Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Αυτός ο τόπος απαρτίζεται από μια χούφτα «Λάτσηδες» που δεν ξέρουν τι έχουν, αλλά και από πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν ακόμα και το «φιλοδώρημα» της σύνταξης από τα καταλεηλατημένα και καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτός ο τόπος απαρτίζεται από μια ντουζίνα όλους κι όλους βιομηχάνους τροφίμων που τα κέρδη τους αυξάνονται με ρυθμούς ακόμα και 270%, αλλά και από 2,5 εκατομμύρια λαού που μετράνε ακόμα και το τελευταίο ευρώ για μια πορτοκαλάδα.

Αυτός ο τόπος απαρτίζεται από τους 300 του χρηματιστηρίου που απειλούν με 100.000 απολύσεις αν δε συνεχίσουν να κερδίζουν (στοιχεία 2007) 45 εκατομμύρια ευρώ τη μέρα, αλλά και από τους ήδη 500.000 ανέργους.

Αυτός ο τόπος απαρτίζεται από τη δράκα των εργολάβων που εισπράττουν τον πακτωλό από τα διόδια, αλλά και από τα εκατομμύρια των εποχούμενων που πληρώνουν τα διόδια.

Αυτός ο τόπος απαρτίζεται από την ολιγομελέστατη παρέα των «διακεκριμένων» κηφήνων που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα όσων δουλεύουν, αλλά και από τα εκατομμύρια εκείνων που με εντολή της ΕΕ τους καλούν να ζήσουν με μισό μισθό για να μην νιώσουν κρίση οι Κροίσοι.

Με το προχτεσινό του διάγγελμα και την χθεσινή ομιλία στη βουλή, ο πρωθυπουργός ήταν σαφές για ποιους επιζητεί τη «συναίνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com