Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τον προσανατολισμό της Αστυνομίας. Ας δούμε, όμως, και ένα πολύ συγκεκριμένο και εύληπτο παράδειγμα.

Δόθηκε στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα του έτους 2008. Ανάμεσα στα άλλα περιγράφονται και τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία για την αντιμετώπισή της. Ξέρετε ποιο είναι ένα από αυτά; Οτι οι δυνάμεις που διέθεσε η ΕΛ.ΑΣ. το 2008 έναντι του 2007 για τη φύλαξη των... ΧΥΤΑ, αυξήθηκαν κατά 506% και από 7.222 άντρες η αστυνομική δύναμη που απασχολήθηκε στη συγκεκριμένη αποστολή ανήλθε στους 43.825!

Με άλλα λόγια, δηλαδή, οι αστυνομικές επεμβάσεις ενάντια στις κινητοποιήσεις των κατοίκων διαφόρων περιοχών της χώρας που διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση των χωματερών, καταγράφεται στο ετήσιο δελτίο εγκληματικότητας της Αστυνομίας ως στοιχείο της «ανταπόκρισης» και της «αποτελεσματικότητας» που επέδειξε η ΕΛ.ΑΣ.!

Επίσης: Η μερίδα του λέοντος, όσον αφορά τις δυνάμεις που διέθεσε η ΕΛ.ΑΣ. το 2008, σχετίζεται (όπως αναφέρει το δελτίο) με «μέτρα σε διάφορες εκδηλώσεις, ήτοι 245.321 διατεθέντες αστυνομικοί το 2008, έναντι 121.476 το 2007, (αύξηση 101,9%)».

Αναγκαία διευκρίνιση: Η συντριπτική πλειοψηφία των «διαφόρων εκδηλώσεων» που (σύμφωνα πάντα με το δελτίο «εγκληματικότητας») βρέθηκαν στην προσοχή της Αστυνομίας το 2008, δεν ήταν παρά οι εργατικές διαδηλώσεις, οι λαϊκές κινητοποιήσεις και οι ...ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com