Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΠΑΣΟΚοΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Ποιος δε θυμάται τις κυρίες Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, Ντόρα Μπακογιάννη, Αννα Διαμαντοπούλου, Βάσω Παπανδρέου και το κόμμα τους, την «ΠΑΣΟΚοΝεαδημοκρατία» (ένα κόμμα είναι αυτό) να δηλώνουν (προεκλογικά) ότι καμία σκέψη, καμία περίπτωση, κανένας κίνδυνος δεν υπήρχε για την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών;

Αλλά και ποιος δεν ξέρει ότι εδώ και δέκα χρόνια το εν λόγω κόμμα (η «ΠΑΣΟΚοΝεαδημοκρατία») τα έχει κάνει πλακάκια με την Κομισιόν και απλώς ανέμενε το πότε, όλα όσα αντιασφαλιστικά έχουν αποφασιστεί σε επίπεδο ελληνικών κυβερνήσεων, θα έρχονταν στη χώρα με τη μορφή και το «άλλοθι» του ευρωενωσιακού (φεμινιστικού, κατά τ' άλλα) «μαστιγίου»;

Ο δικομματισμός, η Κομισιόν και το δικαστήριό της, χέρι χέρι, διαλύουν δικαιώματα, διαλύουν προγραμματισμούς ζωής, διαλύουν οικογένειες, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και όλα αυτά στο όνομα της «εξίσωσης δικαιωμάτων» μεταξύ αντρών και γυναικών!

Στις γυναίκες, που γεμίζουν τις ουρές της ανεργίας σε ποσοστά 30% και της μακροχρόνιας ανεργίας σε ποσοστά άνω του 60%, που το 80% των θέσεων των ελαστικών μορφών απασχόλησης έχει φορτωθεί στην πλάτη τους, που υποαμειβόμενες και ανασφάλιστες βιώνουν το καθεστώς της εκμετάλλευσης στον έσχατο βαθμό, σε μερικές δεκάδες χιλιάδες από αυτές τις γυναίκες είναι που «ρίχνουν» από 5 έως και 17 χρόνια δουλειάς επιπλέον.

Βέβαια, οι αποφάσεις της Κομισιόν και της «ΠΑΣΟΚοΝεαδημοκρατίας» δεν αφορούν όλες τις γυναίκες. Οι συμβίες των πετρελαιάδων, οι πρέσβειρες καλής θέλησης, οι κυρίες της τάξης των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων θα παραμείνουν στο γνωστό καθεστώς της ...ανισοτιμίας. Η «ισοτιμία» αφορά μόνο τις εργαζόμενες.

Με άλλα λόγια, η επίθεση με τη σφραγίδα της ΕΕ και του δικομματισμού δεν έχει χαρακτήρα «φυλετικό». Εχει χαρακτήρα ταξικό.

Μπροστά σε αυτή την επίθεση, οι εκπρόσωποι της «ΠΑΣΟΚοΝεαδημοκρατίας» συνιστούν ...«ψυχραιμία»! Αυτή ήταν η σύσταση της υφυπουργού Απασχόλησης: «Ψυχραιμία»...

Οσο πιο «ψύχραιμα» γίνεται, λοιπόν, απευθυνόμενοι στο «άλλο μισό του ουρανού», ως απάντηση στο σκοτεινό, στο κατασκότεινο μέλλον που τους επιβάλλουν, προτείνουμε:

Βγείτε στους δρόμους! Φωνάξτε! Αντιδράστε! Ξεσηκωθείτε! Διαμαρτυρηθείτε! Οργανωθείτε! Μαυρίστε τους! Καταδικάστε τους! Καταψηφίστε τους! Αλλάξτε τους πολιτικούς συσχετισμούς! Ανατρέψτε τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com