρχεται σε ρήξη με την πολιτική που υπηρετούν. Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ζήτησαν από τους σπουδαστές και την ΠΚΣ - που πρωτοστάτησε για την ίδρυση της Επιτροπής Αγώνα - να δώσουν εξηγήσεις (!) και να ανακαλέσουν ανακοίνωση που αναφέρεται στη διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα. Μάλιστα, ζητούν τη διάλυση (!) της Επιτροπής Αγώνα μέχρι τις 24 του Μάρτη, αλλιώς απειλούν ότι θα προχωρήσουν με καταστατικά μέτρα ενάντια στην ΠΚΣ! Ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να λογοδοτήσει στα φοιτητικά παρακλάδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη δράση της παράταξης παρά μόνο στους σπουδαστές της σχολής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου της ΣΤΕΦ, η ΠΚΣ κατέθεσε το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου για την παγκρήτια συγκέντρωση ενάντια στο ΝΑΤΟ που προγραμματίζεται για τις 29 του Μάρτη στη βάση της Σούδας. Οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ καταψήφισαν το κάλεσμα αναφέροντας ότι «το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε για να ενώνει τους λαούς και να διασφαλίζει την ειρήνη», οπότε δεν υπάρχει λόγος κινητοποίησης...

Αυτό που μένει είναι οι σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της κάθε πολιτικής δυναμης μέσα στο ΤΕΙ και να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής της ΕΕ και των υπηρετών της…

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 26/03/2009 στις 21:00 στο Αμφ. ΦΧ


υπογράφει: Ο Κουμουνιστής

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Gia ta matia tou kosmou-Epitrpoph Agwna STEF!8a thn elega egw.
Peite kseka8ara oti 8elete na suspeirwsete kosmo gurw sas prin tis ekloges...en onomati mias epitrophs pou upoti8ete einai anexarthth!
An den exete h' ean xanete dunameis sigoura de ftaine oi spoudastes kurioi ths PKS. Enan pou na mhn einai kniths, estw sthn perivohth euth epitroph deikste mou, giati sth PKS einai san na psaxneis psulo sta axira!
Oso gia tis DAP k PASP...ti na perimenoume...apogonoi twn shmerinwn kuvernwdwn einai...
SPOUDASTHS TEI HRAKLEIOU

Ανώνυμος είπε...

ginete na syspeirothoyme oloi kato apo ena politiko plaisio aitimaton poy tha patane pano stis dikes mas anagkes kai oxi ton biomhxanon kai ayton poy mas theloyn na mhn leme tipota otan annaggeloyn pagomata misthon kai 65ora???? ekei einai to zhthma. symfoneis me to plaisio ths epitrophs? ela kai esy... ayto poy foboyntaieinai thn organosi kai th drasi ton spoydaston. h pks phre apla thn protoboylia. apo ekei kai pera ela kai esy. mh sthrikseis pote panspoydastiki.ela na palepsoyme gia ta dikaiomata mas, enantia se ayta poy mas steroyn to dikaioma sth morfosi sti doylia sti zoi...

Ανώνυμος είπε...

προς Σπουδαστη ΤΕΙ Ηρακειου:
Η ΠΚΣ συσπειρώνει καθημερινά νέες δυνάμεις αλλά δεν ειναι το ζήτημα της μόνο εκεί και ουτε αυτός ο ρόλος της ανοιχτης Επιτροπής Αγώνα!!
Καταρχάς κανένας δεν ειπε πως η επιτροπή είναι ανεξάρτητη.Μη κομματικοποιημένη είναι όμως !!
Να ξεκαθαρίσουμε για αρχη πως κανένας μας σημερα δεν ειναι ανεξάρτητος οπότε ας χρησιμοποιουμε ακριβης όρους!
Κατα δευτερον η Επιτροπη αγώνα δεν ειναι το μαγαζακι της ΠΚΣ παρόλο που ξεκινησε με πρωτοβουλία της.
Στην ουσια προχωρησαμε σε μια συνεργασια με τους σπουδαστες της σχολής όσον αφορά 4-5 συγκεκριμένα αιτηματα για να αντιπαλέψουμε τη διαλυτική κατασταση στο σύλλογο!!

Για παράδειγμα: Αυτην την περιοδο φαινεται ξεκάθαρα πως ο Συλλογος των Σπουδαστών της Στεφ συμφωνει με το ν-π αφου έχουν εφαρμοστει όλες οι πτυχές με τη συμφωνη γνώμη των "εκπροσώπων" (δλδ ΔΑΠ-ΠΑΣΠ).
Οι φοιτητές στην ουσία διαφωνουν όμως. Εκει ποιος είναι αρμόδιος να απαντησει??? Η ΠΚΣ?? Δλδ όποιος δε συμφωνει με το ν-π να γραφτει στην ΠΚΣ?? ΟΧΙ!!!
Αυτο θα αντιπαλέψει η Επιτροπη Αγώνα! Την πλάτη που βάζουν οι εκπρόσωποι στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις εκμεταλλευόμενοι τα εκλογικά τους ποσοστα και μόνο!!
Το ζητημα είναι πως φοιτητικό κινημα με τους φοιτητές στη γωνία δε γίνεται αλλά ουτε και η ΠΚΣ μπορει να δημιουργησει μόνη της φοιτητικό κινημα!Οπότε κάτω από συγκεκριμένο πολιτικό πλαισιο αιτημάτων καλουμε τους φοιτητές να δραστηριοποιηθουν και να διεκδικησουνε τα δικαιώματα τους!

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com